Birželio 18 d. M. Galkinas atšventė 44 metų gimtadienį. Daugiau nei pusę savo gyvenimo jis paskyrė scenai. Šį artistą teko regėti ir Maskvos Estrados teatre, ir laidoje „Anšlagas“, taip pat įvairiausiuose koncertuose ir festivaliuose bei pramoginių šou vedėjo kėdėje. Vis dėlto uždainavo komikas tik A. Pugačiovos dėka: tai ji jį įkalbėjo įrašyti bendrą diską.

Kūrybiška žvaigždžių sąjunga peraugo į romaną, kurį vainikavo vestuvės. Gerbėjai šį įvykį vadino tikra sensacija. Vis dėlto žmonės pasidalijo į dvi stovyklas: vieni tikėjo poros jausmų nuoširdumu, kiti giliai abejojo, kad žavingas jaunuolis galėjo įsimylėti 27-eriais metais už save vyresnę damą, rašo starhit.ru. Kaipgi M. Galkinui pavyko numoti ranka į kritiškas pastabas ir sukurti tokią šeimą, kokios dabar pavydi milijonai?

Parodijų meistras, vedėjas, dainininkas

Būsimas parodistas gimė Naro Fominsko rajone, Maskvos srityje. Jo motina, Natalija Grigorjevna, buvo vyr. mokslo darbuotoja Žemės drebėjimų prognozavimų teorijos institute, o tėvas, Aleksandras Aleksandrovičius, turėjo generolo majoro laipsnį. Dėl tėvo darbo specifikos šeima gana dažnai keitė gyvenamąją vietą: teko pagyventi ir Vokietijoje (tada – VDR), ir Odesoje, ir Ulan Udėje. Mokyklą jaunasis M. Galkinas baigė Maskvoje.

M. Galkino kūrybiniai gebėjimai ėmė ryškėti labai anksti. Jis lankė vaizduojamųjų menų studiją, vaidino mokykliniuose spektakliuose. Šeštoje klasėje paauglys surengė draugams lėlių šou ir pats kalbėjo kiekvieno personažo balsu. Savo idėjiniu įkvėpėju jis laikė Genadijų Chazanovą. Išgirdęs, kaip šis humoro virtuozas mėgdžioja Michailo Gorbačiovo šneką, M. Galkinas liko sužavėtas.

Dar viena M. Galkino domėjimosi sritis – užsienio kalbos. Studijuodamas Rusijos valstybinio humanitarinių mokslų universiteto Lingvistikos fakultete, jaunuolis išmoko prancūzų, ispanų, vokiečių ir čekų kalbas. Studijų metais prasidėjo ir jo, kaip artisto, karjera: jis vaidino studentų teatro pastatytuose spektakliuose „Meilės artimui fontanai“ ir „Kabaretas 03“. Kiek vėliau komikas prisijungė prie Estrados teatro programų kūrėjų, todėl turėjo galimybę gastroliuoti su Michailu Zadornovu.

1-ojo šio amžiaus dešimtmečio pradžioje M. Galkino karjeros kreivė ėmė kilti į viršų: jam buvo įteikta premija „Triumf“, prizas „Auksinis Ostapas“ ir patikėtas laidos „Kas laimės milijoną?“ vedėjo vaidmuo. Nuo pat pirmojo pasirodymo festivalyje „Slavianskij bazar“ Vitebske M. Galkinas reguliariai ėmė rengti solinius savo koncertus ne tiktai Rusijoje, bet ir užsienyje.

Artistas tikrai neturėjo prodiuserio, tačiau nuolatos pasirodydavo laidose „Anšlagas“, „Juoko panorama“, „Kalėdiniai susitikimai“. Sklandė gandai, kad prasimušti į televiziją M. Galkinui padėjo tėvas, pažinojęs tokius įtakingus asmenis kaip Josifas Kobzonas. Vis dėlto tokios kalbos, kaip paaiškėjo, tebuvo pramanai: nors Aleksandras Aleksandrovičius ir turėjo naudingų ryšių, sūnaus jis neprakišinėjo, kadangi puikiai žinojo, jog talentingas jaunuolis pajėgus savarankiškai pavergti auditoriją.

