Kaip pirmadienį pranešė „Billboard", „All I Want for Christmas Is You" trečią savaitę iš eilės 2020-ųjų sausio 4-osios savaitės šimtuke išlaikys pirmąją vietą – tai reiškia, kad M. Carey tampa pirmąja būsimosios dekados atlikėja, atsidūrusia populiariausių dainų šimtuko viršūnėje.

„Grammy" laimėtoja šventinę dainą pirmą kartą išleido 1994-aisiais – ji pasirodė dainininkės albume „Merry Christmas". Šiemet ji buvo perleista, pasirodė ir atnaujintas vaizdo klipas. Tai sutapo su 25-uoju dainos gimtadieniu. Dainos kelias atgal į viršūnę yra ilgiausias hitų šimtuko istorijoje – jis truko visą ketvirtį amžiaus.

„Billboard Hot 100" viršūnėje naujoji „All I Want for Christmas Is You" versija prieš tai atsidūrė dvi savaites iš eilės – gruodžio 21-ąją ir 28-ąją.

Šio pirmoje vietoje atsidūrusio hito dėka M. Carey įveikė tokius žymius ir liaupsinamus dainininkus kaip Stevie Wonderis, Madonna, Michaelas Jacksonas, Eltonas Johnas, Janet Jackson, Britney Spears, Christina Aguilera ir Usheris, kurių pasiekimas apsiribojo pirmąja vieta tris dešimtmečius.

M. Carey savo pasiekimu pasidžiaugė „Twitter". Dainininkė rašė: „Valio! MES. TAI. PADARĖME".

Tiesa, Mariah taip pat pripažino savo ilgaamžiškumą muzikos pasaulyje. Populiariausių dainų šimtuką užkariavusi žvaigždė pridūrė: „Bet... kurį dešimtmetį?".

M. Carey per visą savo karjerą pirmojoje vietoje iš viso atsidūrė 19 kartų. Pirmasis viršūnę pasiekęs hitas buvo „Vision of Love" – tai nutiko 1990-ųjų rugpjūtį.

Be to, 10 M. Carey dainų pirmojoje vietoje išsilaikė tris ar daugiau savaičių, tad, pasak „Billboard", ji ir šiuo atžvilgiu aplenkė „The Beatles" ir Rihanną.

Tarp ankstesnių tokių dainų yra 1990-ųjų „Vision of Love" ir „Love Takes Time", 1991-ųjų „Emotions", 1993-ųjų „Dreamlover and Hero", 1995-ųjų „Fantasy" ir „One Sweet Day", 1997-ųjų „Honey" ir 2005-ųjų „We Belong Together".

Mariah, aštuonmečių dvynių Moroccan ir Monroe, kurių susilaukė su 39-erių buvusiu vyru Nicku Cannonu, mama, anksčiau šį mėnesį „Entertainment Weekly" pasakojo apie tai, kaip nuotaikinga šventinė daina „All I Want for Christmas Is You" per pastaruosius 25-erius metus įgijo ir išlaikė savo populiarumą.

„Kai ji buvo išleista pirmąjį kartą, populiarumas atėjo pamažu. Daina buvo populiari, tačiau to populiarumo negalima lyginti su tuo, kuriuo galima pasigirti dabar", – kalbėjo dainininkė.

„Man atrodo, kad žmonės užaugo su šia daina, ji tapo tarsi jų gyvenimo dalimi: sunku įsivaizduoti Kalėdas be šios dainos. Todėl aš labai džiaugiuosi – juk man taip patinka Kalėdos", – aiškino M. Carey.

Pokalbio metu M. Carey pasakojo, kad iš pradžių būgštavo, jog tuomet, 1994-aisiais, išleisti šventinių dainų albumą galėjo būti per anksti – juk po „Vision of Love" proveržio dar nebuvo prabėgę nė penkeri metai.

„Žvelgiant strategiškai, man neatrodė, kad tuomet buvo tinkamiausias metas tokio pobūdžio albumui. Nors man labai patinka kalėdos, maniau, jog įrašų kompanijos tai nesužavės. Žinoma, nepaprastai klydau", – sakė M. Carey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)