Anksčiau šį mėnesį „People“ patvirtino, kad Kobe ir Gianna Bryantai buvo palaidoti Kalifornijoje, Corona Del Mar esančiose kapinėse „Pacific View Memorial Park and Mortuary“. Mirties liudijimuose nurodyta laidotuvių data – vasario 7-oji.

V. Bryant ką tik padavė į teismą įmonę, kuriai priklausė sraigtasparnis, nusinešęs Kobe, Gigi ir dar 7 žmonių gyvybes. Moteris teigė, kad lemtingąją sausio 26 d. pilotui neturėjo būti leista skristi dėl prastų oro sąlygų, praneša tmz.com.

Ieškinyje nurodoma, jog „Island Express“ turėjo teisę vykdyti skrydžius tik laikydamasi vizualiųjų skrydžių taisyklių, o avarijos dieną matomumo sąlygos buvo per prastos skristi. Anksčiau buvo skelbta, kad tą dieną rūkas buvo itin žemai, ir pilotas beveik nieko nematė.

Ieškinyje taip pat tvirtinama, kad prieš katastrofą Calabasas rajone sraigtasparnio pilotas staigiai leidosi 290 km per valandą greičiu esant tirštam rūkui.

Pateiktame ieškinyje teigiama, jog pilotas netinkamai įvertino oro sąlygas prieš pakilimą, prieš skrydį neieškojo tikslios prognozės, neatšaukė skrydžio supratęs, kad oro sąlygos yra sunkios, nesuvaldė sraigtasparnio ir neišvengė „natūralių kliūčių“ skridimo trajektorijoje.
Vadinasi, „Island Express“ turėjo atsižvelgti į rizikingas sąlygas ir neduoti leidimo skristi. Taip pat prašoma atlyginti moralinę žalą – Kobe ir Gigi patirtą siaubą ir emocinę traumą, pilotui bandant išskristi iš debesų prieš sudužimą.

Ieškinyje atkreipiamas dėmesys ir į tai, kad pilotas Ara George’as Zobayanas 2015 m. buvo nubaustas drausmine nuobauda už vizualiųjų skrydžių taisyklių pažeidimą – jis įskrido į blogesnio matomumo oro erdvę.

Taip pat tvirtinama, kad sraigtasparnis buvo nesaugus, nors konkrečios priežastys nepateikiamos. Tai gali būti pretenzijos, jog sraigtasparniu nebuvo galima skristi blogu oru, pagrindas.

Prašoma priteisti suma nenurodoma, tačiau V. Bryant reikalauja atlyginti baudinius nuostolius, teigdama, kad pilotas ir „Island Express“ elgėsi aplaidžiai. Suma gali siekti milijonus.

Ieškiniu siekiama žalos atlyginimo netekus mylimų žmonių, kompanionų, šeimos narių, prieraišumo, ateities lūkesčių, gebėjimo rūpintis, gauti paramą, moralinę paramą ir guosti. Taip pat prašoma atlyginti žalą už prarastą finansinę paramą bei kompensuoti laidotuvių išlaidas.

Vėliau „Island Express“ atstovas pranešė: „Tai buvo tragiškas nelaimingas atsitikimas. Pateikto ieškinio nekomentuosime.“

Įdomu tai, kad įmonė sraigtasparnio avariją pavadino „nelaimingu atsitikimu“ – norint laimėti bylą, reikės įrodyti, kad nelaimė nutiko dėl aplaidumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)