Pirmagimės Kristinos Orbakaitės, kurios primadona susilaukė su lietuviu Mykolu Orbaku, augimas sutapo su laikotarpiu, kai Alla Pugačiova visą dėmesį buvo sutelkusi į savo karjerą. Kol mama kopė muzikos olimpo viršūnės link, dukra laiką leisdavo su giminaičiais. Užtat A. Pugačiovos ir Maksimo Galkino dvyniai Garis ir Liza sulaukia kur kas daugiau dėmesio, rašo starhit.ru.

Ištaigingos šventės, brangūs žaislai, firminiai drabužiai – ne paslaptis, kad garsioji dainininkė dabar stengiasi savo vaikams duoti tik tai, kas geriausia, įskaitant brangiausią išteklių – savo laisvą laiką. Mažosios atžalos gauna visą primadonos meilę ir dėmesį, tačiau ar toks elgesys neskaudina K. Orbakaitės, kuri vaikystėje mamą dažniau matydavo televizoriaus ekrane nei namuose?

Būrio dukra

K. Orbakaitei buvo vos dveji, kai A. Pugačiova išsiskyrė su cirko artistu Mykolu Orbaku. Paprastai po skyrybų tėvai stengiasi kaip galėdami labiau rūpintis vaikais, bet K. Orbakaitės atveju viskas buvo kitaip. Ir mama, ir tėtis daug gastroliavo, todėl mergaitė vaikystę praleido su tėčio artimaisiais Lietuvoje ir su močiute Maskvoje.

Kristina Orbakaitė ir jos tėtis Mykolas Orbakas

A. Pugačiovos mamai Zinaidai Archipovnai prižiūrint, K. Orbakaitė stropiai mokėsi groti fortepijonu. Tačiau sulaukusi paauglystės, ji puldavo į isteriją ir užsirakindavo vonios kambaryje, kad tik nereikėtų sėstis prie muzikos instrumento. Vieną kartą duris net teko sukapoti kirviu.

„Kadangi gyvenau pas močiutę, bet koks bendravimas su mama prilygo likimo dovanai. Aš nekantriai laukdavau tokių akimirkų. Retkarčiais ir ją staiga aplankydavo kažkoks motiniškas ilgesys, – prisiminė K. Orbakaitė. – Taip visada nutikdavo žiemą ir vasarą, ypač birželio mėnesį. Toks sezoniškumas man ilgai buvo mįslė. Viską supratau tik gana neseniai: juk paprastai gastrolių grafikuose sausis ir birželis – „negyvi“ mėnesiai.“

Per žiemos atostogas A. Pugačiova dukrą nusiveždavo į Pamaskvyje esantį pensionatą „Solnečnaja poliana“ arba į sanatoriją Jūrmaloje. Retai pasitaikančias progas pabūti su mama branginusi Kristina stengdavosi nesipykti dėl smulkmenų, bet po kelių kartu praleistų dienų motina ir dukra visgi imdavo kivirčytis. Trumpai, bet piktai.

„Pamenu, kartą nenorėjau užsidėti kepurės, nes sulūžo sagtis ir reikėjo labai įmantriai susirišti kepurę. Ji buvo kailinė ir baisiai nepatogi. Tuo metu aš sirguliavau, ir mama pasakė: „Be kepurės niekur neisi.“ Trumpai tariant, prasidėjo chaosas, kuris baigėsi įspūdingai: į mane lėkė įvairiausi daiktai, pradedant šlepetėmis ir baigiant plaukų žnyplėmis. Sunkių traumų išvengiau tik dėl savo greitos reakcijos“, – pasakojo K. Orbakaitė.

