S. Horta labiausiai išgarsėjo kanalui ABC sukūręs situacijų komediją „Gražuolė“ Betė“ („Ugly Betty“), kuri buvo rodoma nuo 2006 m. iki 2010 m., informuoja people.com. Pagrindinę veikėją, meksikietę merginą iš Kvinso rajono, kuri gavo darbą Manhatano madų žurnale, vaidino America Ferrera.

2007 m. S. Horta kūrinys buvo nominuotas „Emmy“ apdovanojimui geriausio komedinio serialo kategorijoje, o A. Ferrera tais pačiais metais gavo „Auksinį gaublį“ ir „Emmy“ už geriausią pirmojo plano vaidmenį komediniame seriale. Taip pat 2007 m. „Gražuolė“ Betė“ laimėjo „Auksinį gaublį“ geriausio televizijos serialo (komedinio ar miuziklo) kategorijoje. S. Horta sukūrė „Gražuolę“ Betę“ adaptavęs kolumbietišką telenovelę „Yo Soy Betty, La Fea“.

Majamyje gyvenęs vyras yra pasakojęs, kaip į serialą pateko kai kurie jo gyvenimo elementai, įskaitant seksualumo potyrius ir imigracijos reikalus. „Tam tikri personažo Justino ypatumai, pavyzdžiui, kad jis yra gėjus ir patiria sunkumų dėl savo seksualumo, paimti iš mano gyvenimo, – 2016 m. „Television Academy“ duotame interviu sakė jis. – Kita vertus, niekada taip puošniai nesirengiau ir nesidomėjau mada ar muzikiniu teatru, kaip Marko Indelicato vaidinamas Justinas.“ S. Horta taip pat sukūrė televizijos serialus „Jake 2.0“ ir „The Chronicle“.

Pasklidus žiniai apie jo mirtį, keletas prodiuserio gerbėjų suskubo pareikšti užuojautą socialiniuose tinkluose, įskaitant serialo „Pose“ aktorių Johnny Sibilly.

„Silvio buvo toks geras vyrukas. Sumautai liūdna. Ilsėkis ramybėje, brolau“, – „Twitter“ rašė jis.

Perezas Hiltonas S. Horta netektį pavadino „sukrečiančia“.

„Neeeeee!!!!!!!! NEEEE! Kokia nelaimė jo šeimai! Vargšelis! Visuomet jaučiausi giminingas Silvio Horta, – „Twitter“ rašė jis. – Kubiečių kilmės gėjus iš Majamio, kuris, kaip ir aš, lankė Niujorko universiteto „Tisch“ menų mokyklą. Be to, mes panašaus amžiaus. Sukrečianti naujiena!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)