51-erių metų amžiaus buvęs „Ferrari“ lenktynininkas 2013 m. gruodžio mėnesį patyrė vos mirtimi nesibaigusią smegenų traumą, kai slidinėdamas greitojo kalnų nusileidimo trasa Prancūzijos Alpėse galva trenkėsi į uolą, informuoja dailymail.co.uk.

M. Schumacheris pabudo iš ilgai trukusios komos būsenos, tačiau Bolonijoje gyvenantis vyriausiasis neurochirurgas Nicola Acciari teigia, kad „dabar jis yra visiškai kitas asmuo, o ne šaunusis lenktynininkas, kurį visi atsimena“.

Septynis kartus pasaulio čempionu tapęs vokietis slaugomas savo dvare ant Ženevos ežero kranto. Juo rūpinasi žmona Corinna ir du vaikai: 22-ejų metų amžiaus Gina-Marie ir 20-ies metų amžiaus Mickas.

Šeimos nariai labai nenoriai dalijasi naujienomis apie M. Schumacherio sveikatos būklę. Praėjusiais metais buvęs „Ferrari“ lenktynių padalinio vadovas Jeanas Todt’as atskleidė, kad „jis tebekovoja“.

Vis dėlto N. Acciari teigia, jog šiandien M. Schumacheris visai neprimena žmogaus, dominavusio „Formulės-1“ čempionatuose 1994–2004 m.

„Turime įsivaizduoti asmenį, kuris yra visiškai kitoks nei garsusis lenktynininkas. Jo organai, raumenys ir griaučiai yra stipriai pasikeitę ir sunykę, – Italijos laikraščiui „Contro Copertina“ pasakojo neurochirurgas. – Dėl visko kalta patirta smegenų trauma.“

Ši informacija buvo paskelbta praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai J. Todt’as padarė retą pareiškimą apie M. Schumacherio būklę, apsilankęs pas jį pažiūrėti „Formulės-1“ lenktynių etapo transliacijos.

„Visuomet atsargiai kalbu apie tokius dalykus, bet tai tiesa. Kartu su M. Schumacheriu žiūrėjau lenktynes jo namuose Šveicarijoje, – tvirtino jis. – Michaelis yra geriausiose rankose, juo puikiai rūpinamasi. Jis nepasiduoda ir toliau kovoja.“

Kita vertus, J. Todt’as prisipažino, jog, nors M. Schumacheris nebėra vegetatyvinės būklės, jis nebegali bendrauti kaip anksčiau.

„Žinoma, jo šeima taip pat deda daug pastangų, bet mūsų draugystė niekada nebebus tokia, kokia buvo, nes nebeliko ankstesnio bendravimo“, – pridūrė buvęs „Ferrari“ lenktynių padalinio vadovas.

Praėjusiais metais prieš šeštąsias slidinėjimo incidento metines (nelaimė nutiko gruodžio 29 d.) M. Schumacherio žmona Corinna jo gerbėjams pasakė šiuos žodžius: „Iš daugybės mažų dalelių galima sudėti didžiulę mozaiką. Kartu esate stipresni. Būtent taip bendri judėjimo „KeepFighting“ („Kovok toliau“) šalininkų veiksmai padeda drąsinti kitus.“

Michael Schumacher

Senasis M. Schumacherio vadybininkas ir bičiulis Willi Weberis pernai visus nustebino pareiškęs, kad Corinna slepia tiesą apie tikrąją savo vyro būklę. Filmuodamasis vokiečių dokumentiniame filme, jis teigė: „Žinau, jog Michaelis sunkiai susižeidė, tačiau neturiu jokios informacijos apie jo daromą pažangą sveikstant.“

„Norėčiau žinoti, kaip jam sekasi, paspausti ranką ar paglostyti veidą. Deja, Corinna neleidžia. Tikriausiai ji bijo, kad kaipmat suprasiu, kas iš tikrųjų vyksta, ir visiems atskleisiu tiesą. Tvirtai tikiu, jog Michaelis pasveiks, nes jis – kovotojas. Jeigu yra bent menkiausia proga, jis ja pasinaudos. Tai negali būti pabaiga. Meldžiuosi už jį ir esu įsitikinęs, kad jį dar išvysime.“

Po nelemtojo incidento M. Schumacherio viešai niekas nematė, todėl visuomenei beliko spėlioti apie jo sveikatos būklę. Buvęs „Ferrari“ ir „Mercedes“ pilotas tris mėnesius buvo dirbtinai sukeltos komos būsenos ir yra kruopščiai slaugomas.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį jis buvo nugabentas į Paryžiaus Georges Pompidou ligoninę, ten atliktas kamieninių ląstelių perpylimas siekiant sumažinti uždegimą. Vienas ligoninės darbuotojas sakė, jog lenktynininkas yra „sąmoningas“.

Michael Schumacher

Tuo metu „Le Parisien“ pranešė vienos Kardiologijos skyriaus seselės žodžius: „Taip, jis gulėjo mano skyriuje. Galiu jus patikinti, kad jis – sąmoningas.“

Prancūzijos dienraštis taip pat skelbė, kad J. Todt’as aplankė M. Schumacherį ligoninėje ir legendinio lenktynininko palatoje praleido 45 minutes. Prieš tai J. Todt’as dalyvavo „Formulės-2“ lenktynininko Anthoine’o Huberto laidotuvėse. Jis tragiškai žuvo rugpjūčio 30 d. Belgijoje surengto etapo metu.

Kiek žinoma, po laidotuvių ceremonijos J. Todt’as ir keletas kitų „Formulės-1“ narių nuvyko aplankyti M. Schumacherio. A. Huberto laidotuvėse dalyvavo ir garsiojo vokiečio sūnus Mickas, jis pats lenktyniauja „Formulės-2“ lygoje.

Kai 2013 m. gruodžio 29 d. įvyko nelaimė, Mickas kartu su M. Schumacheriu slidinėjo Meribelyje. Žymusis lenktynininkas galvos šonu trenkėsi į uolą ir suskaldė šalmą. Gydytojai pašėlusiai skubėjo pašalinti kraujo krešulius iš jo smegenų, tačiau keletas liko, nes buvo susiformavę per giliai.

Nuo 2014 m. rugsėjo mėnesio M. Schumacherį jo namuose Lozanoje ištisą parą prižiūri specialistai. Lenktynininką lanko tik artimiausi draugai, kurie neviešina smulkmenų apie vokiečio sveikatą.

Cituodamas neįvardytus šaltinius, „Le Parisien“ rašė, kad M. Schumacheris mažiausiai du kartus buvo gydomas Georges Pompidou ligoninėje, tik užregistruotas išgalvotu vardu, o medicinos pagalbą teikė nedidelė gydytojų komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)