Į Vestminsterio abatijoje vykusį karalienės rengtą šventės minėjimą atvykę Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė nuėjo atsisėsti į jiems paskirtas vietas antroje eilėje. Jie prisėdo šalia Harry dėdės princo Edwardo ir Vesekso grafienės Sophie. Netrukus atvyko Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė ir užėmė savo vietas priekyje, rašoma people.com

Princui Harris ir Meghan Markle

Poros tarpusavyje pabendravo trumpai: Harry ir Meghan nusišypsojo ir pasisveikino su Williamu ir Kate, o prieš atsisėsdami į jiems skirtas vietas Williamas ir Kate taip pat lakoniškai pasisveikino.

Belaukdami atvykstančios karalienės, Meghan ir Harry šnektelėjo su Edwardu, o Kate kalbėjosi su Sophie ir Williamu. Iš šono neatrodė panašu, kad broliai ir jų žmonos kalbėtųsi tarpusavyje.

Skirtingai nei ankstesnių ceremonijų metu, Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė bei Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė nedalyvavo karalienės eisenoje, todėl buvo palydėti į savo vietas dar prieš ateinant karalienei, princui Charlesui ir Kornvalio kunigaikštienei Camillai. Meghan ir Harry pirmieji atvyko į minėjimą automobiliu, o netrukus jiems iš paskos atskiru automobiliu atkeliavo Kate ir Williamas.

Princas Williams ir Kate

Pirmadienį vykusi kasmetinė Sandraugos dienos minėjimo ceremonija – paskutinis kartas, kai Meghan ir Harry drauge su Kate ir Williamu bei likusiais karališkosios šeimos nariais viešumoje pasirodė kaip karališkosios šeimos atstovai.

Karališkosios šeimos susitikimo buvo laukta keturis mėnesius: abi poros nebuvo pastebėtos drauge nuo tada, kai lapkritį dalyvavo Atminimo dienos renginiuose.

Praėjusią savaitę Harry ir Meghan sugrįžo į Jungtinę Karalystę įvykdyti paskutinių karališkųjų įsipareigojimų prieš kovo 31 dieną, kai oficialiai atsitrauks nuo karališkųjų pareigų.

„Dabar jie eina skirtingais keliais. Tokia yra realybė“, – apie abi poras anksčiau sakė karališkajai šeimai artimas šaltinis.

Harry senelė karalienė Elžbieta nurodė, kad Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė turi dalyvauti Tautų Sandraugos dienos minėjimo ceremonijoje, kurioje pagerbiamas Tautų Sandraugą sudarančių 54 šalių tinklas. Harry ir Meghan išliks Karalienės Sandraugos fondo – jauniesiems lyderiams visame pasaulyje padedančios labdaros organizacijos – prezidentu ir viceprezidente.

Kalbama, kad Harry ir Williamas tarpusavyje turėjo neišsiaiškintų klausimų, kai Sasekso kunigaikštis po susitikimo Sandringame sugrįžo į Kanadoje esančią Vankuverio salą pas Meghan ir judviejų sūnų Archie.

„Jiedu tikrai neišsiskirstė draugiškai, tačiau dabar jie abu jaučia palengvėjimą, kad pagaliau visa įtampa baigiasi“, – anksčiau „People“ sakė šeimos draugas.

Princų nesantaikos pradžia siekia dar 2017 metus, kai Williamas įspėjo savo jaunesnįjį brolį, kad šio santykiai su Meghan klostosi pernelyg greitai. Harry tai supykdė ir įskaudino. Dabar, kai Meghan ir princas Harry pradeda naują gyvenimą – nutarė atsitraukti nuo karališkosios šeimos narių pareigų ir drauge su Archie persikelia į Kanadą – atsiranda vilčių, kad princesės Dianos sūnų tarpusavio santykiai ims taisytis. Karališkiesiems rūmams artimas šaltinis žurnalui „People“ neseniai teigė, jog pastarosiomis savaitėmis broliai vienas su kitu kalbasi dažniau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)