Maskvos prokuroras Denisas Popovas reikalauja bylą iš apylinkės skyriaus perduoti svarbiausiai tyrimų valdybai prie Maskvos vidaus reikalų ministerijos. Bylą taip pat akylai stebi ir Maskvos prokuratūra.

Apie aktoriaus kraujyje rastas narkotines medžiagas skelbia ir šaltiniais besiremiančios Rusijos naujienų agentūros. Informuojama, kad narkotikų pėdsakai – neryškūs, o tai reiškia, kad aktorius jų galėjo vartoti anksčiau, tačiau ryškaus poveikio eismo įvykiui jie nebeturėjo.

Maskvos prokuratūra INTERFAX patvirtino, kad į kaltinimus įtrauktas ir punktas dėl vairavimo apsvaigus nuo narkotinių medžiagų. „RIA Novosti“, remdamasi Maskvos policija, tvirtina, kad iškelta byla ir aktorių narkotikais aprūpinusiems asmenimis (jų tapatybės kol kas neskelbiamos).
Remiantis M. Jefremovo kraujo tyrimo rezultatais, jam nustatytas 2,1 promilės girtumas.

Trečiadienio rytą Maskvos vidaus reikalų ministerijos skyrius išplatino M. Jefremovo apklausos iš karto po avarijos vaizdo įrašą. Įraše matoma, kaip aktorius bute sėdi ant lovos. Į klausimą apie savo būklę jis atsako: „Šiuo metu esu ne kokios būklės, negaliu kalbėti“.

„Įvyko siaubinga avarija, todėl esu šoko būsenos“, – vaizdo įraše teigia M. Jefremovas. Į klausimą, ar jis girtas, aktorius atsako „greičiausiai“, o tada prašo pokalbį perkelti vėlesniam laikui, kai „grįš į save“. Jo taip pat klausia, ar pripažįsta savo kaltę. „Žinoma, o kur man dėtis“, – atsako aktorius.

Remiantis policijos duomenimis, 2019-2020 metais M. Jefremovui buvo skirta net 50 baudų už kelių eismo taisyklių pažeidimus, tačiau jos daugiausia skirtos už greičio viršijimą, važiavimą viešojo transporto eismo juosta arba ženklų nepaisymą.

Po to, kai Tagansko teismas M. Jefremovui už pažadą neišvykti skyrė stebėjimo apyrankę, jo advokatai pareiškė, kad daugiau komentarų žiniasklaidai nebeduos. „Jokių komentarų mes dabar neduosime, jokiais klausimais, tokia gynybos pozicija“, – „RIA Novosti“ pareiškė M. Jefremovo advokatė Jelizaveta Šargorodskaja.

Advokatas Vitalijus Černyševas, antradienį žiniasklaidai pranešęs, kad M. Jefremovas pasiruošęs teikti „dosnią paramą“ žuvusiojo Sergajaus Zacharovo šeimai, teismo posėdyje dėl kardomųjų priemonių skyrimo tos pačios dienos vakarą nebedalyvavo. Vėliau pareiškė, kad kol kas prie bylos dirba viena J. Šargorodskaja.

„Niekas su šeima nesusiekė“, – teigia žuvusiojo šeimos interesus teisme ginantis advokatas Aleksandras Dobrovinskis, paklaustas, ar aktoriaus atstovai jiems siūlo paramą.

A.Dobrovinskis, kaip ir kita garsi advokatė Tatjana Stukalova, atsisakė ginti aktorių teisme, nors ir abu sulaukė tokio siūlymo. A. Dobdrovinskis pareiškė, kad jis sutiko nemokamai ginti avarijoje pražudyto Sergejaus Zacharovo vairuotojo šeimą.

„Sergejaus Zacharovo šeima kreipėsi į mane su prašymu padėti pasiekti teisingumo. Mane palietė jų noras savo šeimos pavyzdžiu suteikti visuomenei galimybę išmokti svarbią pamoką: vairavimas apsvaigus gali baigtis didžiule tragedija daugybei žmonių“, – žurnalistams savo sprendimo motyvus išdėstė advokatas.

