Josephas Patrickas Kennedy, įstatymų leidėjo iš Masačusetso sūnus, su žmona Rose Kennedy susilaukė devynių vaikų, rašoma people.com. Keturi iš jų mirė anksti, o penktąjį visam gyvenimui suluošino lobotomija, atlikta, kai jis buvo įžengęs į trečiąją dešimtį. Likusių trijų sūnų karjera susiklostė puikiai ir jie užėmė aukštus politinius postus.

Kennedy šeima susilaukdavo žiniasklaidos dėmesio nuo pat XX a. pradžios, o jos sėkmę neretai keisdavo nesėkmės ir negandos.

„1969 m. liepos mėnesį E. M. Kennedy garsiai pasvarsto, ar jų šeima iš tiesų yra prakeikta“, – prologe rašo 73-ejų metų amžiaus J. Pattersonas. Knyga „The House of Kennedy“ yra paremta tikrais faktais ir ankstesne biografine informacija. Kūrinys parašytas esamuoju laiku.

Neva šeimą slegiantis prakeiksmas tarytum audros debesis slenka iki pat paskutinio puslapio.

„Nuo J. P. Kennedy Vyresniojo mirties tų pačių metų lapkričio mėnesį iki 1999 m. liepos mėnesio, – tęsia autorius, – kai siaubinga mirtis ištiko J. F. Kennedy Jaunesnįjį – tragedijos nesiliauja persekioti šios šeimos. Kennedy prakeiksmas yra idėja, kurios niekaip nepavyksta paneigti.“

Jackie Kennedy žinojo, kad romantiški santykiai su J. F. Kennedy baigsis „širdgėla“. Kai 1952 m. žurnalistas Charlesas Bartlettas su žmona nusprendė suvesti tuometinį jaunąjį senatorių, tada dar net nesvajojusį apie prezidento postą, su „Washington Times-Herald“ fotografe Jacqueline Bouvier, jų sumanymas puikiai pavyko.

Jacqueline Bouvier ir John F. Kennedy vestuvės

Vis dėlto net pradžioje būsimoji pirmoji ponia suprato, kad šie santykiai jai brangiai kainuos (J. F. Kennedy garsėjo savo meilės romanais ir jų neatsisakė net vedęs).

„Įvyksta naujausias susitikimas, ir vėliau Jackie pareiškia esanti apsisprendusi dėl santykių ir pasirengusi kentėti, – rašo J. Pattersonas. – Kalbant apie būsimojo prezidento požiūrį, Lemas Billingsas mano, jog Jackie yra tarsi „iššūkis“, o J. F. Kennedy tiesiog dievina iššūkius.“

Galiausiai jiedu užkariavo Baltuosius rūmus, neteko dviejų vaikų, bet iki prezidento nužudymo spėjo susilaukti dar dviejų: Caroline ir Johno Jaunesniojo. Tapusi našle, J. Kennedy nusprendė apsaugoti savo vyro atminimą, ištekėjo už turtingojo Aristotle’io Onassio, kuris už ją buvo vyresnis 20-čia metų, ir augino du mažus vaikus.

Ji mirė nuo vėžio 1994 m. gegužę, būdama 64-erių metų amžiaus. Po penkerių metų lėktuvo katastrofoje žuvo Johnas Jaunesnysis, jo žmona Carolyn Bessette ir jos sesuo Lauren Bessette.

J. F. Kennedy norėjo būti žurnalistu

Būtent vyresnysis J. F. Kennedy brolis Josephas Jaunesnysis nuo gimimo buvo ruošiamas prezidento pareigoms, teigiama knygoje „The House of Kennedy“. J. F. Kennedy net nesvajojo apie politiko karjerą ir galvojo apie žurnalisto profesiją, tačiau viskas pasikeitė, kai J. Jaunesnysis žuvo vykdydamas misiją Antrojo pasaulinio karo metu.

„1945 m. kovo mėnesį J. F. Kennedy dėl sveikatos būklės išleidžiamas iš karinio jūrų laivyno ir įsidarbina specialiuoju korespondentu laikraštyje „Hearst“, – rašo J. Pattersonas. – Savo pusbroliui Joe Kane’ui, Josepho Vyresniojo sūnėnui ir politikos patarėjui, J. F. Kennedy pareiškia: „Politika – Josepho sritis, mane domina žiniasklaidos sritis.“

Bet 1944 m. rugpjūčio mėnesį mirus Josephui Jaunesniajam, politiko dalia teko J. F. Kennedy. Apie žurnalisto karjerą teko pamiršti. Cituojant jo žodžius: „Našta užgulė mano pečius. Pasijutau kaip šaukiamas į kariuomenę.“

Jackie turėjo ką pasakyti Marilyn Monroe, tariamai savo vyro meilužei

Ne vieną dešimtmetį daugelis Kennedy aplinkos žmonių galvojo, kad M. Monroe buvo užmezgusi romaną tiek su J. F. Kennedy, tiek su jo broliu Robertu, kurį visi vadino Bobby. Paskui garsioji aktorė netikėtai mirė perdozavusi barbitūratų būdama vos 36-erių metų amžiaus, ir kai kurie įtarė, jog prie jos mirties prisidėjo Kennedy šeima, nes žavingoji blondinė neva buvo tapusi „problema“, tvirtinama J. Pattersono knygoje.

