„Mažasis Heraklis“: iš Ukrainos į Los Andželą

Kai Richardas buvo mažas, jo tėvai persikėlė iš Ukrainos į Pensilvaniją. Jo tėvai jau lavino dvejų metų sūnaus tvirtumą ir lankstumą, skelbia „The Guardian“. O vėliau šeima persikėlė į Kaliforniją, kad berniukas sulauktų daugiau dėmesio. Augant Richardo raumenims ir jo žinomumui, didėjo ir medikų nerimas dėl jo. Kai kurie žmonės manė, kad vienintelis būdas berniukui užsiauginti tokius raumenis yra steroidai arba testosterono papildai. O tai tikrai nėra tai, ko reikia augančiam organizmui. Tačiau berniuko tėvai neigė, kad jis vartoja steroidus. Anuomet taip pat skelbta, kad Richardas treniruodavosi po „šešias ar septynias valandas per dieną“.

Kaip „mažasis Heraklis“ paliko vaikystę už nugaros

Berniukui augant ir dar labiau didėjant jo raumenimis, Sandrakų šeimoje kilo įtampa. Richardo tėvas Pavelas mėgino įžengti į sporto papildų rinką, tai įtarius medikus paskatino dar labiau nerimauti dėl Richardo. Richardo treneris Frankas Giardina taip pat ėmė nerimauti dėl jo auklėjimo metodų ir nustojo šį treniruoti.

Pavelas galiausiai buvo pasodintas į kalėjimą, nes sumušė savo žmoną ir sulaužė jai riešą bei nosį. „The Guardian“ skelbė, kad būtent Richardas iškvietė policiją ir paprašė pareigūnų atvykti be sirenų, nes bijojo tėvo reakcijos.

Richardas Sandrakas-„Mažasis Heraklis“

Jis turėjo galimybę bendrauti su įžymybėmis

Kaip ir bet kurio žmogaus gyvenime, „mažojo Heraklio gyvenime“ buvo ir gerų, ir blogų akimirkų. Dėl savo unikalumo ir žinomumo jis turėjo galimybių, apie kurias kiti vaikai galėtų tik pasvajoti. Jam teko pabendrauti su garsiais Holivudo aktoriais, kaip antai, Hulkas Hoganas. Beje, su pastaruoju jis net nusifilmavo viename filme. Nors komerciškai jis nebuvo labai sėkmingas, bet ar kas galėtų pasigirti, kad vaidino tame pačiame filme su Hulku Hoganu?

„Mažasis Heraklis“ išaugo

Kaip paaugliui pavyko atsigauti po šeimoje buvusio smurto. 2007 metais „The Guardian“ žurnalistas pasidomėjo, kaip gyvena Richardas. Bene didžiausias pokytis buvo tas, kad „mažasis Heraklis“ buvo praradęs visą savo fizinę formą. Richardas atrodė „beveik nuviliančiai normaliai“ tuo metu, rašė reporteris.

„Jis treniruojasi penkias kartus per savaitę po pusantros valandos, tačiau tik tuomet, kai kokiam vaidmeniui turi būti geros fizinės formos“, – tuomet rašė žurnalistas.

Tačiau jis vėl pradėjo dirbti su savo senuoju treneriu F. Giardina, todėl Richardas grįžo prie „griežtos dietos ir sporto režimo“. Ar jis kada galės susigrąžinti savo buvusią įspūdingą fizinę formą? Dar svarbiausia yra tai, ar jis norės tai padaryti?

Richardas Sandrakas-„Mažasis Heraklis“

„Mažasis Heraklis“ didžiuojasi savo praeitimi

Richardas neliūdi dėl savo vaikystės. Priešingai, jis sako, kad „didžiuojuosi savo praeitimi. Tai nėra kažkas, ko norėčiau, kad žmonės nežinotų. Tiesiog neketinu likti įstrigęs tame gyvenime“. Brandus požiūris! Niekas ir nekaltintų jo, jeigu jis pyktų dėl to, kaip ankstyvaisiais jo gyvenimo metais susiklostė situacija. Nors jis visuomet sakė, kad sportas buvo jo mintis, ir pabrėžia, kad vaikystėje jo „niekada niekas nevertė treniruotis ar daryti ko nors prieš jo valią“, jo tėvas, su kuriuo jis treniravosi, buvo liūdnai pagarsėjęs dėl savo pykčio protrūkių.

Atsižvelgiant į kalbas, kad tėvas sūnų bausdavo liepdamas daryti šimtus atsispaudimų, pritupimų, ribojo šlamštmaistį ir rengdavo jam didelio intensyvumo intervalines treniruotes, būtų visai suprantama, jeigu „mažasis Heraklis“ būtų virtęs piktu paaugliu. Tačiau jis virto tvirtu, atsipalaidavusiu ir gerai atrodančiu vaikinu geromis akimis, kuriam, rodos, labai patinka leisti laiką paplūdimyje. Ar šis vyrukas turi merginą?

Riedlentės ir kaskadiniai triukai

Remiantis naujausiais duomenimis, Richardas dirba kaskadininku „Universal Studios Hollywood“ šou „WaterWorld“ ir dalyvauja atliekant įvairius numerius, kaip padegimas ar nėrimas į vandenį iš didelio aukščio. Nors šiuo metu jis sporto salėje praleidžia gerokai mažiau laiko, išlaikyti gerą fizinę formą jam padeda važinėjimas riedlente, bėgiojimas, kardiotreniruotės ir srovių pakilnojimas karts nuo karto.

Susipažinkite su Richardu Sandraku – eiliniu vyruku, kuris anksčiau buvo žinomas kaip „mažasis Heraklis“

Ar tai tikrai... tas pats „mažasis Heraklis“? Praėjo nemažai laiko. Nors dabar į trečią dešimtį įkopęs vyras ir netapo „didžiuoju Herakliu“, jis tapo paprastu mirtingu žmogumi, kaip mes visi. Žvelgdami į aukštą ir dailų vyrą net ir nepagalvotumėte, kad tai tas pats raumeningas berniukas.

„Mažasis Heraklis“ gyvena ramiai

„Ne, aš nebekilnoju svarmenų, – neseniai sakė Richardas. – Man tiesiog pabodo.“ Vos tai išgirdus gali sprogti smegenys. Tas „mažasis Heraklis“, kurį pažinojo visas pasaulis, juk negalvojo apie nieką kitą, kaip tik svorių kilnojimą. Dabar jis panašus į žmogų, kurį apėmė nuobodulys tarp dviejų pratimų sesijų. Tačiau žinant apie spaudimą, kurį jis anuomet patyrė, nenuostabu, kad jis nusprendė gyventi paprastesnį gyvenimą.

Iki begalybės ir toliau?

Neseniai duodamas „Inside Edition“ interviu Richardas atskleidė stebėtiną dalyką. Paklaustas, koks dabar būtų jo svajonių darbas, jis per mažiau nei sekundę atsakė, kad norėtų būti... kvantiniu mokslininku.

„O konkrečiau, galbūt net NASA inžinieriumi“, – sakė jis.

„Ar įsivaizduoji, kad tai gali tapti realybe?“ – jo paklausė žurnalistas. Ir jis nedvejodamas atsakė: „Žinoma. Nėra priežasties, kodėl taip negalėtų būti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)