Freddie Mercury su Mary Austin susipažino, kai jam buvo 24, o jai – 19 metų. Jie išliko artimi iki pat dainininko mirties 1991-aisiais metais. Jų romanas truko šešerius metus, iš kurių kelerius M. Austin ir „Queen“ žvaigždė gyveno drauge. Vėlesniais metais dainininkas dažnai per interviu Mary vadindavo savo vienintele tikra drauge.

„Visi mano meilužiai manęs klausdavo, kodėl negali pakeisti Mary, tačiau tai paprasčiausiai yra neįmanoma, – kartą sakė „Bohemian Rhapsody“ atlikėjas. – Mary buvo ir yra vienintelė draugė, kurią turėjau, ir man nereikėjoia nieko kito. Man ji buvo kaip žmona. Man tai buvo santuoka“, – kartą sakė „Bohemian Rhapsody“ atlikėjas.

Freddie Mercury ir Mary Austin

Neseniai paviešintame interviu M. Austin itin atvirai papasakojo apie savo meilę F. Mercury ir paaiškino, kodėl kartą jį įsimylėjusi ji jau nebegalėjo atsukti laiko atgalios.

„Iš tiesų man prireikė daug laiko pamilti šį vyrą, tačiau kai pamilau, nebegalėjau nuo jo nusisukti, – sakė ji. – Jo skausmas tapo mano skausmu. Jo džiaugsmas tapo mano džiaugsmu. Aš beveik sugebėjau pažvelgti į kito žmogaus vidų ir tai, ką aš pamačiau, buvo beribis grožis. Ir aš manau, kad būtent tai taip paveikė ir milijonus žmonių. Būtent todėl jo gerbėjai ir toliau jam tai jaučia. Jie pamatė tą grožį, jie pamatė tą linksmumą, jie pamatė visus Freddie asmenybės aspektus, kuriuos ir jie taip pat jį įsimylėjo.“

M. Austin papasakojo, kad apie jųdviejų santykius ji daug sužinojo iš spaudoje perskaitytų F. Mercury duotų interviu.

„Aš sužinodavau dalykų apie mūsų santykius iš jo interviu“, – pripažino moteris.

Freddie Mercury ir Mary Austin

„Queen“ žvaigždė sužinojo, kad serga AIDS 1987 metais, tačiau ilgai slėpė savo diagnozę ir apie ją papasakojo tik artimiausių draugų ratui. Gerbėjams tai jis pranešė išplatindamas pareiškimą likus vos kelioms dienoms iki savo mirties.

F. Mercury mirė nuo plaučių uždegimo (AIDS komplikacijos), būdamas 45 metų. Paskutines savo gyvenimo dienas jis praleido savo „One Garden Lodge“ pavadintuose namuose Londone, šalia jo buvo patys brangiausi žmonės - M. Austin, dainininko partneris Jimas Huttonas.

Jie pasikeisdami budėjo prie Freddie, kad jis nė akimirkai neliktų vienas.

Praėjus keleriems metams po F. Mercury mirties, M. Austin interviu žurnalui „OK! Magazine“ sakė: „Aš netekau žmogaus, kurį laikiau savo amžina meile. Kai jis mirė, jutau, kad tai buvo mūsų santuoka. Mes gyvenome pagal duotus įžadus: kai laimė lydės ar vargas suspaus, kai sveikata tvers ar ligos suims“.

Po savo mirties F. Mercury paliko M. Austin didžiąją dalį savo turto, įskaitant ir prabangų namą Vakarų Kensingtone. Moteriai taip pat atiteko ir 50 procentų būsimų „Queen“ pajamų.

Beje, būtent M. Austin nugabeno legendinio muzikanto pelenus į jo paskutinio amžinojo poilsio vietą, kuri išlieka paslaptimi iki šiol. Moteris vėliau pasakojo, kad vieną rytą paslapčia išėjo iš namų ir, kaip Freddie ir pageidavo, niekam apie kelionę ir laidojimo vietą nepasakojo iki šiol.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)