Pavyzdžiui: 2020 m. sausio 3 d. buvo paviešinta nauja monarchės ir trijų sosto įpėdinių nuotrauka, ir nors ji buvo formali, bet miela, joje paslėpta gilesnė reikšmė, rašo nickiswift.com.

„Neseniai paskelbta nuotrauka, kurioje įsiamžino Elžbieta II, princas Charlesas, princas Williamas ir princas George’as, pasiuntė aiškią žinutę, kad karališkosios šeimos nariai visuomet laikosi išvien ir įveikia sunkumus“, – pareiškė Britanijos monarchistų draugijos įkūrėjas.

Nuotrauka neva „dvelkia vieningumu, orumu, tęstinumu, stiprybe, paguoda ir pagarba“ ir turėjo „besikeičiantį bei kartais neaiškų karališkosios šeimos veidą padaryti asmeniškesnį ir žmogiškesnį. Šis portretas yra daugiau negu šeima, tai – apčiuopiamas monarchijos ilgaamžiškumo ir pergalės prieš bet kokias negandas simbolis“, – sakė jis.

Karališkosios šeimos portretas

Kalbant apie negandas, nuotrauka gali padėti karališkajai šeimai pakreipti visuomenės dėmesį kita linkme po kelių nemalonių įvykių, t. y. naujasis portretas galbūt privers šalies gyventojus laikinai pamiršti Harry ir Andrew skandalus. Tai - lyg strateginis žaidimas.

Be savo įprastų pareigų karališkoji šeima šiuo metu daug dėmesio sulaukia būtent dėl „Megxit“ ir princo Andrew skandalo. Tikėtina, kad dėl šios priežasties buvo priimtas sprendimas paviešinti naująjį portretą 2020 m. sausio mėnesį.

Karališkosios šeimos ekspertas Thomas Mace-Archer-Millsas „Express“ pasakojo, jog tai – „iš anksto suplanuotas ir apgalvotas manevras naujajam dešimtmečiui, demonstruojantis stabilumą, pažangą, viltingą ateitį ir familiarumą. Ši nuotrauka tarytum užgožia gėdingas situacijas, į kurias paskutinėmis praėjusio dešimtmečio dienomis pateko keli karališkosios šeimos nariai, sukėlę galvos skausmą monarchei“.

Ranaldo Mackechnie Bakingamo rūmų sosto menėje padaryta nuotrauka „pradeda naują amžių, kuris demonstruoja, kaip atrodo dabartiniai sosto įpėdiniai, įžengiant į kitą erą... Nuotrauka simbolizuoja garbiosios karalienės praeitį ir ateitį, savotiškai rodo, ko tikėtis iš princo Charleso ir princo Williamo, ir atspindi mūsų tautos lūkesčius bei viltis, sudėtas į žavingą jaunąjį princą George’ą.“

Jeigu reikėtų spėti ateitį iš George’o nuostabios šypsenos, tuomet galima drąsiai teigti, jog karališkosios šeimos laukia puikūs metai. Beje, tai ne pirmoji nuotrauka, kurioje Elžbieta II užfiksuota su įpėdiniais.

„Express“ duomenimis, karalienė su dabartiniais kandidatais į sostą anksčiau įsiamžino du kartus – 2013 m. ir 2016 m. 2019 m. gruodžio 21 d. visuomenei buvo parodyta artėjančių švenčių proga padaryta monarchės, princo Charleso, princo Williamo ir princo George’o nuotrauka. Tą kartą jie pozavo ne oficialiam portretui, bet nerūpestingai (nors ir gana koordinuotai) ruošė Kalėdų pudingą.

Karališkosios šeimos portretas

Prižiūrint vyresniųjų karališkosios šeimos narių trijulei, jauniausiasis įpėdinis dideliame dubenyje maišo deserto sudedamąsias dalis. Princas George’as vilki stilingus marškinėlius, o fone stovi Kalėdų eglutė. Už šiuos vaizdus mielesnės tik šypsenos suaugusiųjų princų veiduose.

Labdaros organizacijos „The Royal British Legion“ iniciatyvai „Together at Christmas“ remti skirta nuotrauka taip pat susilaukė daug pagyrų iš „Instagram“ naudotojų, kurie rašė gražius komentarus, pavyzdžiui: „Kaip puiku“, „Nuostabios nuotraukos; mažasis George’as linksminasi“.

Jeigu šios nuotraukos tikslas buvo toliau bandyti patraukti visuomenę į savo pusę, taip pat skleidžiant ir šventinę nuotaiką, tuomet pataikyta tiesiai į dešimtuką, tačiau tai ne vienintelis karalienės būdas raginti žmones ruoštis artėjančioms šventėms.

Karalienė pozavo kalėdiniam portretui su šeimos nuotraukomis

Kiekvienais metais prieš Kalėdas Elžbieta II sako gražią kalbą, ir 2019-ieji buvo ne išimtis. Visgi nemažą dalį žmonių labiau domino karalienės kalbos metu fone matomos nuotraukos, tiksliau, visuomenė pastebėjo, kokių žmonių nuotraukų nebuvo.

Karališkosios šeimos portretas

Vindzoro rūmų Žaliajame piešimo kambaryje nufilmuotos kalbos metu monarchė sėdėjo prie stalo. Šalia stovėjo įrėmintos šeimos narių nuotraukos, įskaitant jos tėvą karalių Jurgį VI, vyrą princą Philipą, sūnų princą Charlesą ir jo žmoną Camilla, taip pat bendra princo Williamo, Kate Middleton ir judviejų vaikų princo George’o, princesės Charlotte ir princo Louiso fotografija.

Nors šios nuotraukos atrodė kaip dar vienas gražus gestas, kai kurie žiūrovai atkreipė dėmesį į tai, jog niekur nesimatė princo Harry ir M. Markle nuotraukos. Ar tai bausmė už karališkųjų tradicijų laužymą?

„Praėjusiais metais karalienė parodė dvi Sasekso kunigaikščių nuotraukas – oficialią vestuvinę fotografiją ir šeimos nuotrauką, kurioje visi švenčia sosto įpėdinio princo Charleso 70-ąjį jubiliejų... Be to, Jos didenybė buvo apkaltinta anksčiau šiais metais pašalinusi Harry ir M. Markle nuotrauką iš savo audiencijų kambario Bakingamo rūmuose“, – teigė portalas „Page Six“.

Tiesa, ant karalienės stalo nebuvo ir jos vaikaičių nuotraukų, tačiau visgi tai gali būti dar vienas pavyzdys, kaip karališkosios šeimos nariai perteikia subtilias žinutes kiekvieną kartą pozuodami prieš fotoaparatą.

Gražiai retušuotos šeimyninės nuotraukos tam tikras žinutes slepia nuo pat senovės. Tik, kaip pastebi specialistai, anksčiau monarchų portretai nebuvo taip plačiai naudojami viešiesiems ryšiams, kaip tai daroma dabar. Tačiau net ir tuomet būdavo kruopščiai apgalvojama kiekviena detalė - drabužių spalvos, papuošalai, stovėjimo vietos, aplinka, interjeras ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)