Žydinčios vyšnios žiedai driekiasi palei stiklines lubas, ant vienos sienos tupi bronziniai driežai, o po valgomojo stalu vingiuoja tropinių žuvelių pilna upė, kurios vandens temperatūra yra pastovi – lygiai 23 °C, rašoma dailymail.co.uk.

Sveiki atvykę į didingą statinį, kurio vertė siekia 250 mln. svarų sterlingų. Ko gero, tai yra pats brangiausias namas Jungtinėje Karalystėje. Milijardierius J. Caudwellas (remiantis „Sunday Times“ turtuolių sąrašu, jis yra 97-asis turtingiausias žmogus šalyje), kuris 2006 m. pardavė savo prekybos mobiliaisiais telefonais imperiją už 1,5 mlrd. svarų sterlingų, pastatą su 15 miegamųjų sukūrė sujungęs du namus Meifero rajone ir pavertė juos prabangiais rūmais.

Naujoji rezidencija turi aštuonis aukštus ir užima daugiau nei 4 tūkst. kvadratinių metrų plotą, vadinasi, ji yra kažkur per vidurį tarp Vestminsterio vienuolyno (apie 3 tūkst. kvadratinių metrų) ir Vestminsterio katedros (apie 5 tūkst. kvadratinių metrų).

Penkis vaikus turintis 67-erių metų J. Caudwellas užaugo Stoke prie Trento, viename iš sujungtų namų kažkokiame skersgatvyje. Jis metė mokyklą, kad galėtų pradėti dirbti padangų gamykloje. 1987 m., gyvendamas priekabiniame namelyje, vyras įsigijo 26 mobiliuosius telefonus. Juos visus pardavė tik per metus, tačiau rado savo nišą, ir „Phones 4U“ ėmė augti kaip ant mielių.

Šiandien jis yra aktyvus filantropas, prižadėjęs išdalyti 70 proc. savo turto ir pareiškęs, kad „palikti savo vaikams milijardą svarų sterlingų niekada nebus geras sprendimas“.

2012 m. du namus, iš kurių dabar padarė vieną, jis įsigijo už 87 mln. svarų sterlingų. Prestižiniu rajonu laikomas Meiferas garsėja ambasadų ir Vidurinių Rytų šalių bankų pastatais. Iš pradžių verslininkas namus norėjo atrestauruoti ir kurį laiką juose gyveno, bet galiausiai nusprendė imtis grandiozinio projekto.

Naujasis sumanymas milijardieriaus piniginę patuštino 65 mln. svarų sterlingų, 55 mln. svarų sterlingų viršijo numatytą biudžetą ir buvo užbaigtas daugiau nei metais vėliau. Tam tikru laikotarpiu vienu metu plušėjo 300 žmonių, o pokylių salėje, kurioje telpa 120 asmenų, buvo įrengta valgykla darbininkams.

2013 m. jis sakė: „Kai pirmą kartą atėjau apžiūrėti užbaigto namo, mane apėmė pagarbi baimė ir siaubas. Nežinojau, ar rezultatu džiaugtis, ar jo neapkęsti. Esu labai patenkintas „Beaux Arts“ stiliaus architektūra išorinėje dalyje, kambarių dydžiu ir prabanga. Tiesiog dievinu pokylių salę.“

Kita vertus, turtuoliui nepatiko rūsys, virtuvė ir valgomasis, todėl jis nusprendė šį tą pakeisti.

Šią savaitę televizorių žiūrovai kanalu „Channel 4“ išvys prašmatnųjį rezultatą, nes draugiškasis J. Caudwellas nusprendė paskutiniaisiais projekto įgyvendinimo mėnesiais į namus įsileisti filmavimo komandą.

„Labai gražu, tiesa? Tiesiog atima žadą“, – sakė magnatas ir prisipažino, kad mėgsta „valdyti visą procesą iki smulkmenų“.

O valdyti tikrai buvo ką. Milžiniškas rūsys po žeme užima net tris aukštus.

Daugiau įspūdingo būsto nuotraukų galite pamatyti ČIA.

Milijardierius, kurio mylimoji 36-erių metų amžiaus Modesta Vžesniauskaitė atstovavo Lietuvai dviračių rungtyje 2008 m. Pekino olimpinėse žaidynėse, naujuosius rūmus ketina naudoti labdaringai veiklai ir verslo susitikimams.

Prieš du dešimtmečius jis įkūrė neįgalių vaikų ir jų šeimos narių paramos fondą „Caudwell Children“. Taip pat filantropas įsteigė labdaros fondą „Caudwell LymeCo“, skirtą finansuoti Laimo ligos tyrimus, nes ja sirgo jis ir jo šeimos nariai.

Pagrindinis J. Caudwello namas yra 12 mln. svarų sterlingų vertės 50 kambarių turintis karaliaus Jokūbo I dvaras Stafordšyre. Be to, milijardieriui priklauso dar vienas namas Meifere, namas Monake ir du namai slidinėjimo kurortuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)