H. Ledgeriui sunkiai sekdavosi užmigti. Nors Australijos aktorius buvo atsidūręs savo karjeros viršūnėje, naktimis jį kamuodavo nemiga, skelbia mirror.co.uk.

Jis mėnesių mėnesius įtemptai ruošėsi Džokerio vaidmeniui Christopherio Nolano filme „Tamsos riteris“ („The Dark Knight“) ir buvo neseniai persikėlęs gyventi į butą Manhatane, nes išsiskyrė su mergina Michelle Williams.

Aktoriaus bičiulis ir buvęs kaimynas Gerry Grennellis papasakojo, kaip užmigti bandantis lengvu plaučių uždegimu sergantis H. Ledgeris neritmingais žingsniais slampinėdavo po savo butą. Žurnalui „People“ jis sakė: „Girdėdavau, kaip jis vaikštinėja pirmyn atgal, atsikeldavau ir liepdavau eiti miegoti, nes rytoj laukia filmavimas, bet H. Ledgeris atsakydavo: „Negaliu užmigti.“

Australo draugai nerimavo dėl vis gausesnio receptinių vaistų vartojimo. Mirties išvakarėse jo sesuo Kate maldavo savo brolį nebevartoti kai kurių preparatų. „Negalima tarpusavyje maišyti vaistų, apie kuriuos nieko nežinai“, – jos žodžius prisiminė Heatho ir Kate tėvas Kimas.

„Viskas bus gerai“, – atsakė H. Ledgeris. Jeigu būtų paklausęs savo sesers, galbūt tragiška nelaimė nebūtų nutikusi. Kitą dieną 12.30 val. vietos laiku atvykusi ūkvedė rado aktorių gulintį lovoje veidu žemyn. Ji pasakojo „Associated Press“, kad į H. Ledgerio butą užsuko pakeisti lemputės. Išgirdusi, kaip jis knarkia, moteris išėjo.

15 val. atvyko kineziterapeutė Diana Wolozin, tačiau miegamojo durų jai niekas neatidarė, aktorius neatsiliepė ir į telefono skambučius. D. Wolozin nusprendė pažadinti H. Ledgerį, tačiau netrukus ją apėmė siaubas, nes kūnas buvo šaltas.

Panikos apimta kineziterapeutė paskambino gerai H. Ledgerio draugei aktorei Mary-Kate Olsen ir toliau mėgino pažadinti žvaigždę.

Galiausiai supratusi, kad jis – nebegyvas, D. Wolozin surinko trumpąjį pagalbos numerį 911. Atsiliepęs operatorius pamokė, kaip atlikti gaivinimo veiksmus, kol atvyks paramedikai.

Anot CNN, medicinos darbuotojai taip pat pamėgino atgaivinti aktorių ir net naudojo defibriliatorių. Deja, juostos „Kuprotas kalnas“ („Brokeback Mountain“) žvaigždė buvo paskelbtas mirusiu 15.36 val.

Netrukus pasirodė įvairiausių gandų, kas sukėlė paslaptingą ir staigią H. Ledgerio mirtį. Daugelis manė, kad įsijautimas į tamsųjį Džokerio personažą ir skyrybos su M. Williams pastūmėjo garsųjį australą į depresiją.

Visgi po skrodimo Niujorko koroneris informavo, kad vyras mirė nuo „ūminės intoksikacijos“, išgėręs receptinių vaistų kokteilį. Oficiali mirties priežastis – nelaimingas atsitikimas.

H. Ledgerio organizme be kitų vaistų buvo aptikta preparatų nuo nerimo, vaistų nuo skausmo, kosulį malšinančių ir migdomųjų preparatų. 2017 m. teismo medicinos patologas dr. Jasonas Payne’as-Jamesas padarė išvadą, kad aktoriaus gyvybę nusinešė organizmo sąveika su minėtaisiais vaistais.

„Visas jo organizmas tarytum užmigo, – news.com.au sakė H. Ledgerio tėtis Kimas ir sielvartavo, jog jo sūnus nepaklausė savo sesers perspėjimo. – Jo gyvybė užgeso dėl vienos klaidos. Apmaudžiausia, kad Heathą įspėjo Kate: „Negalima maišyti vaistų nuo plaučių uždegimo su migdomaisiais.“ Jis buvo jaunas ir filmuodamasis dažnai keliaudavo, stengėsi per trumpą laiką daug nuveikti. Beje, prastai miegodavo ir būdamas mažas, vos dvejų metukų amžiaus. Heathas sumaišė keletą vaistų su migdomaisiais ir mus paliko amžiams.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)