Aktorė pripažįsta praeityje dariusi nemažai klaidų, 2017 m. „Harper‘s „Bazaar“ ji sakė: „Buvau sau pati svarbiausia, savanaudė žvaigždutė, vaidinanti filmuose.“

Bet ne vien tai – yra ir daugiau prieštaringai vertinamų faktų, temdančių aktorės karūnos spindesį.

Santykiai su buvusio mylimojo draugu

1991 m. J. Roberts turėjo ištekėti už aktoriaus Kieferio Sutherlando, bet, likus trims dienoms iki vestuvių, jas atšaukė. Kaip rašė „New York Daily News“, aktorė manė, kad sužadėtinis buvo jai neištikimas su striptizo šokėja. Atrodytų – kas čia tokio, kad jauna moteris nutraukia sužadėtuves ir atšaukia vestuves dėl neištikimybės. Bet svarbiausia – ne tai, o tolimesnis jos elgesys.

Vos spėjusi atšaukti vestuves, ji, kaip rašė „People“, išskrido į Airiją ieškoti buvusio sužadėtinio draugo – aktoriaus Jasono Patrico paguodos. Vestuvių, kurios neįvyko, išvakarėse, ji atėjo į fotosesiją su „Notre Dame“ beisbolo komandos kepuraite, įtartinai panaša į tą, kurią nešiojo Patricas, taip aiškiai ir viešai pranešdama apie naujus santykius.

Julia Roberts

Sudaužė širdį Lyle'ui Lovettui

1993 m. J. Roberts ištekėjo už kantri dainininko Lyle'o Lovetto. Jie susituokė po trijų savaičių pažinties, prie altoriaus aktorė žengė basa. Neįprasta pora atrodė laiminga, taigi įsivaizduokite, kaip visus nustebino po metų ir devynių mėnesių įvykusios skyrybos ir trumpas pranešimas: „Tebesame artimi, vienas kitą palaikome.“

Aktorė tuo metu filmavosi Londone kuriamame filme „Mary Reilly“, o L. Lovettas Hiustone sveiko po motociklo avarijos.

Pranešimas buvo pasirašytas abiejų jau buvusių sutuoktinių, vis dėlto gerbėjams atrodė, kad, žmonai darant sėkmingą karjerą, vyras buvo nustumtas į šalį. Juk dar ne taip seniai L. Lovettas pasakojo interviu „People“, kad, pasibaigus filmavimui, jie su Julia norėtų susilaukti vaikų.

Pašiepianti žinia ant marškinėlių

J. Roberts pradėjo susitikinėti su dabartiniu vyru Danny‘u Moderiu 2000-aisiais, kai jis dar buvo vedęs makiažo meistrę Verą Steimberg. 2001 m. J. Roberts pasirodė paparacams, vilkėdama marškinėlius su užrašu „A Low Vera“ (žodžių žaismas: „aloe vera“ reiškia „alijošius“, o panašiai skambantis „A Low Vera“ reikštų „vulgari, negarbinga“ Vera“). D. Moderio tėvas pasipiktino šiuo aktorės poelgiu, juo labiau kad jis ir Moderių giminė palaikė Verą.

J. Roberts taip ir neatsiprašė už tuos marškinėlius su įžūliu užrašu. Vėliau Oprah Winfrey ji pareiškė, kad nesigaili poelgio su marškinėliais ir iškėlė didįjį pirštą spaudai, kuri „dramatizuoja tokius dalykus, kol kyla pyktis. Žmonės pajunta pyktį, tada nustemba. Paskui ima protestuoti prieš pyktį. Mes visi taip elgiamės, tai pirminė, natūrali reakcija.“

Vyrus keitė kaip kojines


„Life & Style“ rašė, kad J. Roberts ne tik siekė tuo metu dar vedusio Danny'o Moderio, bet ir be skrupulų paliko aktorių Benjaminą Brattą po ketverius metus trukusių santykių.

Julia Roberts ir Benjaminas Brattas

„Skyrybos su B. Brattu buvo kur kas skaudesnės, nei manoma, – leidiniui „National Enquirer“ pasakojo šaltinis. – Jie kaltino vienas kitą neištikimybe, galiausiai Benas pareiškė, kad jam jau gana. Julia visada sakė, kad jį paliko, tačiau iš tiesų buvo priešingai. Aktorė tvirtino nutraukusi santuoką, nes jis nesugebėjo būti ištikimas. Beną tai įsiutino. Tai jis norėjo šeimyninio gyvenimo, šeimos, bet Julia nenorėjo.“

Žaidė slaptus žaidimus?

Sklando gandai, kad J. Roberts per daug nesuko galvos, kad jos taip trokštamas D. Moderis yra vedęs V. Steimberg, kita vertus, garsios aktorės reputacijai šeimos griovėjos epitetas nebuvo į naudą.

Šis gandas greičiausiai gerokai išpūstas, bet, anot „Radar Online“, J. Roberts siūlė V. Steimberg 100 000 dolerių, kad ji išsiskirtų su D. Moderiu. Šiame bulvariniame leidinyje taip pat rašyta, kad D. Moderio sesuo, gulėdama reabilitacijos klinikoje, rašė dienoraštį, kuriame kaltino J. Roberts, kad sugriovė brolio santuoką ir įskaudino jo artimuosius.

Julia Roberts ir Danny Moderis

Na, o šaltinis papasakojo „Life & Style“, kaip aktorę skaudina jai taikomas šeimos griovėjos epitetas. Kiti šaltiniai teigė, kad J. Roberts koncentravosi į šeimą ir į labdaringą veiklą, siekdama paneigti spaudoje kuriamą prastą jos reputaciją. Pasak vieno šaltinio, elgdamasi kaip paprasta moteris, nepateikdama savęs, kaip Holivudo žvaigždės, ji vėl pelnė Holivudo susidomėjimą.

