Incidentas įvyko per pastarąjį jo karališkąjį renginį. Velso princas dalyvavo kasmetiniame „Prince‘s Trust Awards“ renginyje „London Palladium“. Nors princas ir spėjo laiku ištaisyti padėtį, akyliausiems stebėtojams jo klaida nepraslydo pro akis.

Filmuotoje medžiagoje matoma, kaip princas Charlesas, sutinkamas ant raudonojo kilimo, jau tiesia ranką sveikintis, tačiau paskutinę akimirką susipranta besielgiantis neatsakingai ir atšoka atgal. Pralinksmintas savo užmaršumo, princas toliau tęsė pasisveikinimo ritualus, tačiau netrukus ir vėl pernelyg atsipalaidavo ir turėjo atitraukti tiesiamą ranką.

Likusiam vakarui Charlesas pasirinko „namaste“ gestą kaip alternatyvą rankos paspaudimui.

Jungtinės Karalystės karalienės Elžbietos II sūnus renginyje bendravo su daug garsių žmonių, tarp kurių vedėjai Ant ir Dec, buvęs Jamesas Bondas aktorius Pierce Brosmanas ir pasaulio čempionė sprinterė Dina Asher Smith.

Per Sandraugos dienos pamaldas Vestminsterio abatijoje Velso princas pasisveikinimą spaudžiant ranką sėkmingai buvo pakeitęs „namaste“ gestu. Toks senovės indų pasisveikinimas, linkintis ramybės, įvardijamas kaip puiki ir higieniška alternatyva rankos paspaudimui.

Koronavirusui ir toliau plintant po visą pasaulį, daugelio valstybių valdžios atstovai ir sveikatos profesionaliai pataria žmonėms prevenciniais tikslais vengti bent kokio fizinio kontakto, įskaitant ir rankos paspaudimą sveikinantis.

COVID-19 – naujas susirgimas, tad ekspertai kol kas negali tiksliai pasakyti, kaip virusas plinta nuo žmogaus žmogui. Populiariausia versija, kad virusas plinta oro lašeliniu būdu virusą platinančiam asmeniui kosint arba čiaudint. Ekspertai visame pasaulyje primygtinai ragina kuo dažniau plauti rankas ir vengti masinio susibūrimo vietų.

Jungtinės Karalystės princas Harry, kronprinco Charleso jaunesnysis sūnus, per Sandraugos dienos pamaldas gana neįprastai pasisveikino su populiariu dainininku Craigu Davidu – vyrai ne padavė vienas kitam ranką, o gana keistai susidaužė alkūnėmis. Tai buvo paskutinis kartas, kai princas Harry su žmona Meghan Markle dalyvavo tokiame renginyje kaip karališkosios šeimos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)