Sekmadienį išplatintame pareiškime grupė nurodė, kad jų teisininkų komanda bendradarbiauja su muzikos teisių organizacija BMI, siekdama nutraukti grupės kūrinių naudojimą per D. Trumpo prezidentinę perrinkimo kampaniją.

„BMI „The Rolling Stones“ vardu D. Trumpo rinkimų kampaniją informavo, kad grupės dainų naudojimas be leidimo yra licencijavimo susitarimo pažeidimas, – nurodė grupė. – Jeigu Donaldas Trumpas ignoruos reikalavimą nebenaudoti dainų ir toliau tai darys, tuomet jis sulauks ieškinio dėl draudimo pažeidimo ir nelicencijuoto muzikos naudojimo.“

„The Rolling Stones“ dėl savo kūrinių naudojimo skundėsi ir per D. Trumpo 2016 metų JAV prezidento rinkimų kampaniją, kurios metu dažnai būdavo grojama klasikinė „The Rolling Stones“ 1969-jų metų daina „You Can’t Always Get What You Want“.

Šis kūrinys taip pat buvo grojamas ir per neseniai įvykusi D. Trumpo rinkimų kampanijos mitingą Oklahomoje, Talsos mieste.

Kiti muzikantai taip pat anksčiau skundėsi dėl to, kad jų kūriniai yra grojami per D. Trumpo renginius. Velionio roko muzikanto Tomo Petty šeima taip pat išsiuntė nurodymą nenaudoti jo kūrinių po to, kai daina „I Won't Back Down“ buvo panaudota Talsoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)