Gauta pravardė patvirtina, jog su ja dirbti – tikras pragaras

Stevenas Spielbergas į savo filmą apie Peterį Peną („Hook“) pakvietė J. Roberts – įkūnyti fėją Tinkerbell. Baigiantis filmavimui, aktorei jau buvo prilipusi Tinkerhell pravardė (hell – angl. k. „pragaras“). Žinia apie pravardę plito žaibišku greičiu, o tai vyko 1991-aisiais, kai dar nebuvo socialinės žiniasklaidos!

Interviu „60 Minutes“ S. Spielbergo paklausė, kaip jis vertina J. Roberts profesionalumą. Jis atsakė: „Bendro darbo laikotarpis mums buvo sunkus.“

J. Roberts nepavyko atsikratyti šios reputacijos, nors ji tai neigė daugelyje interviu. „Prisiekiu – nė vienas iš šių dalykų, apie kuriuos skaičiau, nėra tiesa, man dėl to skaudu“, – sakė ji „Vanity Fair“. S. Spielbergo komentarą ji taip pakomentavo: „Negalėjau patikėti, kad šis žmogus, kurį pažinojau ir kuriuo pasitikėjau, iš tiesų vengė mane apginti. Man tai – skaudi pamoka. Pirmą kartą susidūriau su apsimetėliu, buvusiu šalia.“

Filmo scenarijus persikėlė į tikrą gyvenimą

Vienas garsiausių J. Roberts vaidmenų – 1999 m. filme „Pabėgusi nuotaka“. Kalbama, jog „Oskaro“ laimėtoja neapsiribojo pabėgimu iš savo vestuvių. 2013 m. „The National Enquirer“ rašė, kad J. Roberts sukėlė šeimoje nesantaiką, nesutikusi dalyvauti įseserės Nancy Motes vestuvėse. Kalbėta, kad jai nepatiko tuometinis būsimas Nancy vyras Johnas Dilbeckas.

„Ji buvo įsitikinusi, kad jis švaisto Nancy pinigus, nors ji nebuvo itin pasiturinti“, – teigė šaltinis. Kito šaltinio teigimu. J. Roberts nerimavo, kad jai teks sumokėti už Nancy vestuves. Deja, Nancy mirė nuo narkotikų perdozavimo, nesulaukusi vestuvių.

Julia Roberts

Konfliktai filmavimų metu

J. Roberts ir Nickas Nolte vaidino 1994 m. romantiškoje komedijoje „Man patinka nemalonumai“. Jiedu nesutarė ir realiame gyvenime. Kaip rašė „Los Angeles Times“, jie anksti pademonstravo charakterius, o kur dar nuolatinės J. Roberts užgaidos. Aktorei nepatiko N. Nolte itin stipriai išreikštas vyriškumas, taigi ji pašiepdavo ir išjuokdavo kolegą.

Kai kurių aktorių kolegų teigimu, jos elgesys jam taip nepatiko, kad kartais tyčia ją provokuodavo, taigi nesantaika tik gilėjo.

Po 15 metų J. Roberts laidoje „Vėlyvo vakaro šou su Davidu Lettermanu“ pasišaipė iš buvusio kolegos. Pavardės ji neminėjo, bet pademonstravo tokią grimasą, kad visi suprato ir juokėsi iš N. Nolte.

J. Roberts turi abejonių dėl vyro D. Moderio


Jie susituokė 2002 m., augina tris vaikus, bet sklando gandai, kad J. Roberts nepasitiki sutuoktiniu. Kaip rašė portalas „Celebrity Dirty Laundry“, J. Roberts baiminasi, kad jis jai neištikimas ir kad paliks ją, kaip paliko pirmą žmoną... dėl jos“. Rašyta, kad aktorė įsigijo už 7 mln. dolerių namą priešais jų namą Malibu, kad „D. Moderis galėtų išsikraustyti ir būti arti vaikų – Henry, Hazel ir Phinnaeus.
Ne vienus metus pasigirsta gandų apie poros nesutarimus, bet apie skyrybas nieko negirdėti. Pora saugo savo privatumą. Vieną kartą, 2018 m., aktorės Gwyneth Paltrow laidelėje J. Roberts pasakė: „Iki šiol, iki šios dienos, iki šios minutės, jis – mano mėgstamiausias žmogus.“

Nevaldo liežuvio

Teatro, kino ir televizijos kritikas Rogeris Friedmanas tvirtina, kad 2009 m. filmo „Sukti reikaliukai“ premjeroje J. Roberts labai nemandagiai su juo elgėsi, nes supainiojo jį su kitu apžvalgininku, sukritikavusiu kitą jos vaidmenį.

„Ji elgėsi nemandagiai, paniekinamai. Pertraukdavo mane, kitiems girdint, kad pasakytų savo nuomonę, vėliau įsiterpė į mano ir režisieriaus Tony Gilroy pokalbį, kad pasakytų, ką mano. Jos elgesys buvo netikėtas ir nemalonus“, – pasakojo R. Friedmanas.

Kai R. Friedmanas paklausė aktorės atstovės spaudai, kodėl ji taip nepagarbiai elgėsi, ši atsakė: „Ji žino, kad parašei apie ją negražių dalykų.“

Pasak R. Friedmano, agentas privačiame vakarėlyje jam perdavė: „Julia sakė: „Va, tas žmogus, kuris rašo apie mane negražius dalykus.“

Deja, būtent R. Friedmanas gyrė ir liaupsino J. Roberts darbą, tad, jei gandai nėra melagingi, įvyko nemalonus nesusipratimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)