Savo mintimis M. Lewinsky pasidalino trečiadienį, spalio 16 dieną, laidoje „Today“. Patyčias internete moteris įvardija kaip pasaulinę epidemiją ir teigia padėjusi parengti specialų vaizdo įrašą, kurio tikslas – atkreipti dėmesį į žmones, ypač vaikus, tyliai kovojančius su čia problema. Moters teigimu, „kartais pastebėti patyčių ženklus labai sunku“.

Dėl romano su buvusiu Jungtinių Valstijų prezidentu Billu Clintonu (tuo metu Baltuosiuose Rūmuose ji atliko praktiką) kaip reikiant prisikentėjusi moteris (netgi buvo pradėtas prezidento apkaltos tyrimas, kuriam vadovavo prokuroras Kennethas Starras), sulaukė klausimo, ar dabartinės apkaltos procedūros dėl D. Trumpo ir Ukrainos krizės nesugrąžina blogų emocijų. M. Lewinsky yra viešai pasakojusi apie visuomenės patyčių ir gėdinimo sukeltą gilią depresiją ir netgi mintis apie savižudybę.

„Apkalta – konstitucinė krizė, tiesa? Taigi, tai žymiai svarbiau nei mano asmuo. Ar tai mane palietė asmeniškai? Žinoma. Noriu pasakyti, kad žmonės lygina dabartinę situaciją su tuo, kas buvo su B. Clintonu. Ir vėl visi prisiminė mane. Tenka pripažinti, kad pastarosios kelios savaitės emociškai man gana sunkios. Galbūt atsirastų tokių, kurie mano būseną dabar įvardytų kaip lengvai beprotišką. Tiesiog ir vėl tenka sau skirti daugiau dėmesio. Tiesa ta, kad, jeigu rimtai kalbame apie apkaltą, tai reiškia, kad tai pajus visa šalis“, – atsakė M. Lewinsky.

Per interviu „People“ žurnalui ji išsakė panašią nuomonę ir prisipažino, kad apkaltos klausimo dominavimas naujienų sraute ją kiek glumina. Žurnalui ji taip sakė: „Taip, man labai sunku, bet nenorėčiau, kad kas nors susidarytų įspūdį, jog susireikšminu. Tai visos šalies, o ne vieno žmogaus problema“.

M. Lewinsky, kuri apie skandalo metu jaustą skausmą yra kalbėjusi daug ir atvirai, sako, nerimaujanti dėl to, kas dedasi Vašingtone, ir jai nerimą kelia ne tik apkalta.

„Nerimauju, nes tai, ką pastaruoju metu jaučiu Vašingtone, yra neapykanta, kibernetinės patyčios ir nepagarba. Baisu, kokį pavyzdį rodome jaunesnei kartai, siaubinga, kad tokie dalykai po truputį tampa norma. Tai nėra gerai“, – apie pastarąsias Jungtinių Valstijų prezidento D. Trumpo tiradas ir išpuolius kalba M. Lewinsky.

Naujasis M. Lewinsky projektas „The Epidemic“ sutampa su Nacionaliniu patyčių prevencijos mėnesiu.

„Labai didžiuojuosi šiuo inovatyviu pasakojimo metodu. Patyčios – pasaulinė epidemija, kartais simptomus pastebėti gana sunku, nes dažniausiai tai vyksta internete. Tik nesuklyskite – jos palieka tikrų, realaus gyvenimo pasekmių, kurios gali būti ir labai skaudžios. „Epidemic“ skirtas atkreipti visuomenės dėmesį, mokytis empatijos ir visiems, susiduriantiems su patyčiomis, priminti – nekentėkite tyloje“, – projekto pristatyme teigia M. Lewinsky.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)