Taip, tiesą sakant, ir nutiko: žmonės jį pamėgo ir kaip komiką, ir kaip vedėją, ir kaip dainininką. Duetas su A. Pugačiova tapo ypač maloniu siurprizu M. Galkino gerbėjams, o dainos „Būk arba nebūk“ ir „Tai meilė“ tapo hitais. M. Galkinui teko vesti tokius projektus kaip „Šokiai su žvaigždėmis“, „Geriausias iš visų“ ir „Šiandien vakare“. Žiūrovai ypač šiltai sutiko jo pasirodymus programoje „Tiksliai“: parodistas joje pademonstravo meistriškus sugebėjimus persikūnyti į Aną German, Mithuną Chakraborty ir Tillį Lindemanną.

Kritikai kartkartėmis peikia komiką dėl to, kad jis nepakankamai šiuolaikiškas, užstrigęs amžiaus pradžios stilistikoje. Visgi jo honorarai kalba patys už save: M. Galkinas – vienas iš didžiausius uždarbius ganančių renginių vedėjų – už jo pasirodymą šventėje tenka pakloti net 3,5 mln. rublių (45 tūkst. eurų).

Netektys

M. Galkino santykiai su tėvais buvo ypač artimi. Tada, kai nutarė tapti artistu, jis sulaukė šeimos palaikymo. Gimdytojus M. Galkinas visada laikė pačiu puikiausiu meilės, ištvermės ir savigarbos pavyzdžiu. Komikas ištikimai saugo laikraščių iškarpas, kuriose užsimenama, kad talentą jis paveldėjo iš mamos, mat tolimais 1946-aisiais mažametė Natalija Pragina sėkmingai pasirodė Bulgarijoje – šalyje, kurioje buvo dislokuoti sovietų kariai.

1996 metais komikas su tėvais aplankė Sliveną – miestą Bulgarijoje, kuriame kitados gyveno mama. Visi vaikštinėjo pažįstamomis gatvelėmis, Natalija Grigorjevna rado net buvusius namus ir minėto fabrikanto sūnų. Įspūdžiai iš šios kelionės – vieni maloniausių per visą moters gyvenimą. Mintimis ji buvo pratusi sugrįžti į tuos kraštus, kuriuose jautėsi laiminga, o kai sužinojo, kad sunkiai serga, tas įprotis dar labiau suvešėjo.

Nelaimė, kaip sakoma, viena nevaikšto. 2002-aisiais artistas neteko tėvo, o dar po poros metų mirė ir motina. Net Izraelio klinikos gydytojai nesugebėjo išgelbėti jos gyvybės.

„Ir kai mirė mama, ir kai mirė tėtis, buvo lygiai taip pat sunku. Visgi sunkiausia – matyti juos atsidūrusius ant mirties slenksčio. Prisimenu, kaip priėjau prie tėvo. Jis tada buvo su specialia kauke, kurios negalima nuimti. Gyventi jam tada buvo likę ne daugiau kaip pusvalandis. Staiga suskambo labai jausminga daina apie gyvenimą. Tėtis pasakė, kad tas kūrinys labai geras. Nuo to laiko ėmiau pastebėti, kad svarbiomis gyvenimo akimirkomis vis išgirstu tą dainą – per radiją arba per televizorių. Manau, tai tėvas siunčiam man linkėjimus. Kaip mirė mama, nemačiau, nes išvykau su reikalais, o po poros dienų ji mirė. Ši žinia pasiekė mane, kai buvau toli“, – dalijosi prisiminimais renginių vedėjas, dalyvaudamas Irinos Šichman vedamoje laidoje.

Užvis labiausiai M. Galkinui apmaudu, kad tėvai negalėjo sudalyvauti jo vestuvėse ir pamatyti anūkų. Simboliška, kad su svarbiausia savo sūnaus gyvenimo moterimi Aleksandras Aleksandrovičius ir Natalija Grigorjevna susipažino 1979 metais Vokietijoje. M. Galkinui tada tebuvo treji metukai. Kas gi galėjo pagalvoti, kad ateity A. Pugačiova taps jam toli gražu ne vien tik scenos partnere.

Tai – meilė

Pagal oficialią versiją A. Pugačiovos ir M. Galkino meilės istorija prasidėjo Vitebske, per muzikinį festivalį, kai juodu supažindino Filipas Kirkorovas. Tada estrados primadona ir popscenos karalius dar buvo susituokę, bet santuoka jau buvo pradėjusi byrėti.

„Ne aš išskyriau Alą ir Filipą. Jie jau tada gyveno skirtingose Maskvos pusėse. Viskas buvo kitaip“, – pabrėžė M. Galkinas dokumentiniame filme „Mano žmona – Ala Pugačiova“.

