Filmų ir televizijos pramonės įmonėms laukiant birželio 12-osios, kai po priverstinės pertraukos dėl koronaviruso pandemijos jos galės tęsti filmavimo darbus, filmų kūrėjams buvo nurodyta toliau vadovautis socialinio atsiribojimo taisyklėmis.

Remiantis kino studijų pranešimais, aktoriai ir filmavimo komandos kasdien bus tikrinamos dėl koronaviruso, informuoja dailymail.co.uk. Taip pat jie bus apmokyti, kaip tinkamai plauti rankas, ir turės pergalvoti intymias scenas.

Kaip skelbia „The Sun“, 22 puslapių dokumente, kurį parengė filmų montuotojų profesinė sąjunga, rašoma, kad „artimo kontakto scenos“ turės būti „perrašytos, išmestos arba nufilmuotos naudojant kompiuterinę grafiką“.

Filmavimo aikštelėse bus privalomos asmeninės apsaugos priemonės, tačiau jų nereikės filmuojant televizijos laidas, kurių metu studijoje būna ir žiūrovų. Aktorių atranką atliekantys asmenys galės tęsti darbą, tačiau turės naudoti organinio stiklo skydus. Be to, atrankų ir filmavimo metu turės dalyvauti „koronaviruso reikalavimų atitikties pareigūnai“.

Minėtosios naujienos buvo paskelbtos po to, kai Kalifornijos gubernatorius Gavinas Newsomas leido filmų pramonei tęsti filmavimo darbus. Šis leidimas yra vienas iš pradinių valstijos veiksmų vėl leisti dirbti ne pirmojo būtinumo įmonėms po tris mėnesius trukusio karantino.

Nuo penktadienio, birželio 12 d., bus galima ne tik filmuoti filmus ir televizijos laidas, bet ir įrašinėti muziką. Visgi kol kas nėra aišku, kad bus tęsiami nutraukti darbai, nes Los Andželo apygardai sunkiai sekasi suvaldyti koronaviruso židinius.

Praėjusį penktadienį G. Newsomo biuras sakė, jog kiekvienos apygardos visuomenės sveikatos pareigūnas priims galutinį sprendimą dėl kino ir muzikos studijų darbo atnaujinimo.

Vadinasi, Holivudo atveju viskas priklausys nuo dr. Barbaros Ferrer – Los Andželo apygardos Visuomenės sveikatos departamento direktorės.

Los Andželo apygardoje, kuri turi daugiausia gyventojų iš visų Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) apygardų ir kurioje yra įsikūrusios beveik visos didžiausios Holivudo kino filmų ir televizijos studijos, ketvirtadienį buvo užfiksuoti 1 469 nauji koronaviruso atvejai ir 44 mirtys nuo COVID-19.

Iš viso šioje apygardoje patvirtinta 59 650 COVID-19 atvejų. Pandemijos aukų skaičius neseniai perkopė 2 500. Kalifornijos valstijoje nustatyta daugiau nei 126 300 atvejų ir 4 500 mirčių.

„Remiantis rekomendacijomis, muzikos įrašinėjimo bei televizijos laidų ir filmų kūrimo darbai Kalifornijoje gali būti tęsiami ne anksčiau kaip nuo 2020 m. birželio 12 d. Taip pat būtinas konkrečios apygardos visuomenės sveikatos pareigūnų pritarimas, – „The Los Angeles Times“ sakė Kalifornijos visuomenės sveikatos departamentas. – Siekiant sumažinti COVID-19 perdavimo riziką, prodiuseriai, aktoriai, filmavimo komandų nariai ir kiti šios pramonės šakos darbuotojai turi laikytis saugumo protokolų, kuriuos nustatė profesinės sąjungos ir kurių laikymąsi gali sugriežtinti apygardos visuomenės sveikatos pareigūnai.“

Nuo kovo mėnesio kino pramonė prarado maždaug 10 mlrd. JAV dolerių dėl uždarytų kino teatrų, atšauktų juostų peržiūrų ir sustabdyto filmų bei televizijos laidų kūrimo. Tūkstančiai darbuotojų neteko darbo arba buvo priversti išeiti atostogų, o keletui brangiausiai apmokamų vykdomųjų direktorių teko susimažinti algas.

Atnaujinus filmavimo darbus, viskas bus gerokai kitaip nei prieš COVID-19 pandemiją. Studijos ir darbuotojų profesinės sąjungos susitarė dėl pagrindinių rekomendacijų, kurios buvo išdėstytos dokumente ir nusiųstos G. Newsomui ir Niujorko gubernatoriui Andrew Cuomo.

Tarp šių saugos protokolo rekomendacijų yra draudimas teikti švediško stalo tipo maitinimą, reikalavimas, kad filmuojant laidas studijoje esantys žiūrovai dėvėtų apsaugines veido kaukes, ir reikalavimas, kad kiekvienoje filmavimo aikštelėje būtų COVID-19 reikalavimų atitikties pareigūnas.

„Šis dokumentas yra pradinis principų ir rekomendacijų rinkinys, pasitarnausiantis kaip aktualus ir įgyvendinamas pirmas žingsnis siekiant apsaugoti aktorius ir filmavimo komandų narius vėl pradėjus veikti pramogų ir televizijos pramonei“, – pareiškime teigė aktorių profesinė sąjunga SAG-AFTRA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)