Prieš penkerius metus Jessica Simpson sulaukė pasiūlymo parašyti motyvacinę knygą apie tai, kaip „gyventi svajonių gyvenimą“. Tačiau giliai širdyje ji žinojo, kad to padaryti nepavyks.

„Nesijaučiau patogiai nekalbėdama apie save atvirai. Esu siaubinga melagė“, – sako 39-erių J. Simpson.

Netrukus knygynuose pasirodysiančioje prisiminimų knygoje „Open Book“, kurios ištrauką gavo „People“, J. Simpson pirmą sykį atskleidė vaikystėje patyrusi seksualinę prievartą. Dėl to atsiradęs emocinis skausmas ir kiti stresą keliantys veiksniai, įskaitant spaudimą dėl karjeros, paskatino ją imtis savigydos alkoholiu ir stimuliantais. Išsivystė priklausomybė, o gydytojai perspėjo, kad jos gyvybė atsidūrė pavojuje.

„Žudžiau save alkoholiu ir piliulėmis“, – rašo J. Simpson.

Žvaigždė nuo 2017 lapkričio nebevartoja alkoholio. „Atsisakyti alkoholio buvo lengva. Buvau įniršusi ant butelio, ant to, kad alkoholis leisdavo man išlikti savimi patenkintai ir atbukusiai“, – tvirtina J. Simpson.

Pasak jos, sunkioji dalis buvo terapija. Knygoje J. Simpson rašo: „Šis darbas leido man pajusti tas traumas, kurias išgyvenau“.

Seksualinis išnaudojimas prasidėjo, kai J. Simpson buvo šešeri. „Miegojau vienoje lovoje su šeimos draugų dukterimi. Viskas prasidėjo nuo nugaros kutenimo ir tęsėsi itin nemaloniais dalykais“, – rašo J. Simpson.

J. Simpson buvo tiesiog sustingusi iš baimės ir nerimavo, kad tai tam tikra prasme gali būti jos kaltė. „Norėjau pasisakyti tėvams. Aš buvau auka, bet kažkodėl pati jaučiausi esanti bloga“, – aiškina žvaigždė.

Sulaukusi 12 metų, per išvyką automobiliu J. Simpson nutarė pasipasakoti savo tėvams, Tinai ir Joe Simpsonams.

Jos motina pliaukštelėjo tėvui per ranką ir ant jo sušuko: „Sakiau tau, kad kažkas vyksta“.

„Tėtis ir toliau buvo įsmeigęs akis į kelią ir nieko nesakė. Daugiau niekados nebenakvojome tėvų draugų namuose. Tačiau apie tai, ką aš pasakiau, taip pat daugiau nekalbėjome“, – knygoje rašo J. Simpson.

Vėliau, kai ji savo įspūdingo balso ir televizijos realybės šou „Newlyweds“, fiksavusio trejus metus trukusią santuoką su Nicku Lachey, dėka atsidūrė šlovės viršūnėje, gerbėjai tiesiog įsimylėjo nuoširdumu spinduliavusią jauną moterį.

Jessica Simpson

Tačiau ji giliai užkasė savo nerimą, skausmą ir patirtą traumą. Tiesą žinojo tik jos artimiausi draugai ir šeima.

2010-aisiais dainininkė, valdanti drabužių liniją „Jessica Simpson Collection“, kurios kasmetiniai pardavimai siekia milijardą dolerių, sutiko Ericą Johnsoną – sielos bičiulį ir antrąją pusę. 2014-aisiais jiedu susituokė ir dabar augina tris vaikus: 7-erių dukterį Maxwell, 6-erių sūnų Ace‘ą, ir 10 mėnesių amžiaus dukterį Birdie.

Vienoje labiausiai jaudinančių knygos scenų J. Simpson pasakoja apie tai, kaip po jų namuose vykusio Helovino vakarėlio 2017-ųjų pabaigoje ji pasiekė dugną. Tada ji artimiausiems draugams pasakė: „Privalau liautis. Reikia tai sustabdyti. Jeigu dėl visko kaltas alkoholis ir dėl jo man blogai, privalau nustoti jį vartojusi“.

J. Simpson draugai visi kartu ją apkabino ir nuo to laiko nesiliauja ją palaikę. Nuo tos dienos J. Simpson alkoholio nebevartoja. Ji sulaukė tėvų paramos ir gydytojų komandos pagalbos bei dukart per savaitę lanko psichoterapijos užsiėmimus, o neseniai atrastą blaivybę vadina „nesibaigiančia dovana“.

„Kai galiausiai pasakiau, kad man reikia pagalbos, jaučiausi kaip ta maža mergaitė, ir vėl suradusi savo gyvenimo pašaukimą. Atradau reikiamą kryptį – man tereikėjo eiti tiesiai ir nieko nesibaiminti. Atvirai kalbant, tai sudėtinga, tačiau gaunamas atlygis yra neįkainojamas. O atsidurti kitoje baimės pusėje yra nuostabu“, – pasakoja J. Simpson.

J. Simpson savo knygą išleido ir garso formatu. Audioknygą įgarsino ji pati, be to, prie jos pridedamos šešios naujos dainos, pasakojančios žvaigždės istoriją.

Ji viliasi, kad knyga ir dainos padės kitiems suprasti, jog jie nėra vieni.

„Tai buvo ilga ir emociškai sunki kelionė. Man pavyko pereiti į kitą pusę, mėgautis tyra laime, pilnatve ir priimti save. Patirtą skausmą paverčiau teigiamais dalykais, kurie, viliuosi, gali įkvėpti žmones“, – teigia J. Simpson.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)