Iš pradžių į Alą Borisovną M. Galkinas žiūrėjo vien kaip į legendinę dainininkę ir pats nepastebėjo, kaip per kelis mėnesius įsimylėjo.

„Susipažinome prieš 18 metų per šokį. Taip ir šokame ligi šiol“, – pernai sakė artistas.

2005 metais A. Pugačiova ir F. Kirkorovas išsiskyrė, bet tik 2011-aisiais įvyko ilgai lauktos dainininkės ir M. Galkino vestuvės. Jos tapo tikra sensacija, kurią aptarinėjo visa šalis. Visiems rūpėjo klausimas, ar iš tiesų estrados primadoną ir 27 metais jaunesnį parodistą sieja gilūs jausmai. O galbūt poros santykiai tėra reklaminis triukas, fikcija, M. Galkino bandymas kuo labiau išgarsėti? Žinoma, verta prisiminti, kad sėkmė M. Galkiną aplankė gerokai iki vestuvių su A. Pugačiova.

„Troškimas tapti visiškas savarankišku, siekti didžių tikslų ir pan. man buvo tarsi įgimtas, todėl mintis atsidurti arčiau A. Pugačiovos man net į galvą nebūtų šovusi!“ – tikina M. Galkinas.

Ėjo metai, bet socialiniuose tinkluose publikuojamose nuotraukose žvaigždžių pora, kaip ir anksčiau, švyti iš laimės. Bendrą gyvenimą sutuoktiniai pavertė tikra pasaka: apsigyveno prabangiame gotišku stiliumi dekoruotame name. Pilį primenanti jų rezidencija stovi prie Maskvos esančiame Griaz kaime – toli nuo svetimų žvilgsnių. Dabar net ir aršiausi skeptikai pripažįsta, kad, nepaisant didelio amžiaus skirtumo, artistai sugebėjo sukurti tvirtą šeimą. Šį faktą patvirtino dvynukų Lizos ir Gario gimimas.

„Surogatinė motina nežinojo, kokiems žmonėms gimdo vaikus, tačiau mes apie ją žinojome viską. Sumokėjome aukštesnę nei rinkos kainą, bet aš visada taip elgiuosi. Ji viską darė labai atsakingai, nereiškė jokių pretenzijų“, – pasakojo M. Galkinas.

Nuo pat pirmųjų gyvenimo dienų paparacai intensyviai medžiojo mažylių nuotraukas, taigi, tėvai priėmė labai teisingą sprendimą – patys ėmė kelti vaikų nuotraukas į socialinius tinklus, kad ažiotažas bent kiek nuslūgtų. Taip Liza ir Garis tapo „Instagram“ žvaigždėmis.

Dvynukų gimimas tik dar labiau suartino sutuoktinius. Savo darbo grafikus abudu sudarinėjo taip, kad galėtų kuo daugiau laiko praleisti su atžalomis. Kai A. Pugačiova baigė sceninę karjerą, pasijuto neapsakomai laiminga, nes pagrindiniu šeimos maitintoju buvo vyras, o ji galėjo visa galva pasinerti į motinystės rūpesčius.

„Jaučiuosi atsakingas už šeimą ir vaikus. Net dvigubai atsakingas, kadangi mudviejų amžius – skirtingas. Ala dažnai sako norinti suspėti juos ko nors išmokyti. Ala – nuostabi motina, geriausia iš visų“, – neslepia susižavėjimo M. Galkinas.

A. Pugačiova kažkuria prasme mėgina atsigriebti už tai, kas prarasta. Ji pati yra sakiusi, kad nė vienoje santuokoje nesijautė tokia laiminga kaip būdama su M. Galkinu. Be to, gimus dukrai Kristinai Orbakaitei, A. Pugačiova siekė užkariauti estradą, todėl dažnai patikėdavo vaiką senelės priežiūrai, ir šito vėliau gailėjosi. Užtat dabar dainininkė vėl turi šansą rūpintis vaikais, apgaubti juos dėmesiu ir meile, kurių vyresniajai jos dukrai veikiausiai stigo.

Nuostabūs vaikai, išmintinga žmona, profesiniai pasiekimai... Gali susidaryti įspūdis, kad sėkmė M. Galkiną lydi visose gyvenimo srityse, ir šitas įspūdis – teisingas. Nors internete ir galima rasti žinučių apie gresiančias skyrybas ir rezgamus romanus, artisto artimieji puikiai žino, kad sutuoktinių namuose lig šiolei karaliauja meilė ir romantika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)