Birželio mėnesį A. Pugačiova dažniausiai važiuodavo koncertuoti į socialistines šalis, taigi, būdama vos 10-ies, K. Orbakaitė pirmą kartą apsilankė užsienyje. Žinoma, gastroliuodama dainininkė turėjo svarbesnių reikalų, negu bendrauti su vaiku, todėl mergaitė sukinėdavosi muzikantų kompanijoje tarytum „būrio dukra“: su atlikėjais pietaudavo ir vakarieniaudavo, dalyvaudavo jų diskusijose, domėdavosi kitų šalių piliečių kasdienio gyvenimo ypatumais.

„Taip ir keliaudavau iš vieno kolektyvo į kitą, kaip garbingas prizas. Muzikantai man visada buvo tarsi šeimos nariai. Su jais bendrauju visą gyvenimą ir neturiu tokio nusistatymo, kad štai aš esu solistė, o mano muzikantai – atskirai“, – paaiškino K. Orbakaitė.

Kristina Orbakaitė, Ala Pugačiova

Buvo ir kita problema. Mergaitė su močiute gyveno gana kukliomis sąlygomis, ir šeimos rate niekas nėjo iš proto, kad A. Pugačiovą žino kiekvienas šalies gyventojas. Vis dėlto mokykloje pirmąjį pusmetį į Kristiną visi badė pirštais: štai ji, žvaigždės dukra. Kartais gerbėjai budėdavo ne tik po primadonos langais Tverės gatvėje, bet ir laukdavo K. Orbakaitės prie Z. Archipovnos buto laiptinės. Tada senelis pradėjo ją lydėti į mokyklą ir pasitikdavo po pamokų.

Ar Kristinai nebūdavo skaudu, kad gyvena atskirai nuo garsiosios mamos?

„Sudariau asmeninį gyvenimo planą, kuriuo vadovaudamasi ketinau iš karto, baigusi mokyklą, persikraustyti pas mamą. Mokydamasi vyresnėse klasėse pas ją važiuodavau savaitgaliais ir per atostogas. Netgi draugių atsivesdavau; ilsėdavomės, žiūrėdavome filmus. Taip sakant, pamažu pratinausi prie naujos gyvenamosios vietos, žinodama, jog vieną dieną čia pasiliksiu ilgam“, – pabrėžė ji.

Kristina buvo 15-os, kai mirė ją auginusi močiutė, ir jos plane atsirado šiokių tokių pokyčių. Po laidotuvių mergaitė persikraustė pas A. Pugačiovą, ši iš karto pareiškė, jog auklėti jos nesiruošia, nes geriau už Z. Archipovną to padaryti niekam nepavyks.

Pusę metų K. Orbakaitė mėgavosi netikėtai užgriuvusia laisve, o paskui sutiko Vladimirą Presniakovą – vakarėliai baigėsi ir prasidėjo rimtas bei atsakingas suaugusio žmogaus gyvenimas.

Kontrastai

Sakoma, kad tėvai stengiasi kompensuoti nepakankamą bendravimą su vaikais labiau rūpindamiesi anūkais: juos lepina ir tenkina bet kokias užgaidas. Tam tikra prasme A. Pugačiovos gyvenime anūkus atstoja mažieji Garis ir Liza.

Netrukus po vedybų su Maksimu Galkinu primadona nusprendė pasinaudoti surogatinės motinos paslaugomis, kad padovanotų jam palikuonių. Dvynių Gario ir Lizos gimimas 2013 m. rugsėjo 18 d. tapo svarbiu įvykiu pramogų verslo pasaulyje. Gerbėjai itin susidomėję stebėjo, kaip auga žvaigždžių mažyliai, o humoristas ir dainininkė per daug nesivaržydami socialiniuose tinkluose demonstravo šeimos idilę. Tai daro ir dabar.

Alla Pugačiova su šeima

Bet argi galima lyginti Kirstinos ir dvynukų vaikystę? Jie lanko elitinį darželį „Batuotas katinas“, kur mokosi dviejų užsienio kalbų, baleto ir chorinio dainavimo. Šių paslaugų kaina – 195 tūkst. rublių per mėnesį už kiekvieną vaiką. Kalbama, kad rugsėjo mėnesį Garis ir Liza pradės lankyti prestižinę ir taip pat nepigią Pirmąją Maskvos gimnaziją.

