N. Campbell socialinėje žiniasklaidoje papasakojo apie savo apsauginį kostiumą – į lėktuvą modelis lipa tik su visą kūną dengiančiu apsauginiu kostiumu, specialiais akiniais, pirštinėmis ir veido kauke.

„Tenka pripažinti, kad metas sudėtingas, menki juokai, pati tame nematau nieko juokingo. Tik taip jaučiuosi patogiai keliaudama, jeigu jau tenka tai daryti. Žinoma, stengiuosi tai daryti kuo rečiau“, – anksčiau įraše „YouTube“ platformoje apie savo apsauginį kostiumą pasakojo supermodelis, atskleidusi, kad „Amazon“ už jį sumokėjo 16 dolerių.

Naomi Campbell /Foto: Instagram, Youtube

Nuotraukoje, paskelbtoje gegužės 16 dieną tviteryje, N. Campbell demonstruoja naujausią savo pirkinį – veido skydą. Tai iš plastiko pagamintas veido dangalas, dengiantis plotą nuo kaktos iki pat smakro. Ekspertai sako, kad apsauginiai veido skydai yra pranašesni už medžiagines apsaugines kaukes.

View this post on Instagram


On the move...
A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on May 16, 2020 at 1:15pm PDT


N. Campbell visada garsėjo atsargumu ir rūpesčiu savo saugumu, ekspertai jau anksčiau ją gyrė už tai, kad drėgna servetėle prieš liesdamasi nuvalo visus paviršius. Tenka pripažinti, kad panašiai šiuo metu elgiamės ir mes. Kas žino, galbūt supermodelis dar labiau išpopuliarins ir apsauginius veido skydus?

Ekspertai teigia, kad tokie skydai yra veiksmingesnė apsauga nuo viruso dalelių nei apsauginė kaukė, nes sudaro patikimesnį barjerą. Be to, juos paprasčiau valyti, o dėvėjimas kelia mažiau diskomforto.

Kalbant apie apsauginį kostiumą, kokį demonstruoja N. Campbell, jums tokio tikrai nereikia, tikina ekspertai. Nors medicinos personalas, gydantis koronaviruso pacientus, ir vilki tokius kostiumus, paprasti žmonės apserga dėl kontakto su kitais žmonėmis, o ne dėl virusų bei bakterijų ant jų drabužių, sako profesorius Lee Riley. „Tikrai nereikia nuolat skalbti drabužių, pakanka tai daryti reguliariai. Ir kasdien keisti“, – sako jis.

Kaip ten bebūtų, saugiausias sprendimas—visgi likti namuose ir nepamiršti higienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)