Labai trumpai Al Capone dirbo buhalteriu (ironiška), o didžiąją savo gyvenimo dalį atiminėjo iš žmonių pinigus.

Savo galios ir įtakingumo viršūnės metu, kai Čikagoje buvo įvestas sausasis įstatymas (prohibicija), jis buvo nelegalios prekybos alkoholiu, – Amerika buvo ištroškusi, – prostitucijos verslo ir dar šio bei to nelegalaus karalius. (Ironiškiausia tai, kad vienas jo brolis pasikeitė pavardę ir tapo prohibicijos agentu Nebraskoje.)

Aršus varžovas ar mylintis vyras?

Jis vedė 19 m. ir gyveno santuokoje, kol mirtis neišskyrė. Taip žinoma, kad už nelojalumą užmušė su beisbolo lazda du savo kolegas. Jo labui tenka paminėti, kad pirma pavaišino juos vakariene.

Agentas Eliotas Nessas, pagarsėjęs kovotojas su sausojo įstatymo pažeidėjais, sukėlė Al Caponei nemažai galvos skausmo, bet į kalėjimą veidą su randu (Al Capone nepakentė šios pravardės) 1932 m. pasodino buhalteriai.

Jis atsidūrė Alkatraso sunkiųjų darbų kalėjime, tiesa, už gerą elgesį buvo paleistas anksčiau. Gali atrodyti, kad išėjusio į laisvę jo laukė krūva pinigų? Iš tiesų niekas nežino, kiek jų buvo. Al Capone 1928 m. įsigijo namą netoli Majamio, Floridoje. Išėjęs iš kalėjimo jis jame ir apsigyveno, tik bėda, kad jis sirgo trečios stadijos sifiliu.

Ilgametę ligą (jo sūnus gimė su ja) kalėjime gydė įvairiais būdais, taip pat ir su gyvsidabriu, tačiau nesėkmingai. Jis grįžo į Floridą, turėdamas kognityvinių sutrikimų. Grįžo ne plikas ir basas, o kai 1947 m. mirė nuo komplikacijų po insulto ir širdies smūgio, žmonėms kilo klausimas: „Kur jo pinigai?“ Niekas to nežino.

Jo sūnėno ar dukterėčios duktė Deirdre Capone, yra paskutinė gyva jo kraujo giminaitė. Kaip rašė britų leidinys „The Sun“, ji pasakojo, kad senelis Alas mėgdavo pasakoti juokingas istorijas, o per Kalėdas persirengdavo Kalėdų seneliu. Pasak jos, jis suslapstė pinigus įvairiuose seifuose Amerikoje, Kanadoje ir Kuboje svetimomis pavardėmis.

„Pamenu, mačiau raktelius“, – pasakojo giminaitė.

Išleistas iš kalėjimo jis nebeprisiminė, kur tie seifai. Giminaitės teigimu, iš viso galėjo būti apie 100 mln. dolerių. Ar ji rado bent dalį? Ne. Ar Al Capone paliko testamentą? Nepaliko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)