Princo saviizoliacija truko 7 dienas, tiek, kiek nurodo D. Britanijos valdžia ir medicinos specialistai.

Princui tyrimas buvo atliktas po to, kai praėjusį sekmadienį šis pajuto „švelnius simptomus“. Antradienį vakare paaiškėjo, jog jo testas teigiamas.

Pradėjus siausti epidemijai Charlesas su žmona Camilla Parker Bowles paliko savo rezidenciją Londone ir persikėlė į šeimai priklausančius Balmoralio rūmus Škotijoje.

Camillos testas buvo neigiamas, todėl moteriai teko atsiskirti nuo sutuoktinio ir persikelti į kitą rūmų sparną.

Pirmadienį Instagrame princo atstovai padėkojo už visus gautus linkėjimus pasveikti ir pranešė, jog Charlesas jaučiasi sujaudintas tokių gražių žodžių.

Kol kas neskelbiama, ar karališkosios šeimos atstovui atlikta daugiau tyrimų, kad būtų nustatyta, jog viruso jis nebenešioja.

Primename, jog 71-erių princui, kuris yra pirmasis eilėje į Jungtinės Karalystės sostą, praėjusią savaitę diagnozuotas COVID-19 susirgimas. Apie tai oficialiame pranešime paskelbė Klarenso rūmai.

Klarenso rūmų pranešimas: „Velso princui nustatytas koronavirusas. Monarchas jaučia silpnus simptomus, iš esmės jo sveikatos būklė gera. Princas pastarąsias kelias dienas dirba iš namų kaip įprasta. Testas atliktas ir jo žmonai Kornvalio kunigaikštienei, jis neigiamas.

Paisydami valdžios ir medikų patarimų, princas ir kunigaikštienė šiuo metu yra saviizoliacijoje namuose Škotijoje. Kol kas pasakyti, kur princas galėjo užsikrėsti COVID-19, negalime, nes pastaruoju metu monarchas dalyvavo daug viešų renginių“.

Karalienė Elžbieta II su vyru jau praėjusią savaitę išvyko iš Londono ir apsistojo Vindzoro pilyje.

Dėl koronaviruso karalienė Elžbieta II atidėjo planuotus savo įsipareigojimus „atsargumo sumetimais“, kovo viduryje pranešė Bakingamo rūmai. Tuomet skelbta, kad monarchės vyriausiasis sūnus princas Charlesas atidėjo kelionę į Bosniją, Kiprą ir Jordaniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)