Nors visas dėmesys krypsta į plačią berniuko šypseną, vis tik karališkosios šeimos gerbėjai nuotraukose įžvelgė nebylią fotosesijos autorės Kate Middleton užslėptą mintį.

Karališkoji šeima pasižymi tarnavimo ginkluotose pajėgose istorija: princas Williamas buvo Karališkųjų oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotas, o princas Harry kariuomenėje tarnavo 10 metų ir pakilo iki kapitono laipsnio. Jis du kartus buvo išvykęs į Afganistaną.

Be to, George‘o prosenelis princas Philipas yra buvęs karinių jūrų laivyno pareigūnas. Jis buvo karinės mokyklos auklėtinis, prieš pat Antrojo pasaulinio karo pradžią prisijungęs prie Karališkojo jūrų laivyno. George‘o senelis princas Charlesas tarnavo Karališkosiose oro pajėgose.

Jungtinės Karalystės konstitucinė teisė numato, kad šalies Karališkųjų pajėgų vadė yra George‘o prosenelė karalienė Elžbieta II. Kadangi ji nepasilieka teisės asmeniškai duoti nurodymus, įgaliojimus duoti įsakymus kariniam personalui karalienė deleguoja savo kariuomenės vadams.

Spėjama, jog tokia mažojo princo apranga nuotraukose - savotiškas šeimos narių pagerbimas ir duoklė jų drąsai, tuo pačiu ir paslėpta viltis, jog George'as taip pat ateityje eis šiuo keliu.

Tai jau nebe pirmas kartas, kai princas George‘as pademonstruoja savo susidomėjimą kariuomene, o ypač – sraigtasparnio piloto darbu, kurį dirbo jo tėtis. 2016 m. per „Royal International Air Tattoo“ – didžiausią pasaulyje karinių oro pajėgų renginį – mažasis princas žavėjosi orlaiviais ir džiūgavo galėdamas su jais susipažinti iš arti.

„Įsivaizduoju, kad George‘o tėvas pasakojo jam apie sraigtasparnius, tad jis žinojo, kaip kas yra vadinama, ir vis kartojo: „uodegos rotorius“. Buvo smagu matyti tokį jo technikos išmanymą! Kai kurie mokymai prasideda labai anksti!“ – „People“ sakė aviacijos leitenantas Jimas Hobkirkas.

George‘ui 2017 m. kelionės į Hamburgą metu taip pat buvo surengta speciali asmeninė ekskursija – pažintis su sraigtasparniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)