Pora taip pat sutiko grąžinti lėšas iš mokesčių mokėtojų pinigų, kurios buvo skirtos atnaujinti jų ištaigingai Frogmore esančiai rezidencijai, informuoja news.sky.com.

Pranešime spaudai rašoma: „Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė dėkingi Jos didenybei ir karališkajai šeimai už paramą, jiems pradedant naują gyvenimo etapą. Kaip įtvirtinta šiame naujame susitarime, jie supranta, kad turės atsisakyti karališkųjų pareigų, taip pat ir oficialios karinės tarnybos. Jie nebegaus lėšų, skirtų vykdyti karališkąsias pareigas.“

Princas Harry ir Meghan Markle

Karalienei pritariant, Sasekso kunigaikščiams liks jų privačiai globojamos organizacijos ir asociacijos. Oficialiai jie nebegalės atstovauti karalienės, tačiau Sasekso kunigaikščiai aiškiai išsakė, kad palaikys Jos didenybės vertybes.

„Sasekso kunigaikščiai neturės karališkųjų didenybių statuso, nes nebeatliks karališkosios šeimos narių pareigų“, – rašoma pranešime.

Pasak pranešimo, Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė išreiškė norą grąžinti lėšas iš mokesčių mokėtojų pinigų, kurios buvo skirto atnaujinti Fragmore rezidencijai, kuri ir toliau liks jų namais Jungtinėje Karalystėje.

„Bakingamo rūmai nekomentuoja saugumo susitarimo detalų. Yra įtvirtintas nepriklausomas procesas, siekiant nustatyti iš viešųjų lėšų finansuojamo saugumo poreikį“, – rašoma pranešime.

Naujasis modelis įsigalios nuo 2020 m. pavasario.

Karalienės pranešime rašoma: „Džiaugiuosi, kad po daugelio mėnesių pokalbių ir pastarojo meto diskusijų radome konstruktyvų ir palaikantį būdą padėti mano anūkui ir jo šeimai. Harry, Meghan ir Archie visada bus mylimi mano šeimos nariai. Suprantu, kiek iššūkių per pastaruosius dvejus metus jiems teko patirti dėl nuolat preciziškai analizuojamo jų gyvenimo, ir palaikau jų norą gyventi labiau nepriklausomą gyvenimą. Noriu padėkoti už jų atsidavusį darbą šiai šaliai, Tautų Sandraugai ir kitoms šalims, ypač didžiuojuosi tuo, kad Meghan taip greitai tapo mūsų šeimos dalimi. Visa mano šeima tikisi, kad šios dienos susitarimas suteiks jiems galimybę pradėti kurti laimingą ir ramų naują gyvenimą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (439)