„M. Monroe mirtis yra viena didžiausių XX a. paslapčių“, – 2012 m., prieš aktorės mirties 50-imtmetį, „People“ sakė jos biografas Jamesas Spada. Nors jis prisipažino nemanąs, kad yra įrodymų, jog prie M. Monroe mirties prikišo nagus Kennedy šeimos atstovai, visgi „akivaizdu, kad ji turėjo lytinių santykių su Bobby ir J. F. Kennedy“.

Marilyn Monroe

„M. Monroe buvo tapusi tikru galvos skausmu. Moteris net įsigudrino paskambinti Jackie ir pareikšti, kad taps antrąja ponia Kennedy“, – pasakoja J. Pattersonas savo knygoje „The House of Kennedy“.

Žurnalisto Christopherio Anderseno teigimu, tada Jackie atsakė: „Marilyn, ištekėsi už Johno, puiku. Atsikraustysi į Baltuosius rūmus ir prisiimsi pirmosios ponios pareigas, o aš išsikraustysiu ir paliksiu tau visus rūpesčius.“

Teigiama, kad M. Monroe grasino surengti spaudos konferenciją ir jos metu paviešinti informaciją apie savo santykius su aukštas pareigas einančiais broliais. Gandus apie jos romaną su prezidentu iš dalies paskatino geidulingas dainos „Su gimimo diena“ atlikimas. Žvaigždė pasveikino šalies vadovą 45-ojo gimtadienio proga Madisono Skver Gardene 1962 m. gegužės 19 d., likus vos keliems mėnesiams iki jos mirties.

J. F. Kennedy Jaunesnysis kalbėdavo apie „sumautą šeimos prakeiksmą“

1997 m. pavasarį Michaelis Kennedy, senatoriaus Roberto Kennedy sūnus, pribloškė savo šeimos narius ir šalies gyventojus, kai į viešumą išlindo ilgametis romanas su 19-os metų amžiaus aukle, prižiūrėjusia jo vaikus. M. Kennedy prarado žmoną Victorią, kuri padavė skyrybų prašymą, ir gydėsi klinikoje nuo alkoholio priklausomybės, tačiau gydymas jam nesukliudė toliau matytis su jaunąja meiluže.

Kaip tvirtinama knygoje „The House of Kennedy“, J. F. Kennedy Jaunesnysis ir jo bičiulis Stephenas Stylesas Cooperis nusprendė aplankyti nuo priklausomybės besigydžiusį Michaelą. J. F. Kennedy Jaunesnysis buvo šokiruotas supratęs, kad M. Kennedy tebemyli buvusią auklę, ir supyko, kai Michaelas parodė jos nuotrauką.

„Ar tai mergina, dėl kurios keliauji į pragarą?“ – tada paklausė J. F. Kennedy Jaunesnysis, pavadinęs ją viso labo vaiku, ir atėmė nuotrauką. J. Pattersono teigimu, keturių valandų trukmės kelionės atgal į Niujorką metu S. S. Cooperiui pasirodė, jog J. F. Kennedy Jaunesnysis yra užsidaręs savyje: „Nežinojau, ar jis pyksta, yra įskaudintas, sutrikęs, ar užvaldytas kitų emocijų.“

„Kad ir kas dedasi jo draugo galvoje, Stepheną labiausiai nustebina jiems išsiskiriant J. F. Kennedy Jaunesniojo ištariami žodžiai: „Sumautas Kennedy šeimos prakeiksmas.“ Rašydamas šią ištrauką, knygos autorius rėmėsi 2019 m. J. Randy Taraborrelli išleista Kennedy šeimos biografija.

Tų pačių metų gruodžio mėnesį M. Kennedy, kuris pasakė bičiuliui Larry Spagnola, kad viliasi vėl suvienyti šeimą, žuvo slidinėjimo incidento metu Aspene.

„Tragiškiausias faktas yra tas, kad Michaelas neteko tėvo būdamas dešimties, o dabar ir jo vaikai auga be tėvo, – tuo metu „People“ sakė šeimos draugas Philas Johnstonas. – Nemanau, kad įmanoma kokiais nors žodžiais pagerinti situaciją.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)