Noting Hilo karnavale kasmet pagerbiama Karibų šalių bei juodaodžių kultūra. Nuotraukoje, kuria su beveik 40 milijonų sekėjų „Instagram“ tinkle pasidalijo Adele, ši puikiai atspindi atšaukto karnavalo dvasią – jos bikini yra Jamaikos vėliavos spalvų, o tokie plaukų kuodukai, vadinami Bantu – tradicinė afrikiečių moterų šukuosena.

„Sveikinu su tuo, kas turėjo būti Noting Hilo karnavalas, mano mylimas Londone“, – prie nuotraukos parasė Adele.


Atrodo, nuotaikinga nuotrauka turėjo sulaukti sveikinimų su festivalio diena, daugybės komplimentų dėl naujosios dainininkės apnuogintos figūros, tačiau People.com rašo, jog ji sukėlė ir nemenkas audras.

Kai kurie įsižeidė, kad baltaodė atlikėja nepagalvojo apie tamsiaodžių diskriminaciją.

„Juodaodės moterys yra diskriminuojamos dėl aprangos, jų kultūrą atspindinčių šukuosenų, tačiau baltiesiems – nusispjaut. Tai tik dar labiau didina nelygybę pasaulyje ir nėra teisinga kitų kultūrų atžvilgiu. Štai dėl ko įsiuto žmonės, pamatę šią nuotrauką“, – koemntavo vienas žmogus.

Jam pritarė daugelis kitų, kurie teigė, jog baltaodžiai neva išreikšdami palaikymą juododžių paveldui bei kultūrai patys apsirengdami panašiai į juos ir nešiodami aiškiai juodaodžius identifikuojamas šukuosenas, tik dar labiau didina diskriminaciją, tačiau už tai nėra baudžiami.

„Brangūs baltieji, tiesiog būkite savimi ir visiems laikams pabaikite tą bandymą pasisavinti svetimas kultūras. Adele, kuodukai nebuvo būtini. Jamaikos vėliava taip pat. Tiesiog nustokite tai daryti, prašau“, – rašė kitas „Instagram“ vartotojas.

Tačiau buvo ir nemažai gynusių atlikėją. „Tai kultūrinis įvertinimas, o ne pasisavinimas“, - teigiama kitame komentare.

Taip pat buvo nemažai tokių, kurie žavėjosi atlikėjos gerokai pakitusiomis kūno linijomis, mat neseniai ji atsikratė ne vienos dešimties kilogramų antsvorio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)