43 metų „Marvel“ žvaigždė nuo gaubtinės žarnos vėžio mirė praeitą penktadienį, apie jo kovą su onkologine liga mažai kas žinojo. Iki pat galo aktorius nesiliovė dirbęs, daug dėmesio ir laiko skyrė mirtinai sergantiems vaikams.

Paskutinį kartą bendraudamas su prodiuseriu aktorius pasidalino, jog jį labai sukrėtė darbas su fondu„Make a Wish Foundation“. Jis rašė: „Tai mane tiesiog palaužė, žmogau“. Tuomet niekas iš kolegų nežinojo, kad aktorius ir pats kovoja su vežiu bei netrukus mirs.

Per interviu „People“ N. Moore‘as papasakojo, kaip kartu su aktoriumi padėjo vienam sergančiam berniukui gauti balso žinutę nuo savo veikėjo karaliaus T‘Challos bei žaislų.

Kino kūrėjas sako, kad Ch. Bosemanas buvo labai empatiškas ir labai rūpinosi mirtinai sergančiais vaikais, su kuriais dirbo fonde. Nors matyti merdinčius mažamečius ir buvo beprotiškai sunku, jis visada tikėjo, kad jo darbas labai prasmingas: „Mes privalome dėl jų visų pasistengti“.

„Žmonės nusipelno gero gyvenimo, ypatingų akimirkų. Kovodami su liga, jie perėjo tikrą pragarą. Jeigu tik galime bent kiek palengvinti jų kančias, bent akimirkai pradžiuginti, suteikti bent kruopelytę laimės, tuomet mums pavyko – mums pavyko šį tą pakeisti“, – bičiuliui paskutinį kartą rašė aktorius.


Skelbiama, kad apie paties aktoriaus kovą su vėžiu žinojo tik šeima ir patys artimiausi bičiuliai.

„Nė vienas „Black Panther“ projekto dalyvis apie tai nežinojo“, – teigia šaltinis.

Superherojų filmas visame pasaulyje uždirbo 1,35 mlrd. dolerių ir buvo nominuotas „Oskarui“ geriausio filmo kategorijoje.

Kadras iš filmo "Juodoji pantera"

Kai praeitą savaitę savo namuose Los Andžele Ch. Bosemanas mirė, jo šeima išplatintame pareiškime pareiškė: „Su didžiuliu skausmu patvirtiname, kad Chadwickas Bosemanas mus paliko. Chadwickui 2016 metais buvo diagnozuotas trečios stadijos gaubtinės žarnos vėžys, su liga jis bandė kovoti ketverius metus, tačiau ji progresavo. Tikras kovotojas Chadwickas visą tą laiką nepasidavė ir jums padovanojo puikių filmų“.


Šeima atskleidė, kad paskutiniai aktoriaus filmai buvo kuriami per pertraukas nuo nesibaigiančių operacijų ir chemoterapijos.


„Jam buvo didžiulė garbė filme „Black Panther“ prikelti karalių T‘Challą. Visa šeima dėkoja gerbėjams už meilę ir maldas ir šiuo sunkiu metu prašo gerbti privatumą“, – užbaigiamas pareiškimas. Po aktoriaus mirties našle liko žmona Taylor Simone, pora vaikų neturėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)