Princesė Amalia yra vyriausia Nyderlandų karaliaus Willemo-Alexanderio ir karalienės Maximos dukra. Neseniai ji su mama atsidūrė ant ispanų ir portugalų kalba leidžiamo žurnalo „Caras“, rašančio apie garsenybes ir karališkąsias šeimas, viršelio.

Ant viršelio buvo išspausdinta viena iš keleto šį mėnesį Nyderlandų karališkosios šeimos išplatintų nuotraukų, kurios nebuvo darytos specialiai žurnalui. Prie jos buvo išspausdinta antraštė: „Maximos vyriausioji dukra didžiuojasi savo „plius dydžio“ išvaizda“.

O paantraštėje buvo nurodyta, kad „priekabių sulaukusi Nyderlandų sosto įpėdinė kritiką pasitinka drąsiai ir turėdama tvirtą tėvų palaikymą. Princesė, kuri bręsta be tabu ir gina savo „realistiškos moters“ figūrą“.

Tačiau nėra manoma, kad pati princesė pateikė žurnalui kokių nors savo citatų ar iš viso kada nors yra viešai kalbėjusi apie savo svorį.

Socialinių tinklų naudotojai ir žiniasklaidos priemonės Maximos gimtojoje Argentinoje užsipuolė minėtą žurnalą, kad šis paauglei princesei apibūdinti vartoja žodžius, kurie yra „pavojingi“, „nepagarbūs“ ir „gėdingi“.

Savo ruožtu žurnalas išplatintame pareiškime nurodo, kad ši istorija buvo paskelbta siekiant kovoti su stigmatizacija ir įkvėpti skaitytojas, kurios galbūt irgi turi pasitikėjimo problemų.

Skandalą sukėlusioje nuotraukoje princesė Amalia yra pavaizduota vilkinti mėlyną suknelę ir pozuojanti su mama karaliene Maxima per vasaros fotosesiją jų rezidencijoje „Palace Huis Ten Bosch“. Šias nuotraukas išplatino Nyderlandų karališkoji šeima.

Anksčiau investicijų bankininke dirbusi karalienė Maxima su vyru Willemu-Alexanderiu taip pat augina 15 metų princesę Alexią ir 13 metų princesę Arianę. Visi penki karališkosios šeimos nariai dalyvavo minėtoje fotosesijoje. Rengti tokią fotosesiją yra kasmetinė Nyderlandų karališkosios šeimos tradicija.

Žurnalo viršelis netruko susilaukti didžiulio dėmesio socialiniuose tinkluose po to, kai „Caras“ pasidalino juo instragrame, kur turi 2,7 mln. sekėjų, ir tviteryje, kur žurnalą seka 500 tūkst. žmonių. Žmonės parašė tūkstančius komentarų ir daugelis manė, kad visiškai nepritinka sutelkti dėmesį į jaunos princesė kūną, o ne jos pasiekimus.

„Reikia būti labai nedoru, kad pritartumei tokiam viršeliui. Jie menkina Amalią – gražią, jautrią ir protingą paauglę. Jie kalba apie patyčias, tačiau patys tuo užsiima. Ir jie siunčia labai pavojingą žinutę šešiolikmetėms, kurios jį skaito“, – tviteryje parašė viena internautė.

Kita moteris ispaniškai parašė: „Putliafobiškas, žiaurus ir neatsakingas viršelis. Dėl tokių žmonių, kaip jūs, esame viena iš šalių, kur valgymo sutrikimų atvejų skaičius yra didžiausias pasaulyje. Negi jie nesuvokia, kokią žalą daro. Gana spręsti apie žmones pagal jų kūno sudėjimą!“

Nepaisant kritikos bangos, žurnalo redaktorius Hectoras Maugeri gina savo sprendimą išspausdinti tokį viršelį, ir sako, kad šia istorija siekta padėti paauglėms, kurios galbūt nepasitiki savimi. Ilgame instragame paskelbtame pareiškime jis parašė: „Maximos dukters ir sosto įpėdinės Amalios istorija yra savo tobulėjimo ir atsparumo istorija. Vaikystėje patyrusi siaubingų patyčių (ką patyrė ir Maxima, ir apie tai daugiau nei kartą pasakojo), paauglė su šeimos pagalba sugebėjo viską įveikti ir, visų svarbiausia, tikėdama savimi ir moterimi, kuria ji nori ir renkasi būti“.

„CARAS yra žurnalas, kuris visuomet suteikia „balsą“ tiems, kuriuos visuomenė kažkada mėgino nutildyti. Nesame teisėjai. Esame skleidėjai ir šią savaitę Amalios istorija yra pavyzdys kitoms merginoms, kurios galbūt patyria žiaurumą tų, kurie tik žino, kaip matyti tamsą, o ne šviesą“, – parašė žurnalo redaktorius.

Nyderlandų karališkoji šeima žurnalo viršelio dar nepakomentavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)