Atstovas patvirtino, jog seras Ianas Holmas mirė ligoninėje, vyras sirgo Parkinsono liga.

Aktoriaus atstovas „The Guardian“ pasakojo: „Su dideliu liūdesiu pranešu, jog šįryt, būdamas 88-erių, mirė Ianas Holmas. Jis ramiai mirė ligoninėje, šalia buvo šeima ir globėjas. Žavingas, malonus ir labai talentingas, labai jo pasiilgsime”.

„Oskarui“ nominuotas aktorius mirė praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai atsiprašė gerbėjų, jog neprisijungė prie virtualaus „Žiedų valdovo“ susitikimo.

Aktorius, išgarsėjęs Bilbo Beginso vaidmeniu filme „Žiedų valdovas“, sakė: „Apgailestauju, kad nesusitikome, pasiilgau jūsų visų. Tikiuosi, kad nuotykių kupinas gyvenimas nuves jus į įvairias vietas. Aš izoliuojuosi savo hobito namelyje“.

Teatro scenoje ir didžiajame ekrane dirbęs I. Holmas 1967 metais pelnė „Tony“ apdovanojimą už sąvadautojo Lenio vaidmenį Haroldo Pinterio pjesėje „Sugrįžimas namo“, praneša naujienų agentūra BNS.

Tapęs įtakingu veikėju teatro bendrovėje „Royal Shakespeare Company“, jis 1998 metais pelnė Lorenso Olivjė apdovanojimą kaip geriausias aktorius už pagrindinį vaidmenį Viljamo Šekspyro pjesėje „Karalius Lyras“.

I. Holmas taip pat pelnė BAFTA apdovanijimą ir buvo nominuotas „Oskarui“ už antrojo plano vaidmenį 1982 metų filme „Ugnies vežimai“, kur jis suvaidino garsų lengvosios atletikos trenerį Semą Musabinį.

Be to, I. Holmas vaidino filmuose „Penktasis elementas“, „Svetimas“, „The Sweet Hereafter“, „Laiko banditai“, „Nauji karaliaus drabužiai“ bei „Karaliaus Jurgio beprotybė“. Vėliau jis taip pat vaidino hobitą Bilbą Beginsą trilogijose „Žiedų valdovas“ ir „Hobitas“.

1998 metais I. Holmui už jo nuopelnus dramai buvo suteiktas riterio titulas.

„Jo tviskantį sąmojį visuomet lydėdavo šelmiškas akies mirksėjimas, – rašo A. Irwinas. – Jis buvo žavus, malonus ir velniškai talentingas – mes jo smarkiai pasiilgsime“.

I. Holmas buvo vedęs keturis kartus ir turėjo penkis vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)