Sekmadienį buvo galima peržiūrėti internete paviešintą vaizdo įrašą, kuriame pirmoji JAV ponia žingsniuoja tarp balta ir aukso spalvomis žėrinčių kalėdinių eglių ir demonstruoja miniatiūrinį Baltųjų rūmų maketą, išpuoštą smulkučiais vainikėliais.

Klipe pristatytos kalėdinės dekoracijos turi ir pavadinimą – „Amerikos dvasia“. Visus papuošimus, kuriais vaikštinėdama po JAV prezidento rezidenciją žavisi M. Trump, išdėliojo savanoriai, rašoma portale „People“.

Visuomenė dekoracijas galės apžiūrinėti visą gruodį.

Komentuodami M. Trump pasirinktą kalėdinių dekoracijų temą, Baltieji rūmai nurodė, kad tai bandymas pašlovinti drąsias asmenybes, kurioms reikia dėkoti už šalies telkimą ir amerikietiškos dvasios puoselėjimą.

„Baltieji rūmai spinduliuoja amerikietiška dvasia, – parašė M. Trump socialiniame tinkle „Twitter“. – Džiaugiuosi galėdama visiems pademonstruoti šią nuostabią patriotiškumo ekspoziciją ir esu su visais, kurie neabejingi kalėdinių švenčių grožiui.“

Žinoma, retas įvykis Baltuosiuose rūmuose praeina taip ir nesulaukęs visuomenės reakcijos. Tarkim, pernai žmonės negailėjo kritikos raudonoms Kalėdų eglėms. Jų kuriamas įspūdis buvo lyginamas su kadrais iš 1980-aisiais pastatyto siaubo filmo „Švytėjimas“ („The Shining“). Kraujo raudonumo medžių vora driekėsi išilgai Rytinės kolonados. D. Trumpo priešininkai dekoracijas vadino mizoginiškos distopijos šou ir lygino jas su konservatoriška šalies vadovo politika.

Sakydama kalbą Linčberge, Virdžinijos valstijoje, veikiančiame „Liberty“ universitete M. Trump, tarsi norėdama apginti pasirinktą dizainą, tada pasakė, kad žmonių skoniai, deja, skiriasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)