Kaip rašo „Sky News“, apie garsenybės diagnozę spaudai naujieną patvirtino kalėjimo, kuriame jis atlieka bausmę, atstovai. Šiuo metu prodiuseris perkeltas į kitą griežto įkalinimo įstaigą ir izoliuotas nuo kitų kalinių.

Kalėjimo atstovų teigimu, žinia apie teigiamą testą juos pasiekė sekmadienio rytą. Nuteistasis iškart izoliuotas, į karantiną pasiųsti keli su juo kontaktą turėję kalėjimo darbuotojai.

H. Weinsteino advokatas Imranas Ansari teigė, jog jis nebuvo informuotas apie situaciją.

„Žinant pono Weinsteino sveikatą pastaruoju metu, mes labai sunerimę, todėl stebėsime situaciją“, – sakė advokatas.

Vasario 24 d. prisiekusiųjų teismas nusprendė, kad 67 m. Weinsteinas kaltas dėl buvusios padėjėjos Mimi Haleyi seksualinio užpuolimo ir buvusios aktorės Jessicaos Mann išprievartavimo. Kadaise vienam įtakingiausių Holivudo prodiuserių grėsė maksimali 29 metų įkalinimo bausmė.

Prokurorė Joan Illuzzi prašė teisėjo paskirti 25 m. ar panašią įkalinimo bausmę. Teismo procese dalyvavo H. Weinsteinas ir šešios prieš jį liudijusios moterys.

Prokurorai teigė, kad bausmė turėtų atspindėti ne tik tuos nusikaltimus, dėl kurių teisiamasis buvo pripažintas kaltu, bet ir „visą gyvenimą trukusią prievartą prieš kitus žmones“.

H. Weinsteiną nederamu seksualiniu elgesiu kaltino daugiau nei 100 moterų, davusių pradžią #MeToo judėjimui smerkiančiam seksualinę prievartą ir priekabiavimą.

H. Weinsteino advokatai ragino teisėją atsižvelgti į ginamojo labdaringą veiklą ir pasiekimus bei skirti mažiausią galimą 5 metų įkalinimo bausmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)