K. Orbakaitė lankė arčiausiai močiutės namų esantį darželį ir paprastą mokyklą. Tiesa, joje buvo sustiprintas anglų kalbos mokymas.

Pagrindinė Kristinos auklėtoja buvo kukli ir santūri Z. Archipovna.

Jokių auklių ir asmeninių vairuotojų – senelis ir močiutė patys lydėdavo mergaitę į mokyklą. Į svarbius renginius Gario ir Lizos darželyje sutuoktiniai atvažiuoja apsupti asmens sargybinių, o jeigu tikrai negali būti kartu su vaikais, į pagalbą atskuba padėjėjų armija.

Auklė kiekvienam iš dvynukų ir prancūzų kalbos mokytojas, kurių paslaugos per mėnesį atsieina 100 tūkst. rublių, penki asmens sargybiniai ir asmeninis vairuotojas – tai minimalus patarnautojų skaičius prabangiame A. Pugačiovos name, stovinčiame kaime Griaz.

Kristina augo kaip eilinis sovietinis vaikas. Didžiausias skanėstas jai buvo deficitiniai saldainiai. Dabar A. Pugačiova pareiškė, kad reikia kruopščiau stebėti vaikų racioną: kaip įmanoma labiau sumažinti saldumynų vartojimą ir didesnį dėmesį skirti sveikam maistui.

Tiesą sakant, garsioji dainininkė visada stengėsi savo vaikams surengti tikrą šventę. „Nieko nuostabaus, kad Kristinos draugai taip mėgdavo jos gimtadienius. Žinodavo, jog gaus ne tik baltos mišrainės – veiklioji A. Pugačiova būtinai surengs kokį nors konkursą ar loteriją“, – prisiminė K. Orbakaitės mokytoja.

Tik švenčių mastas gerokai skiriasi. K. Orbakaitės atveju tai – vakarėlis namuose su bendraklasiais ir mišrainėmis, o Gario ir Lizos gimtadieniai vyksta išnuomotuose restoranuose ir kavinėse dalyvaujant animatoriams. Pavyzdžiui, 2017 m. kavinė buvo išpuošta džiunglių stiliumi, o pasveikinti dvynių atėjo pačios ryškiausios šalies pramogų verslo žvaigždės. Be to, vaikai gavo du didžiulius tortus.

„Mūsų šeimos nariai mėgsta dovanoti dovanas, ir ne tik švenčių proga. Prisimenu savo kelionę į užsienį, į Vengriją, kai filmavausi juostoje „Baidyklė“. Tąkart visus pinigus išleidau mamai skirtai dovanai. Nupirkau jai gražų diržą“, – vaikystės prisiminimais dalijosi K. Orbakaitė.

Tėvai jai dovanodavo sukneles ir šokoladą, o ką gauna Garis ir Liza? Įspūdingas žaislinis traukinys, lėlių namelis, žaisliniai elektromobiliai, kuriais galima važinėtis po didelę garsenybių namą supančią teritoriją. Nenuostabu, jog gerbėjai įtaria, kad K. Orbakaitė pyksta ant savo mamos...

Ala Pugačiova

Užgniaužta pagieža?

Interneto platybėse neretai pasirodydavo gandų, kad K. Orbakaitė iš pavydo šaltai bendrauja su Gariu ir Liza ar net atvirai jų nemėgsta. Gerbėjai iki šiol negali pamiršti dvejų metų senumo vaizdo įrašo, kuriame dvynukai ir Kristinos dukra Klava pasakojo apie savo drabužius. Linksmai nusiteikusios šeimynos fone vyriausioji A. Pugačiovos dukra atrodė nepatenkinta.

