Aktorius apie tai prabilo per interviu „Fast Company“, kuriame išreiškė apgailestavimą dėl savo pasirinkimo 2012 metais vestuves surengti buvusioje plantacijoje.

„Tai dalykas, dėl kurio kiekvieną dieną apgailestauju. Negaliu sau atleisti ir su tuo susitaikyti“, – pripažįsta R. Reynoldsas.

„Tuo metu „Pinterest“ pamatėme patikusią vietą vestuvėms. Tik vėliau supratome, kad tai vieta, įkurta siaubingos tragedijos vietoje. Po kelerių metų dar kartą susituokėme ir namuose, tačiau gėdos keliai nežinomi. Tokio masto apgailėtina klaida gali arba priversti užsidaryti savyje, arba paskatinti permąstyti dalykus ir imtis veiksmų. Ir tai nereiškia, kad taip daugiau nebenutiks, kad nebesuklystume. Augimas ir tobulėjimas – procesas, kuris niekada nesibaigia“, – teigė aktorius.

43 R. Reynoldsas ir 32 metų B. Lively susituokė 2020 metais „Boone Hall“ – buvusioje vergų plantacijoje Pietų Karolinoje. Dabar pora augina tris dukras – penkerių James, trejų Inez ir 2019 metų spalį gimusią Betty.

Birželį, kai diskusijos dėl rasinės nelygybės pasiekė aukščiausią įtampos tašką (po George Floydo nužudymo), R. Reynoldsas ir B. Lively paviešino ilgą pareiškimą, kuriame pripažįsta visas klaidas, kurias padarė. Tą patį pareiškimą jie paskelbė ir savo instagramo paskyrose, kur pareiškė skyrę 200 tūkst. dolerių „National Association for the Advancement of Colored People“ teisinės paramos fondui. Pareiškime taip pat pripažįsta, kad pora daug dirba su savimi, kad galėtų veiksmingiausiai padėti nuo rasinių stereotipų kenčiantiems.

„Praeitą savaitę mes skyrėme 200 tūkst. dolerių „National Association for the Advancement of Colored People“. Negalime atsistebėti šios organizacijos veikla ir jos lydere Sherrilyn Ifill. „Taip pat davėme pažadą mokytis ir balsuoti kiekvienuose vietos rinkimuose. Norime žinoti, kas užims svarbias pareigas vietos mokyklų tarybose, kas taps šerifais, merais, tarybos nariais. Norime žinoti, ką jie galvoja apie teisingumą, kokia jų nuomonė. Svarbiausia deramai pasinaudoti turimomis privilegijomis ir žinomumu, siekti dorų tikslų. Ir atlikti svarbų vaidmenį padedant tiems, kurie dėl dabartinės padėties jaučiasi blogai, junta, kad šis didysis eksperimentas jiems ne į naudą“, – teigia R. Reynoldsas.

„Mums nė akimirkos nereikėjo sukti galvos, kaip paruošti savo vaikus skirtingoms įstatymų interpretacijoms ar tam, kas gali nutikti, jeigu mūsų automobilį sustabdys policijos pareigūnai. Mes nežinome, ką reiškia gyventi tarsi ant parako statinės. Net negalime įsivaizduoti tokio pobūdžio baimės ir pykčio. Mums gėda, kad praeityje leidome sau nežinoti, kaip giliai mūsų visuomenėje įsitvirtinęs sisteminis rasizmas“, – pridūrė aktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)