Pastaruoju metu ne viename itin emocionaliame interviu pora kalbėjo apie iššūkius, su kuriais tenka susidurti bendraujant su žiniasklaida, o princas Harry pareiškė „nesileisiąs įtraukiamas į žaidimą, pražudžiusį jo motiną".

Pirmą kartą ir M. Markle prabilo apie iš žiniasklaidos jaučiamą spaudimą ir tai, kaip tai veikia jos psichinę sveikatą. ITV dokumentiniame filme ji prisipažino, kad „labai mažai žmonių paklausia, ar man viskas gerai".

„Yra pora, sakanti, kad pernelyg įkyrus ir nė akimirkai nesiliaujantis žiniasklaidos dėmesys jų gyvenimui verčia savęs klausti, ar jie tokiomis sąlygomis iš viso nori priklausyti karališkajai šeimai", – televizijos laidoje „This Morning" kalbėjo karališkoji korespondentė Camilla Tominey.

Visai neseniai karališkoji pora pranešė planuojanti šešių savaičių atostogas, kurių metu vyks į Jungtines Valstijas, kur sūnus Archie lapkritį švęs pirmąją savo gyvenime padėkos dieną.

Jeigu galiausiai princas Harry su žmona M. Markle nuspręs atsisakyti savo karališkųjų vaidmenų, toks sprendimas pakeis ne tik jų, bet ir kitų žmonių gyvenimus.

Štai kaip šios karališkosios poros pasitraukimas pakeistų dabartinę karališkąją šeimą.

M. Markle ir princo Harry karališkosios pareigos pareitų kitiems šeimos nariams

Karališkoji šeima visoje Jungtinėje Karalystėje ir visame pasaulyje kiekvienais metais aplanko per 2 tūkst. oficialių renginių, teigiama oficialioje svetainėje internete.

Kaip vyresnieji karališkosios šeimos atstovai, princas Harry su žmona – kaip ir princas Williamas su Kate Middleton – yra atsakingi už daugumą jų. Štai gana neseniai jie grįžo po dešimties dienų vizito Afrikoje, kur lankėsi karalienės Elžbietos II vardu. Be to, jie atsakingi ir už daugybę savo globojamų organizacijų.

Kalbant apie karališkosios šeimos narių globojamas labdaros organizacijas, kiekvienas turi savo interesų. Štai K. Middleton rūpinasi vaikų raida, Williamas negaili laiko ir jėgų psichinės sveikatos iniciatyvoms. Princui Harry artimos aplinkos apsaugos temos, o M. Markle – lyčių lygybės klausimai.

Taigi, jeigu M. Markle ir princas Harry nuspręstų atsisakyti narystės karališkoje šeimoje, jie nebegalėtų globoti pasirinktų organizacijų, teigia karališkųjų reikalų ekspertas Joe Little'as.

„Tai savotiška nežinoma žemė, bet, jeigu jie nuspręs trauktis iš viešojo gyvenimo, tuomet organizacijos ir labdaros fondai, su kuriais jie asocijuojami, atiteks kitų karališkosios šeimos narių globai", – „Insider" sakė žurnalo „Majesty" vykdomasis redaktorius J. Little'as.

Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė neseniai paskelbė apie planus steigti savą labdaros organizaciją „Sussex Royal". Šiais metais jie atsiskyrė nuo K. Middleton ir princo Wiliamo įkurto „;Royal Foundation".

Ši labdaros organizacija oficialiai savo veiklos nepradės iki kitų metų, o tai, kaip veiks (ar bus pervadinta, atsisakant užuominų apie karališkąją šeimą) priklausys nuo to, ar princas Harry su žmona atsisakys karališkojo statuso, ar ne.

„Ar jie išsižadės savo karališkųjų titulų ir gyvenimo būdo? Kas žino, tačiau tokios galimybės nevertėtų atmesti", – teigia J. Little'as.

Kitas karališkųjų reikalų ekspertas Richardas Fitzwilliamsas neseniai „Insider" atskleidė, kad „abu labai nelaimingi, vykdydami tas tradicines karališkąsias pareigas". Harry dar 2017 metais per interviu pareiškė., kad niekas karališkojoje šeimoje nenori būti nei karaliumi, nei karaliene.

„Šiuo metu dalyvaujame Jungtinės Karalystės monarchijos modernizavimo procese. Tai darome ne dėl savęs, o dėl žmonių gerovės. Ar yra bent vienas karališkosios šeimos narys, kuris norėtų būti karalius ar karalienė? Tikrai nemanau, bet mes elgsimės taip, kaip privalome pagal tradiciją", – per interviu yra sakęs princas Harry.

Turint omenyje faktą, kad apie tokius dalykus princas galvoja jau kurį laiką, gali būti, jis niekada iš tikrųjų ir neketino rūpintis labdaros fondu iš karališkųjų paskatų.

Kitas M. Markle ir princo Harry vaikas jau nebebus karališkas

Harry ir M. Markle išleido 3 mln. mokesčių mokėtojų pinigų savo naujų namų – Frogmoro kotedžo – renovacijai. Taip rimtai pora ruošėsi savo pirmagimio sūnaus Archie atėjimui į šį pasaulį.

Jeigu Harry ir M. Markle nebebūtų karališkosios šeimos nariai, jų šeima nebegautų lėšų iš Karalienės fondo, kuris išlaiko tiek monarchę, tiek tuos, kurie jos vardu atlieka karališkąsias pareigas.

Tai reiškia, kad kitas M. Markle ir princo Harry vaikas jau net nebūtų laikomas „karališkuoju kūdikiu".

Kai gimė mažasis Archie, Harry ir M. Markle buvo labai paslaptingi, išvengė tradicinės fotosesijos ant gimdymo namų laiptų, o gimimo faktą patvirtino tik gavę gimimo liudijimą.

Nepaisant to, (ir fakto, kad jam nebuvo suteiktas titulas) mažasis Archie Jungtinės Karalystės ekonomiką kilstelėjo maždaug 1,25 mlrd. svarų.

Jeigu pora nuspręs trauktis iš visuomenės gyvenimo, ir nebebus atskaitingi britų mokesčių mokėtojams, Harry ir Meghan gali nebeinformuoti visuomenės apie kitą savo atžalą.

Labai sunku įvertinti „ne karališkojo vaiko" įtaką ekonomikai, jeigu eiliniai žmonėms negalės jos ar jo pamatyti ir bus atriboti nuo bet kokios su mažyliu susijusios informacijos.

5 mėnesių Archie kartu su tėvais lankėsi Afrikoje – tai buvo pirmoji jo oficiali karališkoji kelionė, kurios metų mažylis susipažino su arkivyskupu Desmondu Tutu.

Būsimasis Archie broliukas ar sesutė tokių galimybių gali ir neturėti. Karališkosios šeimos branduoliui nepriklausantys asmenys negali dalyvauti svarbiausiuose šeimos renginiuose – net ir karalienės gimtadienyje.

Taigi, galimas dalykas, kad būsimosios M. Markle ir Harry atžalos negalės dalyvauti savo prosenelės garbei rengiamame parade. Kiti karališkieji vaikai – princas George'as, princesė Chalotte ir princas Louisas – pastaraisiais metais buvo aktyvūs šventės dalyviai, o Harry ir Meghan dalyvauja kiekvienais metais. Taigi, pokyčiai pakeis ne tik Saseksų šeimos ryšius su karališkąja šeima, bet ir tai, kaip tokie įvykiai vaizduojami istorijos knygose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)