Socialiniame tinkle „Instagram“ buvo paviešinta paties Prince‘o ranka rašyta žinutė, kaip reakcija į pastaruoju metu, po George‘o Floydo mirties, JAV vykstančius protestus prieš rasinę neteisybę ir brutalų policijos elgesį.

„Visame plačiame pasaulyje nėra nieko bjauresnio nei NEPAKANTUMAS (tarp) juodaodžių, baltųjų, raudonųjų, geltonųjų, vaikinų arba merginų. NEPAKANTUMAS“, – skelbia Prince‘o ranka rašyta žinutė.

Žinutė papildyta prierašu: „Gyvenime Prince‘as nemažai kalbėjo apie neteisybę, užtarė juodaodžius ir skleidė meilės tarp žmonių idėją. Šia asmeniniame archyve saugota žinute jis perduoda tai, kas tebėra aktualu šiandien.“

Prince‘o atstovai pasidalijo ir dainos „Baltimore“ vaizdo klipu. Daina buvo sukurta po to, kai 2015 metais Baltimorės policijos departamente mirė 25-erių metų juodaodis Freddie Gray.

Į vaizdo klipą įtraukta kadrų, kuriuose užfiksuoti po F. Gray mirties prasidėję už juodaodžių teises kovojančiųjų protestai, ir keletas afroamerikiečių, mirusių JAV policijos areštinėse, nuotraukų.

Po G. Floydo mirties daugybė žymių populiariosios muzikos pasaulio žvaigždžių pasiuntė labai aiškius pranešimus, kuriuose išreiškė neigiamą savo požiūrį į rasiniu pagrindu vykdomą neteisybę.

Pavyzdžiui, Beyonce paragino savo gerbėjus netylėti, o kalbėti aiškiai ir garsiai.

„Dėl George‘o Floydo turi būti įvykdytas teisingumas. Esame jo mirties vidury dienos liudytojai. Esame sukrėsti ir pasibaisėję. Šio skausmo numalšinti neįmanoma, – kalbėjo 38-erių metų dainininkė. – Kreipiuosi ne tik į konkrečią odos spalvą turinčius žmones. Nesvarbu, ar tavo oda balta, ar juoda, ar ruda ar kokios nors tarpinės spalvos, esu įsitikinusi, kad jautiesi apimtas nevilties, kai matai būtent dabar Amerikoje vykdomą rasizmą.“

Tokios įžymybės kaip Jennifer Lopez ir Lady Gaga taip pat pasisakė už politinius pokyčius ir priminė savo gerbėjams, kaip svarbu balsuoti per artėjančius prezidento rinkimus.

„Jau seniai aišku, kad prezidentas D. Trumpas susimovė, – pareiškė 34-erių Lady Gaga. – Jam priklauso galingiausia pasaulyje valdžia, bet jis negali pasiūlyti nieko, išskyrus abejingumą ir išankstinį nusiteikimą tuo metu, kai juodaodžiai ir toliau miršta. Kad jis kvailys ir rasistas, žinojome nuo tada, kai pradėjo eiti pareigas. Jis tik stiprina rasizmu ir rasistiniais veiksmais paremtą sistemą ir mes matome, kas vyksta. Metas viską pakeisti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)