48 metų įstabaus balso savininkė prieš mirtį atrodė žymiai vyresnė. Kai 2012 metų vasario 11 dieną viešbučio Los Andžele kambario vonioje buvo rastas jos kūnas, jis buvo nusėtas kraujosruvų, randų ir dėmių.

Remiantis filmo „Asmens sargybinis“ žvaigždės skrodimo rezultatais, moteris sirgo širdies liga, kuri buvo pažengusi tiek, kad viena pagrindinių jos arterijų buvo net 60 proc. užsikimšusi. Tai, ką pamatė specialistai morge, užminė daugiau mįslių apie atlikėją.

Whitney Houston

Paskutinę gyvenimo savaitę W. Houston praleido Los Andžele, kur vyko „Grammy“ apdovanojimai, tačiau renginio išvakarėse sukėlė įtarimų savo keistu elgesiu ir chaotiška išvaizda. Likus kelioms valandoms iki mirties ji savo padėjėjai pareiškė, jog skauda gerklę, todėl prieš Clive‘o Davido prieš „Grammy“ rengiamą vakarėlį ji norėtų pagulėti vonioje. Pusę keturių po pietų jos padėjėja aptiko dainininkę gulinčią itin karštame vandenyje.

Remiantis įvairiais šaltiniais, mirties metu vandens temperatūra galėjo sieki 66 laipsnius Celsijaus.

Kaip teigiama skrodimo išvadose, buvo smarkiai karšto vandens nuplikyta jos nugara, nuo kojų luposi oda.

Skelbiama, kad koroneriai ant jos kairės rankos pastebėjo adatos dūrių žymių, ant krūtinės – randų nuo krūtų didinimo operacijos. Taip pat paaiškėjo, kad atlikėjai prie turimų plaukų, nors jų būklė buvo tikrai gera, buvo prisiūtas perukas.

Skrodimo išvadose taip pat akcentuojama, kad atlikėjos antakiai buvo labai reti, tačiau plaukai – puikios būklės, tankūs, banguoti, be jokių plikimo žymių.

Nepaisant to, juos labai sukrėtė W. Houston dantų būklė: pasirodo, dainininkė neturėjo 11 priekinių dantų. Ekspertai sako, kad tai galėjo lemti priklausomybė kokainui.

Whitney Houston

W. Houston buvusio vyro Bobby Browno sesuo Tina Brown teigia, kad W. Houston per narkotikų vartojimo maratonus vis pamesdavo protezus.

„Ji daugybę kartų juos pametė, tiesiog namuose, kur intensyviai vartojo narkotikus. Tie protezai kainuoja apie 6 tūkst. dolerių, jos dantistas vis turėdavo jai per kurjerį siųsti naujus“, – prisimena moteris ir teigia, kad dainininkė labai kompleksavo ir slėpė dantų problemas.

Oficialiai pripažinta, kad dainininkė mirė paskendusi, o tai lėmė širdies problemos ir kokaino vartojimas.

Dingę daiktai

„Delfi“ anksčiau jau rašė, jog koronerio ataskaitoje nurodoma, kad kai W. Houston buvo rasta „Beverly Hilton“ viešbučio kambaryje, jos rankinėje buvo piniginė, tačiau „mirusiosios Kalifornijos valstijoje galiojantis vairuotojo pažymėjimas iš piniginės buvo išimtas“.

„Taip pat prieš man atvykstant, dauguma mirusiosios receptinių vaistų buteliukų buvo išimta iš rudo krepšio, kuris buvo ant stalo pietrytiniame svetainės kampe, jie sudėti ant to paties stalo“, – nurodoma koronerio ataskaitoje.

Taip pat rašoma, jog ant dainininkės kūno buvo ir po mirties paliktų žymių.

Remiantis koronerio ataskaita, „viršutinėje dešinėje jos krūtinės dalyje matyti defibriliatoriaus palikta žymė, o dar viena tokia žymė yra ant viršutinėje dešinėje torso dalyje“.

Tai rodo, kad atvykę greitosios pagalbos medikai naudojo defibriliatorių, bandydami atnaujinti dainininkės širdies veiklą.

Koroneris savo ataskaitoje irgi nurodo, kad W. Houston buvo nustatyta nedidelio lygio emfizema. W. Houston turėjo tikra Dievo dovana laikytą balsą, tačiau, deja, mirties akimirką jos nuostabusis balsas jau buvo pradėjęs nykti. Galutinėje ataskaitoje nurodoma, kad ji ne tik vartojo narkotikų ir alkoholio, bet ir negalėjo nustoti rūkiusi.

Whitney Houston

Nubrozdinimai

Dainininkė veidu žemyn buvo panirusi vandens pripiltoje vonioje, o „iš jos nosies bėgo kraujas“, nurodoma koronerio ataskaitoje.

„Ant jos kaktos kairėje pusėje buvo du paviršiniai nubrozdinimai, o dar vienas paviršinis nubrozdinimas buvo kairėje nosies pusėje“, – konstatavo specialistas.

Patologas Cyrilas Wechtas sako nesutinkantis su galutinėmis anatominėmis diagnozėmis W. Houston atveju ir nurodo, kad vanduo vonioje, kurioje ji buvo rasta, buvo labai karštas – 93,5 laipsnių. Jis mano, kad tai rodo, jog W. Houston negulėjo vonioje, o kažkaip netyčia nuskendo.

„Aš manau, kad ji įkrito į šią labai karštą vonią, tai paaiškintų nubrozdinimus ant kaktos, kitas įspaudų žymes ant jos veido, įskaitant ir nedidelę žaizdą ant lūpos, bei tai, kad ji gulėjo veidu žemyn, – „ABC News“ sakė jis. – Manau, kad ši ponia įkrito į vandenį, ji buvo be sąmonės, negyva ar mirštanti tuomet, kai įkrito į vonią.“

„Nemanau, kad mirtis ištiko dėl nuskendimo. Nors negaliu atmesti, kad ji galėjo patirti agonijos akimirkų, kai jos galva buvo panirusi po vandeniu, o tai tikrai galėjo prisidėti prie jos mirties“, – sakė ekspertas.

Whitney Houston

Iškart įtarimų sukėlęs šaukštas

Koronerio ataskaitoje nurodoma, kad vonios patalpoje, kurioje mirė W. Houston, buvo rastas „nedidelis šaukštas su balta kristaline medžiaga jame bei susuktas balto popieriaus lapelis“. Paprastai tokie daiktai yra naudojami kokainui vartoti.

„Kai kurie žmonės naudoja šaukštą kokainui vartoti, – pažymėjo su W. Houston byla dirbęs teisėsaugos pareigūnas. – Šiais laikais paprastai jis naudojama metamfetaminui vartoti, tačiau jo vietoje nebuvo rasta, todėl tikėtina, kad jis buvo naudota kaip inhaliacijos priemonė.“

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)