„Mash“ skelbia, kad po įvykio aktorius ir jo atstovai skambino beveik 50 advokatų, tačiau dauguma jų nesutiko teisme ginti jo interesus.

Ką sakė Jefremovo žmona?

M. Jefremovo žmona Sofija Kruglikova, su kuria aktorius turi tris vaikus, leidiniui „Moskovskij komsomolec“ pareiškė, kad nuo praeitos savaitės vyro nematė, šiuo metu yra saviizoliacijoje šeimos vasarnamyje, o M. Jefremovas liko Maskvoje.

„Jam dabar labai sunkus metas, praeitą vasarą mirė motina. Tada mirė Galina Borisovna Volček. Ir tada jis visai prarado pusiausvyrą, labai daug gėrė. Jį sustabdyti buvo praktiškai neįmanoma. Izoliacijos metu mes labai mažai su juo bendravome“, – teigia S. Kruglikova.

Anot moters, M. Jefremovas dažnai gėrė su „pirties“ draugais, kurių ji praktiškai nepažįsta.

„Tiesą sakant, aš jų bijau. Kai man grubiai įsakmiu tonu pareiškia „nesidraskyk, sėdėk namuose“, man ir dėl vaikų darėsi neramu. Man ši kompanija buvo svetima“, – sako aktoriaus sutuoktinė.

Baras „Ulisas“

Policijos pareigūnai, kaip „RIA Novosti“ sakė šaltinis, trečiadienį atliko tiriamųjų veiksmų bare „Ulisas“, kur, remiantis pirminiais duomenimis, iki eismo įvykio laiką leido M. Jefremovas.

„Bare „Ulisas“ atliekami tiriamieji veiksmai. Teisėsaugos organų pareigūnai aiškinosi, ar iš tikrųjų M. Jefremovas iki avarijos ten leido laiką. Buvo tikrinami stebėjimo kamerų įrašai“, – agentūrai sakė šaltinis.

Išvakarėse internete pasirodė stebėjimo kameros vaizdo įrašas, kuriame žmogus, panašus į M. Jefremovą, nelygiai pastato savo automobilį ir užeina į pastatą, o po pusės valandos iš jo išeina. Vaizdo įrašo autoriai teigia, kad įrašas darytas prie minėtojo baro.

Tame pačiame pastate, kur yra baras „Ulisas“, yra Arbato rajono policijos nuovada, pažymi „Sudebnyje krossovki“. Tiesą sakant, jis vos už kelių žingsnių nuo M. Jefremovo gyvenamosios vietos, kur dabar aktorius turės atlikti namų areštą.

Sprendžiant pagal internete apie barą paliktus komentarus, M. Jefremovas buvo dažnas baro lankytojas. „Sėdėjau prie stalo kartu su M. Jefremovu“, „Greta Senojo Arbato, o šalia sėdėjo Michailas Jefremovas“, teigiama atsiliepimuose. Vieno iš atsiliepimų autorių dažnus M. Jefremovo apsilankymus vadina „vienu iš baro minusų“.

„Komsomolskaja Pravda“, remdamasi neįvardytais šaltiniais, tvirtina, kad tą dieną bare buvo atsisakyta aptarnauti artistą, jam pasiūlyta tik maisto išsinešti, dėl ko jis kaip reikiant susipyko su baro administracija ir išėjo. Oficialiai baro administracija situacijos nekomentuoja.

Birželio 8 dienos vakarą M. Jefremovas savo visureigiu išlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir rėžėsi į krovininį automobilį „Lada“. Pastarojo vairuotojas, dirbęs kurjeriu, kitą rytą nuo patirtų sužalojimų mirė.

Medicininės apžiūros metu nustatyta, kad M. Jefremovo kraujyje būta 2,1 promilės alkoholio, o tai prilygsta buteliui degtinės. Aktoriui iškelta byla pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 264 straipsnio 4-ąją dalį (kelių eismo taisyklių pažeidimas, pasibaigęs netyčine mirtimi). Jam gresia laisvės atėmimas iki 12 metų. Iki rugpjūčio 9-osios aktoriui taikomas namų areštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)