Skelbiama, kad „Royal Foundation“ svetainėje internete skiltyje „Globėjai“ liko tik Kate ir Williamo vardai. Be to, apraše teigiama, kad fondo įkūrėjas – tik princas Williamas, nors iš tikrųjų jį 2009 metais pradėjo abu broliai.

Nors svetainės naujienų skiltyje vis dar galima rasti informacijos apie ankstesnius princo Harry ir Meghan darbus, jų asmeniniai projektai, pavyzdžiui, Harry globojamas projektas „Invictus Games“ ir Meghan receptų knyga, iš programų skyriaus ištrinti.

Svetainėje nebeliko ir programos „Empowering Communities“, kuria rūpinosi Meghan. Šios programos tikslas – moterų įgalinimo skatinimas.

Dabar „Royal Foundation“ svetainėje įvardijamos penkios svarbiausios veiklos sritys – psichinė sveikata, gamtosauga, užimtumas, jaunimo problemos ir rūpestis vaikais. Visos Kate globojamos iniciatyvos susijusios su pirmaisiais (svarbiausiais) vaiko vystymosi metais.

„Skirdama ypatingą dėmesį pirmiems vaiko gyvenimo metams, Kembridžo kunigaikštienė viliasi padėti tokiems vaikams esminius socialinius ir emocinius pagrindus, pasirūpinti, kad jų gyvenimas ateityje būtų sveikas ir laimingas. Jos karališkoji didenybė ir „Royal Foundation“ fondas suvienijo akademikus, savo srities specialistus ir labdaros organizacijas. Visi kartu galime pasirūpinti, kad vaikai gautų geriausią įmanomą gyvenimo pradžią. Tai labai didelis darbas, o su jo rezultatais susipažinsite jau šiais metais“, – teigiama svetainėje.

Princas Williamas, Kate Middleton, princas Harry ir Meghan Markle

Labdaros fondą „Royal Foundation“ 2009 metais įsteigė abu broliai – Williamas ir Harry. Kate prie jo veiklos prisidėjo 2011 metais tapusi Williamo žmona. Kai praeitais metais į fondo veiklą įsitraukė M. Markle, jo pavadinimas buvo pakeistas ir tapo Karališkuoju Kembridžo ir Sasekso kunigaikščių fondu. Dabar fondo pavadinimas pakeistas antrą kartą – nuo šiol jis vadinasi Karališkasis Kembridžo kunigaikščių fondas.

Liepą Meghan ir Harry pranešė įsteigę naują labdaros fondą, kuriam duotas Karališkojo Sasekso kunigaikščių fondo pavadinimas.

„Abi poros ir ateityje dirbs prie bendrų projektų, pavyzdžiui, psichinei sveikatai skirtos programos „Heads Together“, – buvo teigiama šiais metais išplatintame pranešime.

„Kembridžo ir Sasekso kunigaikščiai labai didžiuojasi bendrais pasiekimais, kurie tapo įmanoma tik per „Royal Foundation“ platformą. Didžiausias jų pasididžiavimas – fondas, neabejotinai prisidėsiantis prie gyvenimo kokybės gerinimo“, – skelbta pranešime.

Vienas šaltinis jau anksčiau PEOPLE sakė, kad toks atsiskyrimas – natūralus progresas, o ne skaudžios skyrybos.

Pavasarį karališkosios poros nusprendė Kensingtono rūmuose įsirengti du atskirus biurus, nors iki tol dalijosi vienu. Meghan ir Harry savo biurą iš Kensingtono rūmų perkėlė į Bakingamo rūmus, kur reziduoja karalienė, o Williamas su Kate pasiliko Kensingtono rūmuose, kur gyvena kartu su trimis atžalomis. Per tą laiką Meghan ir Harry persikėlė gyventi į Vindzoro pilies Frogmoro kotedžą, esantį už maždaug 20 kilometrų nuo Londono.

Kaip sosto įpėdinis „Kembridžo kunigaikštis turi mažiau laisvės derinti savo konstitucinius įsipareigojimus su labdaringa veikla“, PEOPLE teigia šaltinis. Neseniai tėčiu tapęs Harry „sukūrė šeimą, auginą sūnų ir turi mažiau konstitucinių įsipareigojimų. Tai natūralūs procesai“, – aiškina šaltinis.

Neseniai princas Williamas, jo žmona Kate, princas Harry ir jo žmona Meghan prisidėjo kuriant socialinę rūpinimosi psichine sveikata reklamą, ją rodo didžiausi Jungtinės Karalystės transliuotojai.

Trijų minučių reklaminiame klipe, kurį „Every Mind Matters“ programos rėmuose inicijavo „Public Health England“, be karališkosios šeimos narių taip pat galima pamatyti Gillian Anderson, Glenn Close ir „and Great British Bake Off“ nugalėtoją Nadiya Hussain.

„Vos tik išgirdę apie šią iniciatyvą, visi keturi panoro dalyvauti. Tai labai pozityvus projektas, visi keturi aktyviai prisidėjo, viliamės, kad jis bus labai veiksmingas“, – tada sakė karališkasis šaltinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)