Stebint, kaip atsakingai princo Williamo žmona bendrauja su vaikais, darosi akivaizdu, kad jos pasaulio centras – princas George‘as, princesė Charlotte ir princas Louisas.

K. Middleton visomis išgalėmis stengiasi, kad vaikai augtų normalioje aplinkoje, bet fotoaparatų blyksčių išvengti, aišku, nepavyksta. Puikiai žinodama, kad kiekviena šeimos išeiga į viešumą gali būti nušviesta žiniasklaidos, K. Middleton privalo mokėti komunikuoti su vaikais taip, kad niekam nekiltų jokių bereikalingų įtarimų, rašoma portale cheatsheet.com.

Deja, karališkosios šeimos nariams tenkanti dėmesio dozė mažuosius kartais vargina ir jiems ne visad lengva demonstruoti paklusnumą. Taigi, kunigaikštienei prisieina griebtis įvairių gudrybių, jei drausminti vaikus būtina tada, kai į juos nukreipti milijoninių minių žvilgsniai.

Pavyzdžiui, bendraudama su vaikais viešumoje, K. Middleton vartoja tam tikrus kodinius žodžius, nors apie tai neįtaria net akyliausi karališkosios šeimos gyvenimo stebėtojai.

Kokia motina yra K. Middleton

Ta aplinkybė, kad yra ištekėjusi už būsimo karaliaus, dar anaiptol nereiškia, kad K. Middleton negali būti įprasta mama savo vaikams. Kaip rašoma žurnale „Today’s Parent“, jokie su vaikų auklėjimu susiję reikalai jai nėra svetimi, todėl šiuo požiūriu ji – tokia pat, kaip daugelis iš mūsų.

K. Middleton, lygiai kaip daugelis, nugabena vaikus į mokyklą ir, jei tik gali, pati juos pasiima. Užuot naudojusis virėjų paslaugomis, kunigaikštienė neretai pati gamina pietus. K. Middleton puikiai sugeba vaikus paguosti, nuraminti. Ji daro viską, ką tik gali, kad vaikai jaustųsi maksimaliai laimingi.

Bendraujant su vaikais viešumoje K. Middleton kalboje atsiranda kodinių frazių

Eilinės mamos, pastebėjusios, kad jų vaikai pernelyg įsitriukšmavo arba elgiasi taip, kaip nederėtų prie svetimų žmonių, laisviausiai gali pasivesti juos į šalį ir tarti porą–trejetą griežtų žodelių. Deja, K. Middleton panašios galimybės tikrai neturi.

Kad kas nors pamatytų susierzinimą jos veide, kai tenka kreiptis į vaikus, kunigaikštienė jokiu būdu nenorėtų, o apie tai, kad šitai užfiksuotų kamera, negali būti nė kalbos. Kaip tik todėl K. Middleton vartoja tam tikrus kodinius išsireiškimus, kai tenka drausminti vaikus viešojoje erdvėje.

Kaip buvo rašyta žurnale „Marie Claire“, sosto įpėdinių motina, norėdama duoti savo vaikams suprasti, kad metas surimtėti, vartoja frazę „padarykime pertrauką“. Taip ji įspėja savo vaikus, kad jie pernelyg įsisiautėjo ir turėtų nurimti.

Vaikus K. Middleton įsigudrino drausminti ne tikrai žodžiais, bet ir tam tikrai gestais.

K. Middleton būdingas išskirtinis gebėjimas komunikuoti su vaikais gestais – švelnus galvos palytėjimas daro tikrus stebuklus. Apie tai prasitarė Rebecca Chicot, įmonės „Essential Parent“ įkūrėja ir kūdikius auginantiems tėvams skirtos knygos „Calm and Happy Toddler“ autorė.

„Kalbėdama su vaikais, ji su jais tarsi susilygina, taip leisdama vaikams likti vaikais. Ji puikiai jaučia jausmingumo ir švelnumo ribas. Ji nemėgina priversti vaikų tapti mažais suaugusiaisiais ir puikiai žino, kad kartais staigaus pykčio priepuolis gali būti visiškai normali vaiko reakcija“, – sakė specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)