Netgi atsirado manančių, kad A. N. Smith buvo nužudyta – ir ne šiaip sau nužudyta, o įgyvendinant slaptą valdžios vystomą proto kontroliavimo eksperimentą, tačiau, kaip daugumos garsių žmonių atveju, tiesa dar keistesnė už bet kokius pramanus.

Keistas sūnaus ir motinos mirčių ryšys

Dvidešimtmetis Danielis Smithas netikėtai mirė 2006 metų rugsėjo 10 dieną. Jo gyvybė užgeso Bahamose, kur lankė motiną ir naujagimę sesutę. Anna Nicole buvo ką tik susilaukusi dukters Dannielynn, o Danielis mirė lankydamas mamą gimdymo namuose.

Apie vaikino priklausomybę nuo narkotikų ar vaistų nebuvo žinoma, tad jo mirties priežastimi oficialiai pripažintas atsitiktinis nuotaiką stabilizuojančių preparatų ir metadono, kuriuo gydoma priklausomybė nuo opiatų, perdozavimas, skelbė „People“. Praėjus šešiems mėnesiams, 2007 metų vasario 8 dieną, perdozavusi receptinių vaistų viešbučio kambaryje Floridoje mirė ir pati Anna Nicole Smith.

Bendras abejų tragiškų nelaimių vardiklis – Anne Nicole advokatas ir mylimasis Howardas K. Sternas. „Jis susijęs su abejomis mirtimis“, – teigė teisėjas Larry Seidlinas, dalyvavęs ne viename pomirtiniame A. N. Smith teismo procese ir vėliau parašęs ginčytiną knygą „The Killing of Anna Nicole Smith“.

„Today“ publikavo kelias knygos ištraukas, ir vienoje iš jų teisėjas teigia: „Sternas teisme pripažino turėjęs Annos Nicole vaistų, gaudavęs tų vaistų pasinaudodamas kitų žmonių pavardėmis. Manau, kad jis gana griežtai kontroliavo Anną Nicole, manipuliuodamas ja per tuos vaistus“. L. Seidlinas pareikalavo išsamesnio tyrimo, leisdamas suprasti, kad H. K. Sternas gali būti susijęs su jos mirtimi.

Receptinių vaistų – tarsi vaistinėje

Savo viešbučio kambaryje A. N. Smith turėjo tiek receptinių vaistų, jog jie nebūtų padarę gėdos nė vienai vaistinei. „CBS News“ teigimu, per 600 tablečių, iš jų maždaug 450 raumenis atpalaiduojančių preparatų, remiantis vaistų receptais, trūko. Dauguma tų receptinių vaistų net nebuvo skirti A. N. Smith, bet pabandykite atspėti, kam – o gi H. K. Sternui.

Vaistus skiriantys medikai – Khristine Elaine Eroshevich ir Sandeepas Kapooras – rimtesnių padarinių dėl garsios moters mirties išvengė. Kaip skelbė CNN, S. Kapooras buvo išteisintas, o jo kolegei skirta 100 dolerių bauda ir vienerių metų laisvės atėmimo bausmė lygtinai.

H. K. Sternas taip pat išlipo sausas iš balos. Los Andželo apygardos aukščiausio teismo teisėjas Robertas Perry nusprendė, kad visų trijų „pagrindinis tikslas buvo apsaugoti jos privatumą“, po H. K. Sternas, esą, nežinojo, jog rašyti vaistų receptus svetimu vardu yra nelegalu. Atsakovai teisme sakė, kad visi paisė būtent A. N. Smith interesų, bet, kai turi tokių draugų, tai ir priešų nereikia.

Viešbutis stengėsi ištrinti mirties faktą

Kaip kad rašoma 2010 metų teisėjo L. Seidlino knygoje, viešbutis „Seminole Hard Rock Hotel and Casino“ po garsios moters mirties elgėsi labai keistai. Savininkai buvo nusprendė išnaikinti kambarį, kur įvyko nelaimė. Kaip tai buvo daroma? Buvo pasamdyta bendrovė, kuri pakeitė kambario interjerą, buvo pakeista viso viešbučio aukšto numeravimo sistema, netgi buvo bandoma išvalyti blogą kambario energiją.

Kai kurie konspiracijų teorijų šalininkai tokias pastangas įvardijo kaip bandymus nuslėpti įrodymus, tačiau greičiausiai paaiškinimas žymiai paprastesnis – viešbutis nenorėjo antplūdžio keistuolių, norinčių apsistoti A. N. Smith mirties kambaryje.

Artimieji kariavo dėl irstančių jos palaikų

Kadangi teisiniai nesutarimai, kur turėtų būti palaidota A. N. Smith, truko ne vieną savaitę, apygardos teismo medicinos ekspertai perspėjo, kad palaikai „irsta sparčiau nei manyta“, tad kyla pavojus laidotuvių planams, skelbė „Arkansas Online“. Privati ceremonija (su uždaru karstu) galiausiai įvyko 2007 metų kovo 4 dieną Bahamų sostinėje Nasau.

