JAV pramoginio sporto kompanija „World Wrestling Entertainment“ (WWE) savo interneto puslapyje šią naujieną patvirtino: „WWE liūdi dėl žinios, kad Rocky „Soul Man“ („Sielos žmogus“) Johnsonas, kurio tikrasis vardas – Wayde‘as Douglasas Bowlesas, įtrauktas į WWE šlovės muziejų, buvęs WWE pasaulio čempionas ir Dwayne‘o „The Rock“ („Uolos“) Johnsono tėtis, mirė būdamas 75-erių“.

Aktoriaus atstovai į „People“ prašymą pakomentuoti kol kas neatsakė.

Sporto žurnalistas ir „Wrestling Observer Newsletter“ redaktorius Dave‘as Meltzeris pirmasis paskelbė naujieną tviteryje. Jis rašė: „Kokia siaubinga žinia – mirė Rocky Johnsonas, Dwayne‘o tėtis. Išreiškiame užuojautą ir palaikymą Dwayne‘ui, Ricky, Atai ir visai šeimai“.

Rocky gimė Kanadoje, Naujojoje Škotijoje, jo tikrasis vardas – Wayde‘as Douglasas Bowlesas. Į imtynių pasaulį jis įžengė būdamas 16 metų. Jo karjera prasidėjo 1964-aisiais, vėliau jis tapo Nacionalinio imtynių čempionato Džordžijos čempionu ir laimėjo keletą kitų čempionatų aštuntajame, devintajame ir dešimtajame dešimtmetyje.

Prie WWE R. Johnsonas prisijungė 1983-aisiais, o jo partneriu tapo Tony Atlasas. Jiedu tapo pirmosios afroamerikiečių komandos „The Soul Patrol“, laimėjusios Pasaulio imtynių federacijos (WWF) čempionatą, dalimi. 1991-aisiais jis baigė karjerą, tačiau ėmė treniruoti savo sūnų, aktorių Dwayne‘ą, kad šis taptų imtynininku. 2018-ųjų birželį Dwayne‘as pagerbė savo tėtį „Instagram“ ir padėkojo jam už pamokas, kaip pačiam būti geru trijų dukterų tėčiu.

„Sveikinu su Tėvo diena šį retai besišypsantį kietuolį. Berniukų prigimtis lemia, kad jie pamėgdžioja ir idealizuoja savo tėtį, nori būti į jį panašūs, stengiasi daryti viską taip pat ir visuomet siekia tėčio pritarimo. Įdomu tai, kad tą dieną, kai lioviausi laukti jo pritarimo, aš supratau, ką reiškia būti vyru, o dar svarbiau – ką reiškia būti tėvu“, – rašė Dwayne‘as.

„Šis suvokimas tarsi kilstelėjo mane į kitą dėkingumo už griežtą meilę, kurios visada iš jo sulaukdavau, lygį. Dabar, prabėgus daugeliui metų, būdamas vyras ir trijų dukterų tėvas, aš žinau, kad griežta meilė yra nepalyginamai geriau nei jokios meilės. Dėl jos tapau tuo, kas esu šiandien. Esu dėkingas tikrajai Uolai“, – pridūrė D. Johnsonas

Dwayne‘as taip pat papasakojo, kad vaikystėje jo tėtis visuomet buvo griežtas: „Jis ilgą laiką spardė man užpakalį, varinėdamas iš vienos sporto salės pusės į kitą. Vaikystėje to nekenčiau, tačiau užaugęs esu dėkingas. Man pasisekė, kad viskas buvo būtent taip, ir dėkoju už užpakalio spardymą“.

2008-aisiais Rocky buvo įtrauktas į WWE šlovės muziejų.

1970-aisiais jis vedė Atą Maivia. 1972-aisiais jiedu susilaukė sūnaus Dwayne‘o, o 2003-aisiais išsiskyrė. Pirmasis Dwayne‘o vaidmuo kine buvo tėtis – jis suvaidino imtynininką 1999-aisiais serialo „That ‘70s Show“ serijoje, pavadintoje „That Wrestling Show“ („Tas imtynių šou“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)