Remiantis Bakingamo rūmams artimo šaltinio perduota informacija, galutinai dar nenuspręsta, kaip ateity derėtų oficialiai įvardyti Sasekso kunigaikštį ir kunigaikštienę, informuoja britų naujienų kanalas „Sky News“.

Kėblumų kilo paaiškėjus, kad Meghan priskirtas kreipinio arba titulo formulavimo būdas stilistiškai atitinka išsiskyrusiai moteriai taikomus kanonus.

Šeštadienį buvo pranešta, kad teisės į Jo arba Jos karališkųjų didenybių prierašą (HRH) netekę sutuoktiniai atskirai bus vadinami kaip Harry, Sasekso kunigaikštis, ir Meghan, Sasekso kunigaikštienė.

Princas Harry ir Meghan Markle

Visa sumaištis kilo dėl kablelio: dalykas tas, kad praeity tiktai tada, jei šeimai priklausiusi moteris išsiskiria, jos vardas imamas rašyti tokiu stiliumi, pavyzdžiui, „Diana, Velso princesė“, arba „Sarah, Jorko kunigaikštienė“.

Bakingamo rūmai suskubo pranešti, kad minėtas nurodymas dėl kreipinių formulavimo veikiausiai buvo paviešintas per klaidą, o informacija apie porai priskiriamą stilių neabejotinai bus pateikta tada, kai klausimas bus išspręstas.

„Šeštadienį Bakingamo rūmai išplatino pranešimą dėl kreipinių į kunigaikštį ir kunigaikštienę, – sakė „Sky News“ įvykių komentatorius Alastairas Bruce‘as, – tačiau per neapsižiūrėjimą įvyko klaida, nes stilius, kuris buvo pasiūlytas, paprastai taikomas kaip nuoroda apie įvykusias skyrybas.“

„Kadangi taip nutiko, teks rasti kitą sprendimą. Neabejoju, kad specialistas, vadinamasis heraldmeisteris, tikrai turės, ką patarti“, – tęsė jis.

„Buvo pasiūlytas variantas „Meghan, Sasekso kunigaišktienė“, tačiau vardas ir po kablelio einantis titulas – išsiskyrusiai moteriai taikomas šablonas.“

„Norint pateikti pavyzdį, tereikia priminti, kaip buvo rašomas Harry motinos vardas po skyrybų, būtent – „Diana, Velso princesė“. Tokia pat forma galiojo ir Sarah‘os, Jorko kunigaikštienės, atveju.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)