Štai kaip laidotuves nušvietė „Fox News“: „Smith amžinojo poilsio atgulė raudonmedžio karste, apklota švelniai rožinės spalvos kristalais inkrustuotu apklotu, puoštu kaspinais ir plunksnomis. Ji buvo apvilkta specialiai pagal užsakymą siūta inkrustuota suknele, buvo papuošta tiara“. Nors laidotuvių būta tikrai prabangių, kelias iki jų kaip reikiant apkartino akimirkos rimtį. Net ir po mirties garsią moterį persekiojo skandalai.

Ji vos nepaskendo baseine

Tenka pripažinti, kad būta akivaizdžių ženklų, kad A. N. Smith priklausomybė vaistams gali baigtis tragedija. Jos asmens sargybinis Maurice‘as Brighthauptas teisme sakė, kad kartą nuo vaistų apsvaigusi A. N. Smith baseine nukrito nuo plausto ir nugrimzdo į dugną, laimei tąkart pavyko ją išgelbėti, skelbė „New York Daily News“.

Jis taip pat išsakė savo apgailestavimą dėl to, kad niekada nebandė iš jos tų vaistų atimti ir „apsaugoti ją pačią nuo savęs“. Majamyje ugniagesiu ir paramediku dirbantis M. Brighthauptas buvo vienas iš tų, kurie mirties dieną viešbučio kambaryje gaivino garsenybę.

Net ir po mirties – dramatiškos bylos

Bylinėjimasis dėl naftos magnato J. Howardo Marshalllo turto tęsėsi net 10 kartų ilgiau nei jo santuoka su A. N. Smith, ir galiausiai byla atsidūrė JAV Aukščiausiame teisme. Garsi moteris tvirtino, kad jos garbaus amžiaus vyras jai žodžiu pažadėjęs jai pusę savo turto, tačiau J. H. Marshallo posūnis E. Pierce‘as Marshallas tam nepritarė.

Per ilgą ir sunkią teisinę kovą mirė tiek A. N. Smith, tiek E. Pierce‘as Marshallas, tad dėl palikimo liko kovoti jų palikuoniai. Anne Nicole turto paveldėtoja buvo jo naujagimė dukra, kurios tėvystės klausimas taip pat ilgai buvo sprendžiamas teismuose – ginčijosi tas pats H. K. Sternas ir kitas meilužis Larry Birkheadas.

Pastarajam galiausiai teismas skyrė mergaitės Dannielynn globą, o paskui nusprendė, kad Annos Nicole dukrai nepriklauso J. H. Marshallo milijonai. Spėkite, kam atiteko gabalėlis palikimo? Advokatams, kurie ir po A. N. Smith mirties daugiau nei dešimt metų sėkmingai iš to kraunasi turtus.

Konspiracijos teorijos

Kadangi A. N. Smith buvo tikra geltonosios spaudos sensacija, žinia apie jos mirtį prilygo branduolinės bombos sprogimui ir pažadino daugybę sąmokslo teorijomis tikinčių keistuolių. Su jos mirtimi susijusios teorijos siejamos su pačiais keisčiausiais dalykais ir netgi žmogžudyste.

Kaip rašo vienas abejotinos reputacijos portalas „Above Top Secret“, yra manančių, kad H. K. Sternas suorganizavo tiek Danielio, tiek Annos Nicole pašalinimą, siekdamas gauti pinigus, galiausiai turėjusios jai atitekti pagal J. H. Marshallo testamentą (svarbu nepamiršti, kad H. K. Sternas teismo nebuvo pripažintas padaręs ką nors blogo).

Kai H. K. Sternas pralaimėjo bylą dėl mažosios Dannielynn globos, jis neteko ir galimybės kada nors prisiliesti prie tų pinigų. Susidomėjimui A. N. Smith asmenybe ėmus blėsti, ėmė tilti ir sąmokslo teorijos. Nors kas ten žino: gal ši garsi moteris dabar gyvena kur nors su Elviu Presley?

Iš jos mirties pelnėsi tiek šeima, tiek draugai

Annos Nicole Smith draugai ir šeimos nariai pykosi ir bylinėjosi kone dėl visko – pradedant vaiko globa, jos turtais ir netgi negalėjo rasti sutarimo, ką daryti su jos skrodimo nuotraukomis. Kai kurie jos artimiausio rato nariai sukirto rankomis su bulvarine spauda, kiti ėmėsi rašyti knygas (bene garsiausia – jos netikros sesers Donnos Hogan parašyta „Train Wreck“). A. N. Smith istorija domina oportunizmu kaip reiškiniu besidominčius, tačiau kol kas nė vienam nepavyko įminti jos tragiško gyvenimo paslapties.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)