„Negalėjau pakęsti tos betvarkės, kuria virto mano gyvenimas, tik niekaip negalėjau liautis“, – išskirtiniame interviu sakė dabar jau keturiasdešimtmetis C. Douglasas.

Nežinodami, ko griebtis, save žudantį sūnų iš šalies stebėjo M. Douglasas ir jo motina Diandra – 63 metų buvęs modelis ir prodiuserė. Deja, bet visi tėvų bandymai ištraukti savo vaiką iš kvaišalų liūno buvo nesėkmingi.

Michaelas Douglasas ir Diandra Luker

„Kartais nušvisdavo vilties spindulėlis, bet jį netrukus užgniauždavo dar vienas nuopuolis. Gyvenimas virto krizių grandine. Jau maniau jo neteksiąs“, – sakė 75 metų kino aktorius.

Kurį laiką C. Douglasas nė dienos neišgyvendavo be didelių dozių, ne kartą patyrė su narkotikų vartojimu susijusių priepuolių. Kaip pats pasakoja, tai toks labai apgaulingas dalykas, priklausomybė apsiveja tarsi kilpa aplink kaklą ir lėtai veržiasi. Nuėjus per giliai į tą pragaištingą triušio olą, lieka vos du pasirinkimo variantai: kalėjimas arba mirtis.

Pastarosios C. Douglasas vos per plauką išvengė, tačiau 2009 metais po slaptos kovos su narkotikais valdybos operacijos atsidūrė už grotų. Jam grėsė penkerių metų laisvės atėmimo bausmė už metamfetamino ir kokaino platinimą.

Iš viso kalėjime C. Douglasas praleido beveik aštuonerius metus: bausmė buvo pratęsta, nes ir už grotų jis sugebėjo apsirūpinti narkotinėmis medžiagomis. 2016 metais vyras į laivę išėjo jau kaip naujas žmogus.

Cameronas Douglasas su žmona

Šiandien C. Douglasas augina 22 mėnesių dukrelę Lua, kurią jam pagimdė ilgametė mylimoji 41 metų jogos instruktorė Viviane Thiebes, bando atgavinti aktoriaus karjerą ir dėkoja niekada jam nugaros neatsukusiai šeimai. Pasiryžęs padėti kitiems priklausomiems, bet pasveikti norintiems žmonėms, ir galbūt netgi gelbėti gyvybes, C. Douglasas apie savo patirtis rašo netrukus pasirodysiančiuose memuaruose „Long Way Home“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)