Pirmadienį susimąstyti verčianti dokumentinė juosta „American Factory", pasakojanti apie kultūrinę nesantaiką Deitono, Ohajo valstijos, gamykloje, buvo nominuota „Oskarui" dokumentinių filmų kategorijoje, praneša CNN.

„Šiandien paskelbtos „Oskarų" nominacijos, ir man džiugu matyti „American Factory" pretendentų į geriausią dokumentinį filmą sąraše, – parašė buvęs JAV prezidentas socialiniame tinkle „Instagram". – Šis filmas man patinka dėl jautraus ir atviro demonstravimo, kokią įtaką kintanti pasaulio ekonomikai turi žmonių gyvenimui. Jis leidžia pažvelgti į tikrąją žmonių prigimtį. Tokios istorijos pasakojamos ne dažnai. Kaip tik šito aš ir Michelle tikimės pasiekti su „Higher Ground"."

Filmo kūrėjai – Julia Reichert ir Stevenas Bognaras. „American Factory" transliuotojas – „Netflix".

„Tai, ką užfiksavo J. Reichert ir S. Bognaras, kartais sukelia skausmą, kartais leidžia pasidžiaugti, bet viskas, kas rodoma, yra prasminga ir tikra. Būtent tokį pasakojimą aš ir Barackas norėjome sukurti su „Higher Ground Productions", – sakė buvusi pirmoji JAV ponia.

Dokumentinių filmų kategorijoje „American Factory" rungsis su filmais „The Cave", „The Edge of Democracy", „For Sama" ir „Honeyland".

Nors tarp pretendentų į geriausio režisieriaus titulą šiemet nėra nė vienos moters, keturis iš penkių dokumentinių filmų režisavo arba padėjo kurti moterys.

S. Bognaras ir J. Reichert išplatino bendrą pranešimą, kuriame nurodė, kad naujiena juos ypač nudžiugino.

„Įvairiose pasaulio šalyse darbininkai patiria spaudimą ir prievartą. Tikimės, kad „American Factory" paskleis žinią apie jų likimą", – pridūrė režisieriai.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)