Princas pasakė itin jautrią kalbą apie Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos sistemos ir kariuomenės darbą. Naujoje „Nightingale“ ligoninėje bus gydomi būtent naujojo koronaviruso susargdinti asmenys.

Karalienės Elžbietos II sūnus, pats sėkmingai įveikęs lengvą viruso formą, vaizdo skambutį surengė iš savo rezidencijos Škotijoje.

Karališkosios šeimos gerbėjus glumino princui už nugaros ant pianino sustatytos įrėmintos nuotraukos. Greta sūnų Williamo ir Harry, anūkų ir jo paties vestuvių su Camilla nuotraukų buvo galima pastebėti daiktą, panašų į įrėmintą keistą juodai baltą siluetą. Žmonės ėmė spėlioti, kas tai galėtų būti, ir nereikėjo ilgai laukti, kol pasirodė pokštų šia tema.

Kol kas neaišku, kieno ten nuotrauka, tačiau viena teorija skelbia, kad keistą reginį suformavo nuo stiklo atsispindinti šviesa. Kitiems pro akis nepraslydo faktas, kad princas Charlesas ne pagal paskirtį naudoja pianiną. „Ir kas čia per pianino panaudojimas?“, – stebėjosi vienas.

Sakydamas kalbą, princas dėkojo šalies medikams už jų sunkų darbą ir kariuomenei, padėjusiai naują ligoninę pacientams paruošti vos per devynias dienas.

„Tai be jokios abejonės didžiulė ir labai svarbi visų, dirbusiųjų prie šio projekto, pergalė – pradedant nuo statybų greičio vos per devynias dienas ir baigiant ligoninės dydžiu bei joje dirbančių kompetencija.

Tai puikus pavyzdys, kaip neįmanoma virsta įmanoma, ir kiek daug gali pasiekti žmogaus valia ir išmonė. Šios ligoninės atsiradimas – neeilinio bendradarbiavimo ir partnerystės pavyzdys, kurį mums ir visam pasauliui parodė mūsų sveikatos apsaugos sistemos vadybininkai ir kariuomenė mastu, kokio Jungtinė Karalystė nebuvo mačiusi“, – kalbėjo princas.

Jis taip pat pridūrė, kad atsidūrė tarp tų laimingųjų, kuriems pasireiškė labai lengvi ligos simptomai, bet pripažino, kad kai kuriems „tai gali būti žymiai sunkesnis išbandymas“. Princas pasidžiaugė, kad visi pasveikę pacientai sulauks techninės priežiūros ir turės visas „galimybes sugrįžti į normalų gyvenimą“.

„Ši ligoninė siunčia labai praktišką vilties žinutę tiems, kuriems jos labiausiai reikia šiuo visai šaliai ir pasauliui nelengvu metu. Ponios ir ponios, pasimelskime, kad tai truktų kiek įmanoma trumpiau ir paliestų kuo įmanoma mažiau žmonių“, – kalbėjo princas.

Kartu su princu Charlesu saviizoliacijoje laiką leidžia ir jo žmona Camilla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)