Eršyro grafystėje 1635 m. statyta pilis nuo 2007 m. įtraukta į princo Charleso architektūros ir meno programą. Neseniai paaiškėjo, kad pilyje atsidūrė paveikslų klastotojo dirbinių – Tony‘is Tetro leidiniui „Mail“ pareiškė, kad suklastojo Monet, Picasso ir Dali kūrinių ir paskolino juos į pilies ekspoziciją. Po žinios apie klastotes paveikslus nukabino.

„Dumfries pilis kartais skolinasi meno kūrinius iš asmenų ir organizacijų, kaip antai, iš Škotijos nacionalinės galerijos, – „People“ parašė Princo fondo atstovas spaudai. – Be galo apmaudu, kad dėl kelių paveikslų, kurie jau nebeeksponuojami, autentiškumo kilo abejonių.“

Dumfries pilis priėmė meno kūrinius, kliaudamasi gera žmonių valia. Princas Charlesas, kuris laisvalaikiu mėgsta tapyti, šįkart paveikslų atrinkime nedalyvavo.

Trys paveikslai – iš 17-os paveikslų kolekcijos, kurią paskolino buvęs sidabro lydinių prekiautojas Jamesas Stuntas (2017 m. spalį jis išsiskyrė su „Formulės 1“ paveldėtoja Petra Ecclestone).

Monet 1882 m. paveikslo su vandens lelijomis autentiškumą patvirtino prestižinis Wildenstein institutas Paryžiuje. Picasso paveiksle „Besimaudantieji“ pavaizduotos dvi figūros paplūdimyje. Dali paveikslas – tradicinė nukryžiavimo scena, jis pavadintas „Mirštantis Kristus“.

„Nė vienas iš šių paveikslų negrįžo pas mane. Joks Monet negrįžo pas mane, nes jis netikras“, – sakė J. Stuntas.

Tiesa, T. Tetro pareiškė, kad J. Stuntas žinojo, jog jis suklastojo paveikslus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)