Pasakodamas „Sunday Mirror“ apie tai, kaip liepos 6 d. jų namuose Holivude mirė žmona, su kuria jis buvo susituokęs 25 metus, vyras pasakė, kad nuo to laiko verkia kone kiekvieną vakarą. Tai sakydamas jis negalėjo sulaikyti ašarų.

Prisimindamas paskutines žmonos gyvenimo akimirkas, V. Jonesas papasakojo, kad ji mirė apsupta šeimos narių. „Aš glaudžiau ją, laikiau jos ranką, o kai ji galiausiai mus paliko, pojūtis buvo toks, tarsi kambaryje būtų atsiradusi fėja, kuri išsilaisvino iš jos kūno. Šis pojūtis man suteikė ramybę.“

54 m. V. Jonesas su Vimbldono „Crazy Gang“ 1988 m. laimėjo Futbolo asociacijos taurę, o po dešimties metų debiutavo filme „Lok, stok arba šauk“. Vyras prisipažino jaučiantis, kad praradęs savo tikrąją meilę jis niekada nebegalės turėti nieko kito.

Kalbėdamas Tanyos vaikystės namuose Votforde V. Jonesas springo ašaromis, skaitydamas ranka rašytą atviruką, kurį jam paliko mylima žmona, ir kurį jis visur nešiojasi su savimi.

Atviruke rašoma: „Mano meilei Vinui. Kasdien mane ištinka stebuklas – tai gyvenimas su tavimi. Vos tik nubundu, pamatau tave lyg saulę. Myliu tave visa širdimi, Tanya. Ir aš ją taip pat mylėjau“, – pasakė jis leidiniui.

Prisimindamas paskutines Tanyos dienas jis papasakojo: „Ligoninėje, prieš parsivežant ją namo, nutiko nuostabus dalykas. Ji daug miegojo. Nubusdavo trumpam, po to vėl užmigdavo. Gydytojai ir seselės sakė: „Kalbėkite su ja, ji jus girdi.“ Kartą, kai mes kalbėjomės apie jos žirgą, ji labai greit užmigo, o tada staiga sudėjo rankas taip, lyg jodinėtų. Tada ėmė glostyti pagalvę, tarsi glostytų žirgo karčius. Tai įrodė, kad ji išties klausosi.“

Paskutinėmis dienomis prieš mirtį Tanya buvo gydoma Los Andželo Cedars Sinai ligoninėje, o paskutines gyvenimo valandas praleido namuose Los Andžele. Vinnie prisiminė: „Tą paskutinę jos gyvenimo savaitę, kai gydytojai pasakė, kad jokio gydymo nebėra, aš jai nepasakiau, kad ji miršta. Mes apie tai niekada nesikalbėjome, aš nenorėjau, kad ji žinotų. Ligoninėje naktimis su ja būdavau aš, o Kaley ateidavo kiekvieną rytą.“

Prisimindamas tą akimirką, kai ji išėjo, Vinnie papasakojo: „Mes žinojome, kad tai pabaiga, mes ją glostėme, glaudėme. Aš ją bučiavau ir sakiau, kad ją myliu. Vis kartojau: „Aš tave myliu, aš tave myliu. Žmonės klausia, kaip mes sugebėjome taip ilgai išsaugoti santykius? – emocingai kalbėjo Vinnie. – Aš atsakau – nes mus siejo didelė, tikra meilė. Manau, mes radome tikrąją meilę.“

Pora susipažino prieš 25 metus, kai V. Jonesas žaidė Vimbledono AFC. Jie susituokė 1994 metais, o 2007 m. atnaujino savo įžadus. Ceremonijos metu V. Jonesas vilkėjo tą patį violetinį kostiumą, kuriuo apsirengęs jis prieš 13 m. susituokė. Tanyos liko gedėti dukra Kaley, kurios ji susilaukė su buvusiu vyru Steve‘u Terry, ir sūnus Aaronas, kurio ji susilaukė su V. Jonesu.

Kalbėdamas apie tai, kaip įsivaizduoja savo ateitį be Tanyos, V. Jonesas pasakė: „Man pasisekė, kad Tanya buvo mano gyvenime. Vakarais aš verkiu... labai vieniša. Verkiu ne iš gailesčio sau, o iš nežinojimo, kaip gyvensiu toliau.“

V. Jonesas atskleidė, kad įsigijo plotą kapinėse šalia Tanyos kapo, kad jo pelenai būtų palaidoti šalia jos pelenų, teigiama publikacijoje.

2013 m. Vinnie atskleidė, jiedviem su žmona diagnozuota melanoma – pavojingiausias vėžio tipas. Jam ligą pavyko įveikti. Tanya, kuri mirė 53 m., anksčiau jau du kartus buvo gydyta nuo gimdos kaklelio vėžio, o kai jai buvo 21 m., po to, kai pagimdė dukterį Kaley, jai buvo atliktas širdies persodinimas. Manoma, kad vėžį moteriai galėjo sukelti vaistai, kuriuos ji vartojo visus 26 metus po širdies persodinimo.

Kai abiem sutuoktiniams buvo diagnozuota melanoma, buvęs futbolininkas pasakė: „Kai nutinka tokie dalykai, moterys yra stipresnės. Staiga iš jai padedančio tapau tuo, kuriam pačiam reikia pagalbos. Semiuosi stiprybės iš žmonos. Ji mano, kad išgyveno tam, kad išgelbėtų mane, o aš jaučiu, kad mano vaidmuo yra ją prižiūrėti.“

Ir pridūrė, kad neįsivaizduoja savo gyvenimo be Tanyos.

2017 m. interviu leidiniui „Daily Mirror“ V. Jonesas apibūdino Tanyą kaip „patį nuostabiausią žmogų“ ir pridūrė: „Manau, mes tobulai tinkame vienas kitam, ir mums pasisekė, kad radome vienas kitą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)