Po truputį aiškėja daugiau tragedijos aplinkybių – atsakyta į klausimą, koks buvo jų kelionės tikslas ir kodėl su krepšininku buvo tik viena jo atžala, skelbia užsienio spauda.

Privatus sraigtasparnis sudužo netoli Kalabaso, Kalifornijoje. Pasirodo, krepšininkas dažnai taupydamas laiką skraidė iš savo namų Niuport Biče į „Staples“ centrą, kai žaidė Los Andželo „Lakers“ komandoje.

Specialistai pradėjo tyrimą dėl tragedijos priežasties. Sraigtasparnis nukrito ir sudužo kalnuotoje vietovėje, nė vienas juo skridęs asmuo neišgyveno. Tai patvirtino pareigūnai.

Gianna Bryant buvo kylanti krepšinio žvaigždė

Mergaitė lankė „Sierra Canyon“ mokyklą Los Andžele ir jau buvo pradėjusi sekti garsiojo tėvo pėdomis. Ji priklausė Los Andželo mergaičių krepšinio komandai „Mamba“ ir jau buvo vadinama kylančia krepšinio žvaigžde.

Akivaizdu, jog K. Bryantas labai didžiavosi savo atžala. Socialiniuose tinkluose jis dažnai dalijosi jos varžybų akimirkomis ir dar aktyviai žaisdamas nuolat ją ir kitą savo dukrą, 17-metę Natalią, imdavo drauge į varžybas.

Per apšilimą prieš varžybas Kobe ir Gianna eidavo į aikštelę drauge. Tėvo tragedijos metu neteko trys krepšininko dukros, dvi iš jų dar visai mažytės: Biankai – vos treji, Capri – 7 mėnesiai.

Neseniai K. Bryantas buvo nufotografuotas su Gianna žiūrintis NBA varžybas, krepšininkas dukrą vadino „GiGi“. Prieš 6 dienas jis paviešino vaizdo įrašą iš jos treniruotės ir pasidžiaugė, kad paauglei sekasi vis geriau.

Kur žvaigždė su dukra skrido tragedijos dieną? Avarija įvyko sekmadienį, 10 val. ryto vietos laiku, 9:06 val. sraigtasparnis pakilo iš Johno Wayne'o oro uosto. Paaiškėjo, jog Bryantai keliavo į „Mambos“ akademiją, į krepšinio treniruotę. Drauge su jais buvo kita mergaitės komandos narė ir jos tėvas.

Baigęs karjerą, K. Bryantas dažnai pagelbėdavo treniruojant jaunąją kartą. Netrukus po to, kai buvo paskelbta apie nelaimę, prie „Staples“ centro susirinko minios jo gerbėjų, jie degė žvakutes, nešė gėles, su ašaromis akyse laikė plakatus bei žvaigždės nuotraukas.

Iš viso per tragediją žuvo 9 žmonės. Kol kas spėjama, jog tai buvo nelaimingas atsitikimas, įvykęs sugedus sraigtasparniui. Prie nelaimės galėjo prisidėti ir ne itin geros oro sąlygos. Tuo metu tvyrojo rūkas ir pilotas, pakilęs iš oro uosto, ore iš pradžių suko ratus dėl prasto matomumo, vėliau vis dėlto pasuko kelionės tikslo link. Pareigūnai kol kas kitų aukų pavardžių viešai neskelbia.

DELFI primena, jog našle liko jo žmona Vanessa, jiedu augino keturias dukras – Gianną, Natalią, Biancą ir praėjusių metų vasarą gimusią Capri.

Kobe Beanas Bryantas (toks visas jo vardas) buvo viena ryškiausių JAV krepšinio žvaigždžių. Jis net 20 metų žaidė Los Andželo „Lakers“ komandoje. NBA jis žaisti pradėjo iškart po mokyklos ir laimėjo net penkis NBA čempionatus.

Jo tėvas Joe Bryantas taip pat buvo garsus NBA žaidėjas.

Krepšininko karjera neapsiėjo be skandalų. 2003 metais K. Bryantas buvo apkaltintas išprievartavimu, tačiau kaltinimai galiausiai atmesti.

Krepšininkas buvo žinomas ne tik dėl daromų stebuklų krepšinio aikštelėje. 2018 metais laimėjo „Oskarą“ už trumpametražį filmą „Dear Basketball“.

Būdamas 21-erių jis susipažino su 17-mete šokėja Vanessa Laine. Tuo metu Kobe įrašinėjo savo debiutinį muzikinį albumą. Jiedu ėmė susitikinėti ir susižadėjo vos po pusmečio. Vanessa tuo metu dar nebuvo baigusi mokyklos, tačiau, kad išvengtų žurnalistų dėmesio, toliau mokslus tęsė nuotoliniu būdu.

Vanessos pusseserė Laila Laine yra teigusi, jog pora prieš vestuves nesudarė priešvedybinės sutarties. Tai patvirtindama K. Bryanto žmona sakė, kad Kobe ją per stipriai mylėjo, todėl nesirūpino finansiniais klausimais.

Pora susituokė 2001 metų balandžio 19 dieną. Ceremonijoje nedalyvavo K. Bryanto tėvai, seserys, agentas ar komandos bičiuliai. Šeima prieštaravo K. Bryanto sprendimui vesti dėl daugelio priežasčių – jauno amžiaus, be to, jiems kliuvo Vanessos kilmė.

Supykęs krepšininkas dvejus metus nebendravo su tėvais, tačiau santykiai atšilo, kai porai gimė pirmoji dukra.

TMZ po kiek laiko pranešė, kad sraigtasparnio katastrofoje taip pat žuvo krepšininko trylikametė dukra Gianna Maria Onore.

2013 metais krepšinio žvaigždės mama nusprendė pasipelnyti ir aukcione parduoti sūnaus jaunystės daiktus. Pamela Bryant gavo 450 tūkst. dolerių iš aukciono ir pamelavo, kad sūnus davė sutikimą. Tačiau K. Bryantas ėmėsi veiksmų ir per teismą susigrąžino savo turtą. Vėliau tėvai krepšininko atsiprašė išplatinę viešą laišką, kuriame buvo teigiama, jog žvaigždė ir anksčiau išlaikė savo mamą ir tėtį.

2011 metų gruodį žmona nusprendė skirtis, nurodė, jog priežastis – nesuderinami charakteriai. 2013-ųjų sausį pora socialiniuose tinkluose pranešė, jog atšaukia skyrybas.

2016 metų gruodį porai gimė dar viena dukra. 2019-ųjų vasarą pasaulį išvydo ir ketvirtoji atžala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)