„Tėti, šiandien tavo gimtadienis. Ta proga ryte pasidariau puodelį itin stiprios arbatos – kaip kad tu mėgsti. Už tave apkabinau mamą ir pasakiau, kaip stipriai ją mylime. Kartu su Robertu ėjome į žygį tavo mėgstamuose kalnuose. Kartu su Chandleriu pasižiūrėjome vieną iš tavo sukurtų dokumentinių, pasidalinome prisiminimais. Praėjau per tavo biurą zoologijos sode ir nusišypsojau ten kabančioms šeimos nuotraukoms“, – parašė 21 metų Bindi.

„Tavęs labai trūksta tiek šiandien, tiek kiekvieną. Nėra žodžių, kuriais galėtume nusakyti, kaip tave mylime. Visada buvai, esi ir būsi su manimi“, – prie tėčio nuotraukos parašė mergina.

S. Irwino žmona Terri Irwin taip pat šeštadienį prisiminė savo vyrą ir įraše tviteryje jį pavadino „geriausiu draugu“.

„Šiandien Steve‘ui būtų 58 metai. Kiekvieną dieną dėl jo skauda širdį, kiekvieną dieną jo ilgiuosi. Šiandien džiaugsiuosi viskuo, kas jam labiausiai patikdavę. Jis buvo laimingiausias leisdamas laiką @AustraliaZoo su @BindiIrwin & @RobertIrwin. Jis buvo mano geriausias draugas, geriausias tėvas ir įkūrė patį geriausią pasaulyje zoologijos sodą. Myliu tave“, – parašė S. Irwino našlė.

„Šeima per amžius“, – prie šeimos nuotraukos parašė šešiolikmetis Bindi brolis Robertas Irwinas.

Bindi sužadėtinis Chandleris Powellas, kuris lemtingą klausimą mylimajai uždavė vasarą per jos 21-ąjį gimtadienį – taip pat šeštadienį prisiminė S. Irwiną.

„Ačiū, kad įkvėpėte mane ir visą pasaulį labiau mylėti gamtą. Jūs tikrai labai didžiuotumėtės Bindi, Terri ir Robertu, nes jie tęsia jūsų pradėtus nuostabius darbus. Mes pasistengsime, kad jūsų palikimas išliktų ir kitoms kartoms“, – parašė jis.

Laukinės gamtos ekspertas S. Irwinas 2006 metų rugsėjo 4 dieną mirė kurdamas dokumentinį filmą „Ocean‘s Deadliest“ – jį užpuolė nuodinga raja. Jam buvo 44 metai.

Kiekvienais metais lapkričio 15 dieną S. Irwino šeima jo palikimą primena minėdami Steve‘o Irwino dieną – tai tarptautinis renginys, skirtas prisiminti visų mylimos „Animal Planet“ žvaigždės palikimą.

„Tėtis buvo mano herojus ir didžiausias laukinės gamtos gynėjas. Didžiulė palaima ir įpareigojimas tęsti jo darbus. Tikimės, kad jis mumis didžiuotųsi. Švenčiame su daug rusvai žalios spalvos ir gyvūnų. Rusvai žalia spalva – ne tik spalva, bet ir požiūris!“, – per interviu praeitais metais per Steve‘o Irwino dieną sakė jo dukra Bindi.

Irwinų šeima visi kartu ir toliau dirba „Australia Zoo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)