Kaip galimos tokio žingsnio priežastys įvardijamos gydymo pagal privalomąjį medicinos draudimą pabaiga ir aktorės perkėlimas į kitą kliniką.

Tačiau neslepiama, jog aktorės būklė bet kokiu atveju išlieka sunki, praneša aif.ru.

Žiniasklaidos gautais duomenimis, nauja A. Zavorotniuk gydymosi vieta gali tapti sunkiai sergančių pacientų reabilitacijos centras. Jis pasirinktas dėl to, kad dėl ligos buvo paralyžiuota dešinė aktorės ranka ir išsivystė dešinės kūno pusės parezė (dalinis paralyžius, aktyvių raumenų judesių silpnumas).

Centre atliekamos ergoterapijos ir vandens procedūros gali padėti bent iš dalies atkurti motoriką. Tačiau dar viena aktorės perkėlimo į kitą kliniką priežastis, kaip skelbiama, kad jos liga pripažinta nepagydoma.

Kaip rašoma Teleprogramma.pro, susisiekus su onkologijos instituto specialiste Gercena Guzel Abuzarova, paaiškėjo, kad padėti pacientui, kuriam sergant onkologine liga atsiranda ir paralyžius, galima tik per 48 valandas. Jei šis laikas prarandamas, išgyti tampa neįmanoma.

„Veikti reikia labai greitai. Laiko labai mažai, daugiausia – 48 valandos. Paralyžius gali būti įveikiamas tik pastebėjus pačius pirmuosius simptomus. Jei pavėluojama, pacientas atsiduria ant patalo“, – paaiškino onkologijos instituto specialistė.

Anksčiau buvo pranešama, kad A. Zavorotniuk veikiausiai serga smegenų vėžiu, jai atliktos kelios operacijos, aktorę bandyta gydyti užsienyje. Ne vienas medicinos specialistas patvirtino, jog žmogaus su tokia diagnoze prognozės – gana liūdnos.

Esant tokiai diagnozei, gydytojai paprastai atidžiai seka simptomus ir palaiko organizmo funkcijas, tačiau atkurti tai, ką jau palietė sudėtinga liga, tampa neįmanoma.

Primename, kad artimiausia žinomos aktorės aplinka vis dar laikosi tylos ir neatsakinėja į žurnalistų klausimus. Kol kas žinoma tik tiek, kad jie bene visą laiką praleidžia kartu su sunkiai sergančia A. Zavorotniuk.

Kaip jau skelbė spauda, dar aktorei gulint ligoninėje, jos palatoje lankėsi notaras. Įtariama, jog buvo tvarkomi testamento reikalai.

Anksčiau televizijos kanalo NTV vienoje laidoje buvo aptartas A. Zavorotniuk nekilnojamasis turtas, kurio vertė, ekspertų teigimu, siekia 7 113 000 eurų.

Paaiškėjo, jog prieš dešimt metų „Mano puikioji auklė“ žvaigždė Jaltoje įsigijo du butus. Vienas iš jų skirtas vaikams. Kiek žinoma, A. Zavorotniuk butas vertas 20–30 mln. rublių arba apie 284 000–426 000 eurų. Kalbama, jog vieną butą šeima jau spėjo parduoti.

Be to, aktorei priklauso butas elitiniame Maskvos gyvenamajame komplekse, netoli nuo kino studijos „Mosfilm“. Šio buto rinkos kaina siekia 200 mln. rublių (apie 2 844 000 eurų). Tarp A. Zavorotniuk turimų nekilnojamojo turto objektų taip pat yra 900 kvadratinių metrų ploto trijų aukštų namas Pamaskvėje. Namas vertas apytikriai 120 mln. rublių (1 705 000 eurų). Žiniasklaidos teigimu, aktorė turi kelis automobilius ir indėlių skirtinguose bankuose. Šis turtas vertas daugiau nei 2 mln. eurų.

Apie galvos vėžiu sergančios aktorės hospitalizaciją pirmą kartą pranešta rugsėjo 13 d. Tuomet buvo nurodyta, kad į vieną iš Maskvos klinikų paguldytai A. Zavorotniuk vaistais sukelta dirbtinė koma, moteris buvo prijungta prie dirbtinio kvėpavimo aparato. Po savaitės aktorės draugė pranešė apie jos būklės pagerėjimą, cituodama žvaigždės atstovę spaudai Mariną Potapovą, informuoja portalas mk.ru.

„A. Zavorotniuk atstovė spaudai ilgai tylėjo, neatsakinėjo į žinutes, neatsiliepė į skambučius. Šiandien galiausiai atsakė. Marina mums parašė, kad aktorei atsirado šansų pasveikti, be to, šansai nėra maži“, – džiaugėsi draugė.

Anot jos, A. Zavorotniuk būklė po komos žymiai pagerėjo. „Gydytojai padrąsino, kad galbūt Anastasijai pavyks išsikapstyti. Visi šeimos nariai meldžiasi, jog įvyktų stebuklas“, – pridūrė ji.

NTV studijoje naujieną apie pasiteisinusį gydymą patvirtino ir aktorės bičiulis Sergejus Majorovas.

„Vakar naktį kalbėjau su Marina Potapova. Ji yra Anastasijos atstovė spaudai. Buvo atlikta antra operacija. Gydytojai peržiūrėjo histologinius rezultatus, ir atsirado viltis, kad ji pasveiks“, – pasakojo S. Majorovas.

Su situacija susipažinęs chirurgas onkologas padarė išvadą, jog aktorės būklę pagerino kokybiškas gydymas ir antibiotikai, tačiau, atsižvelgiant į naujausias žinias, prognozės vis tiek nieko gero nežada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)