„Gal ir keistai skamba, bet panašu, kad Kristina negali pakęsti mažylių. Na, bent jau man susidarė toks įspūdis, o gal ji tiesiog šiandien ne ta koja išlipo iš lovos?“; „Kristinos neapykanta Alos ir Maksimo vaikų atžvilgiu – akivaizdi visiems. O gaila, juk vaikai – tikras stebuklas“; „Laidos „Kartu su visais“ metu Kristinos žodžiuose neradau nei šilumos, nei atvirumo, kai ji kalbėjo apie tuos vaikus. Akivaizdu, kad ji viską kruopščiai surepetavo. Nežinau, ar Kristina savanaudė, ar elementariai pavydi, o gal tiesiog yra susierzinusi dėl svetimų vaikų, bet kažkas ją verčia rodyti tikruosius jausmus. Kita vertus, ji yra aktorė ir visuomenės veikėja, todėl galėtų juos ir nuslėpti“, – rašė internautai.

Bet gal kai kurie sekėjai pernelyg išpūtė tariamos tragedijos mastą? „Palikite Kristiną ramybėje, jos tiesiog toks charakteris – šiaurietiškas, lietuviški genai. Viešumoje ji visada elgiasi santūriai ir neprivalo kiaurą parą šypsotis prieš kamerą“; „Toje šeimoje viskas gerai; jeigu Kristina vaikystėje negaudavo pakankamai dėmesio, negi nešios nuoskaudą visą gyvenimą? Juk kalbame apie dukros ir mamos santykius, kokie dar ilgalaikiai konfliktai?“, – samprotavo socialinių tinklų vartotojai.

Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad A. Pugačiova prisipažino Kristinai, jog gailisi praeityje padarytų klaidų.

Kristina Orbakaitė, Ala Pugačiova

Prieš daugelį metų per televiziją rodė filmą „Baidyklė“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko 11-kos metų amžiaus K. Orbakaitė. Žiūrėdama į dukrą televizoriaus ekrane, A. Pugačiova neįstengė sulaikyti ašarų. „Ji man skambina ir sako: „Verkiu, negaliu pasidažyti, gailiuosi, kad tu augai viena, kad tau skyriau tiek mažai dėmesio.“

Buvo tokia atvirumo akimirka. Nors aš galvoju, jog viskas buvo ne taip jau ir blogai. Juk mudvi vis dar norime pabūti kartu, pabendrauti“, – atviravo K. Orbakaitė.

A. Pugačiova: dėl koncertų niekada neturėjau normalios šeimos

Vladimiro Presniakovo tėvas taip pat pabrėžė, kad A. Pugačiova buvo rūpestinga mama savo vyriausiajai dukrai, bet dėl profesijos negalėjo visuomet būti šalia. „Neabejoju, kad dabartinė „antroji“ Alos motinystė yra šiltesnė, ji gali visą dėmesį skirti vaikams. Gariui ir Lizai ji duoda tai, ko tada negalėjo duoti Kristinai“, – kalbėjo Presniakovas vyresnysis.

Vis dėlto faktas lieka faktu: K. Orbakaitė užaugo stipri asmenybė ir sugebėjo savarankiškai įrodyti visuomenei, jog yra talentinga aktorė bei atlikėja. Šiek tiek laisvesnis auklėjimas jai netgi išėjo į naudą.

„Turiu draugų ir pažįstamų, kuriems vaikystėje tėvai taip atsibodo, kad dabar jie retai paskambina, – sakė K. Orbakaitė. – Kai mirė močiutė, man buvo 15-ka ir nuo tada niekam neturėjau atsiskaitinėti, bet pati nusprendžiu paskambinti ir pasiteirauti: „Sveika, mama, kaip laikaisi, kaip nuotaika?“ Man ji nepriekaištauja, kodėl nepaskambinu ir panašiai, bet jeigu žino, jog manęs laukia skrydis, sako: „Gali neskambinti, bet būtinai atsiųsk žinutę, kad viskas gerai.“ Štai taip! Myliu savo mamą.“

Kristina Orbakaitė, Ala Pugačiova, Maksimas Galkinas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)