Kaip praneša People.com, aktorius su būriu aktyvistų dalyvavo proteste prieš klimato kaitą.

Prie jų buvo prisijungę ir kitos kino žvaigždės – Maggie Gyllenhaal, Martinas Sheenas bei Jane Fonda.

Policijos pareigūnai pranešė, jog iš viso buvo sulaikyti 147 asmenys, protesto organizatoriai patvirtino, kad tarp sulaikytųjų buvo J. Phoenixas ir M. Sheenas. Jie sudrausminti ir neužilgo buvo paleisti į laisvę.

Kol kas neaišku, kokias bausmes nuspręs skirti teismas. Pareigūnai sako, kad protestuotojus sulaikė dėl neteisėto susibūrimo, trukdymo eismui ir kenkimo viešai tvarkai.

Protestas prieš klimato kaitą

Protesto organizatoriai teigia, kad veganizmą ilgą laiką propaguojantis J. Phoenixas buvo vienas iš viešai pasisakiusių renginyje. Jo kalba sukosi apie mėsos ir pieno produktų vartojimą.

„Daugelis net ir protestuose nutyli, kad mėsos ir pieno pramonė yra trečioje vietoje labiausiai prie klimato pokyčių prisidedančių priežasčių sąraše. Manau, kad kiekvienas iš mūsų yra susimąstęs, kaip asmeniškai galėtų prisidėti prie Žemės išsaugojimo. Kai ką jūs visi galite padaryti jau šiandien, dabar arba rytoj – rinkitės, ką valgote“, – viešai protesto metu sakė kino žvaigždė.

Tiesa, aktorius ne tik kalba apie planetos tausojimą, bet pats pavyzdį rodo savo veiksmais. Per „Auksinių gaublių“ ceremoniją jis pasipuošė nenauju smokingu, kad sumažintų atliekų kiekį ir atkreiptų visų dėmesį į trumpalaikio vartojimo žalą gamtai.

Atsiimdamas statulėlę kaip geriausias Metų aktorius, jis taip pat dalį padėkos kalbos skyrė klimato pokyčių problemai ir pasakojo apie tai, kaip prie to galėtų prisidėti Holivudas bei visa kino pramonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)