Prieš kurį laiką MacKenzie savo tinklaraštyje pranešė paaukojusi beveik 1,7 mlrd. dolerių (apie 1,44 mlrd. eurų) siekdama padėti įvairioms organizacijoms, kovojančioms su rasine nelygybe, LGBT bendruomenės atstovų diskriminacija, klimato kaitos problemomis, taip pat paremti demokratiją, ekonomiką ir sveikatos priežiūros sritį.

„Kaip ir dauguma žmonių pasaulyje, su siaubu stebėjau pirmoje 2020 m. pusėje besiklosčiusius įvykius. Tačiau mintis, kad kiekvienas iš mūsų kažkokiu būdu galime padėti planetai, suteikia man vilties“, – savo sprendimą aiškino MacKenzie.

Savo pranešime buvusi „Amazon“ įkūrėjo žmona taip pat pasakojo, kad neseniai oficialiai atsisakė J. Bezoso, su kuriuo santuoka truko 25 metus, pavardės. Dabar vietoje pavardės MacKenzie naudoja savo antrąjį vardą Scott, kurį paveldėjo iš senelio.

Kaip primena spletnik.ru, 2019 m. pradžioje Jeffas ir MacKenzie pranešė apie savo skyrybas. Po skyrybų su žmona, su kuria santuokoje verslininkas susilaukė keturių vaikų, J. Bezosas nemėgino išvengti kompensacijos ir skyrė MacKenzie 19,7 mln. kompanijos „Amazon“ akcijų, kurios iš pradžių buvo vertinamos 38,3 mlrd. dolerių (maždaug 32,33 mlrd. eurų). Gegužę, siaučiant koronaviruso pandemijai, kompanijos akcijos staiga šoktelėjo. Dėl šios priežasties MacKenzie turtas padidėjo iki 62,3 mlrd. dolerių (52,59 mlrd. eurų). Staigaus šuolio dėka buvusiai J. Bezoso žmonai netgi pavyko trumpam įgyti turtingiausios Jungtinių Valstijų moters statusą, tiesa, netrukus jai teko šią vietą užleisti kompanijos „Walmart“ įkūrėjo dukteriai Alice Walton.

Dar praėjusiais metais MacKenzie Bezos tapo kampanijos „The Giving Pledge“ dalyve. Šią kampaniją 2010 m. pradėjo Billas Gatesas. M. Bezos pažadėjo užsiimti filantropija iki pat tos akimirkos, kai jos „seifas ištuštės“. J. Bezosas palaikė buvusios žmonos iniciatyvą, tačiau pats prie šios kampanijos neprisijungė.

Netrukus po to, kai buvo paskelbta apie skyrybas, žiniasklaidoje pasklido informacija apie 56-erių Jeffo romaną su 50-mete aktore ir televizijos laidų vedėja Lauren Sanchez. Sklido gandai, kad būtent santykiai su ja ir tapo pagrindine J. Bezoso skyrybų su žmona priežastimi. Iš pradžių Jeffas ir Lauren bandė neviešinti savo romano, tačiau iš karto po to, kai verslininkas teisme išsprendė visus finansinius klausimus su buvusia žmona, jis liovėsi slėpęs savo jausmus. Dabar jiedu su L. Sanchez dažnai viešumoje pasirodo kartu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)